Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2193422
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
28.08.2010 22:49 - Възможно ли е да създадем "блогърска телевизия", в която да участват неудобните за официалните медии журналисти и анализатори?
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 737 Коментари: 2 Гласове:
0



Възможно ли е да създадем "блогърска телевизия", в която да участват неудобните за официалните медии журналисти и анализатори? imageВ дискусията, в която аз подхвърлих свой коментар (Свободата на медиите у нас в последните години е напреднала толкова много, че вече се позволява да има само едно мнение: угодното за управляващите!) гледам че се е обадил един човек, който по повод на казаното от мен пише нещо интересно; по-надолу можете да прочетете неговата реплика, която цитирам в своя отговор; смятам, че въпросът, който бива повдигнат по този своеобразен начин, е твърде важен:

@ Alex, пишете, обръщайки се скъм мен във връзка с моята реплика, следното (да го преведа на кирилица че да се чете по-лесно):

Вашият коментар, както и статията тук ме навеждат на следната идея: дали няма да е добре за БГ да се организира ТВ или радио канал, по коxто да говорят именно тези журналисти: „хората които никoй не ги кани никъде“. Мога да се обзаложа, че за по-малко от година ще е един от най-гледаните канали в БГ, а и извън нея. Спонсори и родолюбиви българи винаги ще се намерят. Защо да не…

Ще ви отвърна така: имаше такъв ТВ канал, наричаше се РЕ-тв, беше интересно да го гледаме, ама издържа едва една година и... угасна, загина. Ако се направи ново нещо от този род, като се отчетат и грешките на РЕ-тв (щото в един момент и нейният ефир беше овладян от досадни насекоми като Андрей Райчев, Георги Лозанов и цялото онова "кралско войнство" от медийни рицари, което дефилира неуморно от медия в медия!), та ако се създаде още веднъж нещо подобно, то сигурно ще има същата участ; разбира се, не е зле да се опита. Но това не е лесна работа, имам предвид да се създаде телевизия и радио, в което да участват неудобните за сегашните олигархични и продажни медии журналисти, анализатори и пр.

Аз обаче тук искам да кажа нещо друго: у нас даже блогърите трудно си взаимодействат; нали забелязвате, всеки си стои сам в своята "кула от слонова кост", мърмори си там нещо, и посреща овациите на обожателите си; всеки сам себе си разглежда за нещо като феодален владетел, а да се обединят, да направят нещо заедно е крайно трудна работа. Безброй пъти съм предлагал блоговете да си сътрудничат, писах за т.н. "блогърско цунами" срещу властта, не, вятър работа, никак не щат да си взаимодействат; българският "индивидуализъм" явно е дотолкова лош, че, както се вижда, сме неспособни на елементарна солидарност. Даже аз, който тук, в блога на г-н Инджев, редовно коментирам, препечатвам негови статии в блога си или във в-к ГРАЖДАНИНЪ, подкрепям го, бивам разглеждан като най-досаден натрапник, и чат-пат някой промърморва "Тоя пък Грънчаров що иска сега тука, що не си стои в блога и не си кюти?!".

Още един пример: създадох в-к ГРАЖДАНИНЪ и списание ИДЕИ. Призовах цялата "блогърска общност" да подкрепят, да участват, да си сътрудничим, заедно да ги правим, има нужда от такива издания. Знаете ли какво стана в отговор на моите призиви? Знаете или не? Правилно, оказва се, знаете, вярно е допускането Ви: нищо не стана! Никой не подкрепи, никой не помогна, никой не показа желание да сътрудничи; по тази причина сме всеки сам и поотделно нещо като дон Кихотовци, абсурдни херои, които не могат да си обединят силите. Ето и по тази причина властта и олигархията у нас са съвсем спокойни, щото опозиционни обществени сили и настроения, които не могат да се обединят и да си взаимодействат, съвсем не са опасни за тях.

А вместо телевизия лесно може да се създаде един ВИДЕОБЛОГ или блогърска телевизия, в който коментари ("на живо", с "образ и подобие", с "картина и звук"), в който свои "предавания" да имат и Иво Инджев, и Едвин Сугарев, и Иван Бедров, и Ралица Ковачева и много други интересни журналисти, коментатори и личности. Защо да не се направи това, лесно е, иска се само известна координация и ще стане. Ето, примерно, г-н Инджев може да си продължи да води своето предаване "В десетката" под формата на видеоблог; е, не да кани разни политици, не да поставя неудобни въпроси, но пък да прави свои коментари; иска се една камера и един микрофон, лесно е.

Българският интернет плаче за едно такова издание, за един такъв сайт, който може да стане твърде популярен, понеже пък има и предимството на двустранната връзка, на интерактивността. Подарявам тая идея на всеки, които иска да я направи; ама ще се намерят ли инициативни хора, които да свършат нещо толкова полезно и добро?  



Гласувай:
0



1. анонимен - JrZksnEVxUP
24.05.2011 08:45
That's 2 clveer by half and 2x2 clever 4 me. Thanks!
цитирай
2. анонимен - LXLMVzmqpwmXC
24.05.2011 15:44
IaL8LO <a href="http://muvglimhiheq.com/">muvglimhiheq</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!