Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2193270
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.08.2010 18:14 - Да сложим край на идващия икономически, социален и финансов колапс на България
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 572 Коментари: 3 Гласове:
0



Да сложим край на идващия икономически, социален и финансов колапс на България imageВ блога на Недялко Тенев прочетох интересна публикация, наречена Много важно писмо до Президента, което ви съветвам също да прочетете. Това Отворено писмо на известни икономисти до негово превъзходителство Гоце Първанов е много показателно: вече разочаровани от един "оправител" на нацията, какъвто е Бойко, се обръщат към другия рейтингов политик, именно Гоце, свързвайки с него нови надежди да ни оправи барем той (забравят обаче, че тоя цели 10 години се подвизава на най-високия пост на республиката ни и освен безчет вреди и злини нищо добро не направи!).

Ето един откъслек от това писмо, всъщност неговия край (то иначе е дългичко, ала съдържателно):

... Необходимо са силни, растежо-стимулиращи, дългосрочни и устойчиви структурни реформи.

Според нас, едно силно и устойчиво икономическо възраждане на България не може да бъде в ръцете на съдбата.

То е в нашите ръце; в ръцете на българската икономическа и стопанска мисъл; в ръцете на бизнеса и предприемачите, в ръцете на тези, които имат куражът, волята, знанията, опитът и мъдростта да коват една друга фискална, регулативна, търговска и монетарна политика.

Изпращайки Ви това Писмо, ние вярваме, че настоящата посока на икономическата политика на българското правителство много скоро ще се види от всички, че е неустойчива, неудържима и рискована за страната.

Времето вече става същностна, критично важна величина. Необходимо е час по-скоро една нова, ясна и принципна, национална, експертна програма за алтернативна икономическа политика; програма решаваща въпросите за излизането на България от кризата и конструираща един нов модел на икономическо, финансово и социално развитие.

Това изисква един спешен експертен разговор и откровен дебат върху причините, грешките и отговорностите за досегашната икономическа политика, както и върху последващите рискове от засилване на кризата и евентуална дезинтеграция на еврозоната.

Трябва да сменим икономическата политика. И да сложим край на по-нататъшния икономически, социален и финансов колапс на България преди живота на още повече български граждани да бъде засегнат драматично.

В очакване на вашата реакция, оставаме с уважение,

Ваши: (п) Проф.д-р Димитър М. Иванов, Рачо Петров, Проф. Боян Дуранкев, Доц. Димитър Стефанов, Доц. Петя Шопова, Духомир Минев, БАН, Д-р Николай Радулов

Като прочетох това писмо, не можах да се сдържа да не вметна нещо, ето какво написах там, понеже наистина ми се вижда твърде неуместно тия люде да се обръщат тъкмо към другаря Гоце Първанов; да беше написано и адресирано до Папата, до шефа на Европейската комисия, дори до арменския поп, бива, разбирам, ама защо е адресирано до Първанов, ето това не можах да разбера, поради което написах следните думи:

И се надявате и уповавате тъкмо агент Гоце Първанов да "вземе мерки" и да промени влошаващата се ситуация?! Майко мила! Това писмо ако е пародия, ако съдържа пародиен елемент, а именно, "казаци пишат до султана", бива, ама нещата, явно, са съвсем лоши: изглежда авторите сякаш си вярват, че Гоце ще се трогне и ще предприеме нещо.

Може да се трогне, ако му подарите една по-скъпа пушка, ама за такива неща "социалният президент" съвсем и изобщо не се трогва...  


Тагове:   България,   социален,   край,


Гласувай:
0



1. raders - Те и авторите сигурно хал хабер си ...
09.08.2010 21:24
Те и авторите сигурно хал хабер си нямат как може това да се случи и си въобразяват, че става с административни решения отгоре. Административните решения отгоре по-скоро пречат. Има само един начин. Бачкане му е майката.
цитирай
2. анонимен - EbHYfUxGUBP
24.05.2011 07:54
Kudos to you! I hadn't tuohght of that!
цитирай
3. анонимен - eeUliKzodMsbogEddpZ
24.05.2011 15:16
e4bbA1 <a href="http://veuvgzeglgvd.com/">veuvgzeglgvd</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!