Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2193499
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.08.2010 18:50 - Министърът-отворко Божо, или агент "Телериг Великолепний", показа крещящото си презрение към "шибания народ", който още го търпи
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 582 Коментари: 0 Гласове:
0



Министърът-отворко Божо, или агент "Телериг Великолепний", показа крещящото си презрение към "шибания народ", който още го търпи imageКогато преди време писах, че популизмът съдържа като свое основно смислово ядро презрението към народа, сиреч, оня, който е яростен популист като нашите днешни управници и най-вече като г-н Премиера, такъв няма начин също толкова яростно да не презира народа, мнозина или не ме разбраха, или промучаха, че това не било така, т.е. рекоха, че моя милост се била занимавала с "шарлатанства" и спекулации.

Но ето че последният случай, имам предвид изявите на отворкото-министър Божо Димитров (агент от ДС с кличка "Телериг"), прекрасно илюстрира верността на мисълта ми, на онази преценка, според която презрението спрямо народа е органична част от същината на наший съвременний популизъм.

Народът бил "шибан", ама това не бил народът, а пък бил "археологическият народ", и прочие, вий всички знаете как отворкото Божо се оплете като герест петел в кълчища. Явно някои така се самозабравиха, че наглостта им мина всички граници; изявата на Божо е точен симптом за истинското, за същностното отношение на днешното популистично управление на България към "народа", който, от друга страна погледнато, в мнозинството си е напълно достоен да бъде наричан "шибан народ" и как ли не още. За което е потвърждение обстоятелството, че по-голямата част от същия този народ си избра за управници тъкмо тия, които сега показват високомерието и презрението си, наричайки го тъкмо "шибан народ".

Ами как няма да е шибан един народ, щом си избира за управници точно такива, които и преди, и сега, редовно го прецакват и шибат, пък народът-мазохист сякаш стене от удоволствие?! Ето че всичко си отива на мястото и всеки си получава заслуженото: а пък шибаният народ ще продължава да търпи и Божо, и ментора му Бойко, с което именно и ще покаже, че е твърде много шибан, т.е. че си заслужава дефиницията, с която "професор" Божо го удостои.

Божо се изпусна, за което ще му дърпат дебелите, охранените от плюскане на много пържоли уши. За миг спря да шикалкави и да се подмазва на народа и показа истинския си лик. Същият този народ има една поговорка, която е уместна в случая: "Пази, Боже, сляпо да прогледа!". Е, народът сам направи такива като Божо и Бойко да прогледат, нека сега да ни се погаврят, та да осъзнаем що сме направили. Всичко, казах, в крайна сметка си отива на мястото, т.е. истината рано или късно тържествува. Е, по-заспалите народи като нашия мъчно разбират това, ала все някога ще го разберат.

И какво друго изръси отворкото-министър Божидар Димитров? Чета на едно място, че бил изрекъл ето този шедьовър, предавам думите му в преразказа на един човек, който също като мен ги е чул по телевизията; аз ги чух, но не можах в първия момент да асимилирам какво точно казва, правейки се на отворко: "Днес устатият министър стигна по-далеч. Изрази недоволство от българките, които отишли да видят мощите "голи, сложили нещо на зърната на циците"... Така не ходели дори и "най-долните курви-рускини", които "слагат забрадка и тогава"." Преди време пък Божо беше заявил нещо такова (не ми се търси сега за да го цитирам точно, но смисълът е верен"): "Вий само си направете църква, аз мощи ще ви осигуря! На всяко село или град, в което хората си построят църква, аз ще им намеря мощи!". Он, Божо де, както изглежда, е почнал да развива доходен бизнес с "мощи", правени от пържолите, които оглозгва всеки ден при обилното си министерско хранене...

А пък злоупотребата и грозната гавра на тия атеисти със светини на вярата, правена с фалшивия патос на "смирени разпространители на православието", т.е. на съвременната руско-ченгесарска идеология, е толкова екстравагантна, че човек трудно може да я квалифицира, да намери точната, подходящата за случая дума. А хора, които си позволяват да се гаврят със светини на вярата, за такива няма нищо свято, такива могат да се погаврят с всичко. И тогава какво остава да се погаврят с народа, който ги търпи, наричайки го "шибан"?! Няма нищо по-естествено и логично от това, какво се чудим тогава на наглостта им - та тя си е в реда на нещата?!  



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!