Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192704
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
23.09.2010 22:15 - Костов е „костицата“, заседнала в гърлото на политическите мекерета като Първанов - и на медиите, намиращи се под техен контрол
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
0



Костов е „костицата“, заседнала в гърлото на политическите мекерета като Първанов - и на медиите, намиращи се под техен контрол imageТръгвайки от блога на И.Инджев (който препубликува интересния материал: Първанови под лупата на (поне) една българска медия) стигнах до публикацията Обвиняват синовете на Първанов за дълг от 133 000 лева на сайта БЛИЦ. Авторка е някоя си Еми МАРИЯНСКА. В този материал са представени доста факти, които витаят в общественото - но не в медийното пространство! - щото нашия Първанов е за българските медии нещо като свещена крава. И затуй за него се пише или добро, или нищо - както това се прави за мъртъвците. Което съвсем не е ласкава оценка за наший первий державний муж.

Е, разбира се, повечето от фактите се знаят от книгата на И. Инджев "Президентът на РъБъ". И само там. Щот, казахме, медиите мълчат за всички тия неща. Мълчат, предполагам, не от страх, а понеже мълчанието им е щедро заплатено. Случайно, ей-така, за едното нищо, знайно е, медиите не мълчат. Всичко, което става или не става из подкупните медии, бива платено. Примерно затуй, че българските медии, общо взето, така стоически премълчаха за споменатата книга на И.Инджев, по моя преценка, също не е случайно. Мълчанието на медиите струва пари.

Аз не бих желал да копирам и да препубликувам тук цялата статия, щото тия факти не са новост и за моя блог. Който иска да се запознае с тия скандални факти, за които българските медии така единодушно, ала неслучайно, мълчат, може да прочете и двете публикации, на които съм дал по-горе линковете. Аз си избирам само един-два момента, които ми се виждат по-красноречиви - щото са крещящи по скандалността си:

Припомняме, че преди доста време се появи дори депутатско искане за прокурорска проверка на синовете Първанови. Повод за това бяха техни суетни демонстрации на висок стандарт. Още на абитуриентския си бал Ивайло показа, че си пада по холивудските филми и се появи с кадилак. После, без да е работил, като "беден студент" извади "спестявания" от десетки хиляди, с които покри дела си за магазина, платен, както казахме, в брой. Междувременно покрай инфантилните изцепки на Първанови младши, столичните клюкари почнаха да коментират евентуален президентски апартамент в сграда на червения милионер Петър Манджуков на бул. "Гоце Делчев" 53 Е. Заговори се, че става въпрос не за един, а за два мезонета на сем. Първанови там. Завесата открехна Иво Инджев в предаването си "В десетката". Това предизвика буквално медийна война, завършила с уволнението на Инджев от бТВ.

И ето още един момент, на който трябва да се обърне особено внимание по моя преценка:

imageНа фона на подобни писания тиражен вестник разкри, че не една, ами две от пушките на Първанов, на снимки на президентския сайт, струват над 50 000 лв. Тутакси въпросните и други снимки бяха свалени от сайта. Медиите обаче продължиха да ровят - че приятели и съветници на Първанов са били разстреляният банкер Емил Кюлев и едва оцелелият при покушение Манол Велев. Убитият Александър Тасев, по-известен като Краля на черешите, също му бил близък.

С господаря на Пловдив, олигарха Георги Гергов, са неразделни по всякакви празници и почивки. Близък му е и човекът на Майкъл Чорни – шефът на „Левски” Тодор Батков. С вдовицата на Кюлев - Весела - продължавали да са в прекрасни отношения – когато има проблеми, тя му звъняла.

С енергийния бизнес президентът също е създал здрави връзки. Ковачки, Златев, Събев и пр. енергийни босове му били чести гости. Свидетели разкриват как Първанов представил на Путин оръжейния търговец и издател на „Дума” Петър Манджуков като сериозен инвеститор в газовия бизнес. Говори се обаче, че руският президент се ухилил и ехидно попитал: „Вие ли сте оня Манджуков, дето продаваше оръжие на Грузия да избива нашите момчета?!”

Но понеже сайта БЛИЦ изглежда сам се е уплашил от собствената си смелост и от неочаквания прилив на нещо като морално благородство накрая е решил да позамаже нещата, та евентуално да избегне първановия гняв. За целта има едно средство: да плюне връз Костов, най-големия враг на Първанов по собтвената му (на Първанов) преценка; та ето какво пишат от БЛИЦ накрая, ето и самата плюнка връз Костов, с която искат все пак да си спестят височайшия бяс:

А когато Иван Костов реши да разшуми около досието на "агент Гоце" и после бързо "спадна гумите", се заговори, че очевидно има някакво споразумение между тях, продиктувано от вероятността и Първанов да държи с нещо Командира. Тези и други факти само намекват колко трудно доказуеми и предварително изгубени са всички разкрития около тайните на властимащите днес.

Който каже нещо против Костов, му прощават всички други волности. Даже и когато се прави на смелчак и си е позволил нещо недопустимо: да откъсне косъмче от буйната растителност по туловището на нашата свещена крава: Първанов. Така аз разбирам това, че ни в крин, ни в ръкав, замесват Костов в една статия, посветена на золумите на Първанов, най-големи враг на Костов. Това е направило впечатление и на коментаторите в блога на Инджев (в самия сайт БЛИЦ изглежда не са позволени коментари на читателите). Неколцина читатели в блога на Инджев се изказват доста основателно; ето едно мнение в тази посока:

imageЕ, много добре написано, ама защо между всички споменати мафиоти намесват и името на И.Костов? Така между другото е много подло и невярно! (Петров)

Друг читател-коментатор му отвръща съвсем резонно така:

Защо намесват името на Костов? Защо ли? Защото за пореден път искат да ни втълпят в главите, че всички са маскари, което въобще не е вярно. (Томи Томев)

Трети читател и коментатор слага точката върху i по въпроса с ето тия твърде убедителни думи:

Прави ми впечатление, че за n-ти път името на Костов се свързва с имената на хора със съмнително минало и настояще, ето така, между другото!! Очевидно, както споменава един колега по-горе, целта е да се натрапва мнението, че „всички са маскари“ - като старателно се избягва споменаването на имената на Доган, Кобурга, Б. Борисов и свързаните с тях лица, групировки и т.н. Манипулирането на общественото мнение спрямо Костов продължава. Той е „костицата“, заседнала в гърлото на мнозина политици, параполитици, медии и т.н. А иначе останалото в статията аз приемам за вярно, тъй като тя сумира отдавна известни факти и обстоятелства за сем. Първанови. (инж.Лазар Маджаров)  



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!