Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192665
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.03.2010 10:03 - Тайнственото разгадаване на загадката за това откъде Президентът Гоце Първанов има толкова много пари, че да може да си купи пушка за 50 000 евро
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 564 Коментари: 0 Гласове:
-1




imageВ блога на г-н И.Инджев току-що прочетох твърде интересен коментар, от който не мога да се въздържа да приведа и тук поне есенцията, та да може да се прочете както от читателите на блога, така и от читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ; ето какво пише известният наш журналист там, в блога си:

След дълги 8 години на съзерцание от президентския връх на какви ли не безобразия в управлението на страната, Георги Първанов намери за нужно да поиска министерска оставка заради… ”неуместна шега” (по собствените му думи).

По този повод ще бъде добре държавният глава да разпространи списък с уместните шеги по негов адрес. Ето една, която прозвуча тази сутрин по Нова телевизия:

В желанието си да защити президента от шегаджиите, които си позволяват да се шегуват с Президента, политологът Андрей Райчев най-сериозно конструира тезата, че Първанов не можел да бъде сразен политически и затова някакви (кутрета, както се подразбира), се опитвали да го уязвят с други средства.

Ама бил ловец! Безобразие, възкликна Райчев театрално по повод упреците срещу Първанов, които обаче съвсем не са заради ловните му страсти, а поради сведения за бракониерство, притежаване на ловни атрибути на стойност няколко президентски годишни заплати и разхищаване на държавни средства за организиране и охрана на прищевките му.

Това беше класически случай на изместване на темата – повтарям, никой не упреква Първанов че е ловец, а именно че е бракониер, разхитител на бюджетни пари и политик, който няма как да докаже произходът на средствата, нужни за легитимно притежаване, примерно, на пушка на стойност 50 000 евро.

За стрелбата му срещу защитен от международните закони рядък вид козел в Узбекистан на 7 ноември 2008 г. съобщи руски електронен сайт. За пушката с най-големи подробности писа пък българският “168 часа”. А за разхищаването на държавни пари във връзка с ловните подвизи на Президента се ангажира с мнение бившият офицер от службата за охрана Николай Марков, според когото около 300 души пазят и обслужват Президента, когато му се прище да си постреля из горите. Нито един от тези упреци не е отправян от политик.

Внушението, че някой търси политическо дивиденти, като търси сметка на държавния глава, защото не можел да бъде уязвен с друго, е толкова смехотворно, че буквално подменя самата същност на политическото в подобен разговор. Точно Райчев ли не знае, че въпросите, свързани с имотното състояние на един управник и разхищаването на средства от него са възможно най-парливата тема в политиката навсякъде по света, където има нещо като демокрация!

Това пише И.Инджев; позволих си да добавя там, при него, следния кратък коментар:

imageВсичко написано по-горе е напълно вярно и трябва да бъде повтаряно всеки ден, подобно на ония знаменателни думи на Катон Старши, който повтарял своето Carthaginem esse delendam (“Картаген трябва да бъде разрушен”) докато не постигнал своето. Поздрави за г-н Инджев, който комай единствено от журналистите има смелостта и доблестта да казва и пише толкова неприятните за най-висшия властелин в държавицата ни думи.

Аз тук искам да допълня нещичко, касаещо русофилството на Първанов, което нищо чудно да разгадава по най-тайнствен начин загадката за това откъде той има толкова пари за да си купи карабина за 50 000 евро: явно не е открил торби турско злато у нужника си в Сирищник?!

Ще си позволя да напиша нещо, което всъщност касае най-вече основния корен за появата на русофилството у нас. И този основен корен е: шепите московско злато, така силно подгряващи горещите души на нашите русофили. Погледнете колко силно обича Русия таваришч Румен Петков. Защо ли? Ясно защо. Ами Румен Овчаров? Ами Серьожка Дмитрич? Ами Гоце Първанов? Нима обичат Русия заради тоя, който духа?!

Едва ли. Много се съмнявам, че е така. Не бива да подценяваме тия наши храбреци. Когато Гоце стане отново най-прост сирищничанин, тогава ще се убедите в правотата на думите ми: понеже тогава за отплата директно ще го настанят на служба в ГАЗПРОМ… за който работи вече толкова години и като Президент на Республиката ни.

Пък вий, лапнишараните, се чудете откъде Гоце има милиончетата си: ето откъде ги има! Има и за яхти, и за луксозни карабини, и за златни часовници като оня на руския агентин в БПЦ, владиката Николай Пловдивский.

Гоце и Доган скоро и летящи чинии ще си купят - ако продължаваме така овчедушно да търпим тия разгащили се до крайна степен наглеци!
imageАбонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ > кн. II на сп. ИДЕИ



Тагове:   Много,   може,   Гоце,   президентът,   Откъде,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!