Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196089
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.09.2010 20:00 - Нови министерски глупости; конкурсът за най-голяма министерска глупост набира бесни обороти!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 758 Коментари: 0 Гласове:
0



Нови министерски глупости; конкурсът за най-голяма министерска глупост набира бесни обороти! imageПолучих от Министреството на образованието, младежта и науката любопитно писмо, свързано с прословутата програма за т.н. "безплатен домашен интернет за учители", който за пръв път ползвахме през миналата година. Ето малък откъс от него, от който ще ви стане ясно за какво се отнася това писмо; с две думи казано, се искат "доказателства", че ний, учителите, "сме имали някаква полза и сме постигнали нещичко" благодарение на ползването на интернет, което, както и да го погледнеш, е абсурдно искане, което при това е обидно за учителското съсловие, понеже излиза, че всеки човек на този свят, ако ползва интернет, няма начин да няма някаква полза, ала това, излиза, е съмнително що се касае до учителите, сякаш тия са прекалено умствено изостанали или увредени; но ето, прочетете сами, удивлявайте се на воля от поредната, от най-свежата и прясна министерска глупост:

Уважаеми колеги,

Въпреки есенните матури и наближаващото начало на учебната година, се надявам, че заетостта ви не е причина да загубите връзка с нашия проект и тъй като наскоро получих нови въпроси относно евентуалното продължаване на инициативата за безплатен домашен интернет, изпращам актуална информация:

Нещата не са се променили особено през последните три месеца. Принципно, за да влезе темата за продължаването на проекта в есенния Комитет за наблюдение по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, който ще се проведе през месец ноември, от Управляващия орган (Министерството на труда и социалната политика) ни поискаха някакви реални доказателства, че проектът има за вас добавена стойност в областта на обучението и самоусъвършенстването и всеки включен учител е усвоил поне едно умение или квалификация онлайн.

Съответно, ако успеем да ги убедим, че имате преки обучителни ползи от безплатния интернет, те биха били склонни да включат този въпрос в дневния ред. Същевременно, ако не съумеем да ги убедим, е малко вероятно тази инициатива отново да излезе на дневен ред в следващите 12 месеца, тъй като просто стратегическите решения по програмата се взимат не по-често от 1-2 пъти годишно и едва ли в близко бъдеще ще можем да ги дискутираме пак.

И така нататък, писмото е дълго, но същината вече я разбрахте. Няма начин, наложи се да напиша кратък отговор на туй ексцентрическо писмо, поне що се касае до моите "лични ползи" от ползването на интернет; ето какво им написах на умниците от Министреството на труда и социалната политика:

Благодарение на безплатния интернет за учители цяла година поддържах своите блогове, а именно:

Ангел Грънчаров: моят видео-блог

HUMANUS: дневникът на философа Ангел Грънчаров

СВОБОДНА ВИРТУАЛНА АКАДЕМИЯ

imageОнлайн-изданието на ИДЕИ: философско списание

Онлайн-изданието на ГРАЖДАНИНЪ - дневникът на един гражданин

Център за развитие на личността •HUMANUS•

Учебният блог на философа Ангел Грънчаров

Дневник философа - моят рускоезичен блог

Написъл съм през тази година стотици статии, коментари, лекции, свързани с образованието на младите. Написах книгата ИДЕИ ЗА ЕДНА НОВА ФИЛОСОФИЯ И СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ и я издадох, засега само онлайн, пак благодарение на интернет.

Какво друго трябва да направя, че да убедя чиновниците от Министерството на труда и социалната политика в това очиведно нещо, че проектът за мен има "добавена стойност в областта на обучението и самоусъвършенстването и всеки включен учител е усвоил поне едно умение или квалификация онлайн"?!

Предайте от мен много здраве на чиновниците от Министерството на труда и социалната политика и ги помолете да не се занимават чак с такива глупости, за да симулират някаква дейност, щото заплатите си ги получават от нашите пари, от пари на данъкоплатците!

С поздрав: Ангел Грънчаров  



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!