Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173906
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
28.08.2010 22:46 - Пей сърце, пускай, другарко, кючека, да загърми гласа на Ивана, ох, щракайте пръсти: Първанов и Бойко се сдобриха!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове:
0



Пей сърце, пускай, другарко, кючека, да загърми гласа на Ивана, ох, щракайте пръсти: Първанов и Бойко се сдобриха! imageЧухте ли, прочетохте ли вече: Първанов и Бойко се сдобриха! Бабите се кръстят и плюят в пазвите си: да иде зло по-далеч, да ни отмине горичивия жребий, та белким се оправиме най-сетне. Радост взе да обхваща напечения от жега простор и над най-отдалечените български краища: щом тия два титана обединят силите си, веке нема начин да не ни оправят! Милите, колко са ни добри те, симпатяги, леле-мале - в мед да ги натопиш и да ги лапнеш, та да ти се топят в наслада в устата! Ех, пей, сърце, радвай се, моя душо нещастна, щракайте, пръсти, рипайте, нозе: Гоце и Бойко се сдобриха и просперитета на родината вече ни е в кърпа вързан!

Чета такива - е, не чак такива де, ама подобни! - дитирамби из вестници и сайтове и ми иде да повърна. Известно е, че президентът Първанов тия дни наруши уединението си със Зорка в царските евксиноградски покои и даде онуй историческо интервю пред в-к "24 часа", което скоро ще влезе, предполагам, и в читанките за първи клас; ден пък преди това самият Бойко похвали президента и му подаде ръка, която, за неописуема радост на природопопулацията, президентът пое. Ето, задава се пълното умиротворение из българските земи, което нищо чудно до годинка да доведе до такова благоденствие, че току-виж от небето почнали да падат току-що опечени и така душераздирателно ухаещи кебапчета и пържолки; ех, надежди, ех, копнежи, ех, душо наша родна, драга, ненагледна!

И ето, за да ни поднесат тия радости, Бойко и Негова Милост Президентът требеше месеци наред да играят театро пред малоумната публика че уж се дърлят, че уж спорят, че уж се карат, че уж не играят все в един и същи отбор; то си се знаеше отрано, че са играчи все в един и същ отбор, ала публиката требеше да бъде побаламосвана; побаламосваха я, а ето сега дойде момента да плеснат с ръце и да се прегърнат; ето, прегърнаха се, нищо чудно и да се цунат, а пък природопопулацията тогава нема начин да не изпадне в нещо като душевен оргазъм.

Та в интервюто си, първо, Първанов пак заявил, че е „социален президент“ (!) - май само он си верва на тия думи, щом толкова ги повтаря, не усещайки, че като ги каже, публиката мигом се фаща за коремите и почва да се смее. А пък след това, след една поредица от самохвалства и от подлизурства на интервюиращия иде сюблимния, иде дългоочаквания момент: научаваме, че отношенията на народния кумир Първанов с още по-народния кумир Борисов "не били хладни"! И - сполай ти, Небо! - че двамата, по скромните думи на президента, се били чували „не рядко“! Каква скромност, а?! Ето как описва сърцераздирателната сценка Иво Инджев:

Това, както се изразява вестникът, си бил „признал“ пред тях интервюираният. Горкият, как ли са го мъчили, докато си „признае“!

Стига толкова с народната радост; да видим какво пишат ония, които имат глави на раменете, а не кратуни или тикви; ето какво пише между другото същият този анализатор:

imageКамуфлажното интервю обаче съдържа и една истинска новина (за неинформираните): Първанов, по израза на един добре запознат с фактите политик, е „отместен“ от Путин като основен лобист на руските енергийни проекти в България. В прав текст той заявява, че вече ги бил загърбил. Ето това е същинското съобщение, заради което на вестника е наредено да хвърли камуфлажната мрежа със снимчиците, похвалите и „сензацията“ за отношенията с Борисов. Анализаторите в посолствата ще я разчетат правилно – тя е адресирана до тях (друг е въпросът, че за тях също не е новина, но е някакъв „зов“ на „променения Първанов“). За българските лапнишарани остава да консумират дъвката: поднесената още в заглавието като стръв „новина“ за „нередките“ раздумки на президента с премиера.

Във връзка с тая наистина важна новина моя милост се изказа по следния начин там, в блога на журналиста:

Твърдите: „Първанов, по израза на един добре запознат с фактите политик, е „отместен“ от Путин като основен лобист на руските енергийни проекти в България.“

А с кой ли друг е заместен наший Первановый, кой ли му е заместникът, кой е новия основен лобист на руските енергийни проекти в България?

Дали това не е самият Бойко? Това ми се чини, че е интересен въпрос за тълкуване. Аз за друг освен Бойко не се сещам, който колкото него да е достоен за тая мисия, възлагана лично от другаря Путин?

Неслучайно сам Бойко нарече Путин наскоро „голям демократ“, дали пък това не е знак, че той вече е довереното му лице из Задунайская?! Голям смях ще падне: лидерът и вождът на партията „Граждани за ЕВРОПЕЙСКО развитие на България“ се оказа, че е дълбоко законспирираното лице и новия проект на кагебистите от Североизточната евро-азиатска Империя?

Туй написах, а сега ще добавя само това:

Хак да ни е! А така де! Увеличи гласа на нашта Ивана, нека да се възнесе мощният й глас чак до небесата! Щракайте, пръсти, криви се, гръбнак, в шеметния кючек! А така, а така, още, бравос! Я пусни Милко Калайджиев сега, моля ти се, кръчмарю! Ех, кеф! Опа, абре, убре, ебре!!!  


Тагове:   сърце,   Ох,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!