Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192941
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
07.03.2010 10:08 - Европейски и демократично мислещите българи сме длъжни да подкрепим свалянето на средноазиатско мислещия ни Президент
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 477 Коментари: 0 Гласове:
0




imageСнощното участие в "Панорама" по БНТ на вицепремиера Цветанов (Президентът да се оттегли от поста) предизвиква големи отзиви сред гражданското общество, представено най-вече в интернет. Проследете коментарите след тази публикация и ще видите какво става дума. Смятам, че европейски ориентираните и демократично мислещите българи сме длъжни да подкрепим една инициатива на управляващата партия за сваляне на средноазиатско мислещия ни президент. Ето едно показателно мнение в тази връзка, което взех оттам:

От 20 години президентската институция в България се меси непозволено извън нейните пълномощия в държавните дела - и предизвиква правителствени кризи когато това й е изгодно.

Припомнете си намесата на Желю Желев и свалянето правителството на Филип Димитров, след това празните приказки на Петър Стоянов и бламирането правителството на Иван Костов. Най-накрая Г.Първанов прави-струва за да докара тройната коалиция - и ако не бе народната воля през юли 2009 година сега още щяхме да се гърчим в разни "обръчи".

Сега този президент ще се опита да свали и ГЕРБ - ако Б.Борисов остане безучастен към подмолните действия на държавния глава. Освен ако той, Бойко Борисов, не му играе скрито по червената свирка.

Трябва да се запомни, че по Конституция президентът у нас има само представителни функции - да открива тържества, да произнася речи, да се пъчи по международни конференции.

А той се опитва, и то небезуспешно, да подменя народния вот. Пак ли ще ни докарат БСП на власт чрез някой спасител като Симеон, продал чест и достойнство за няколко декара гора?

Вътрешният министър Цветан Цветанов има пълно право в своите изявления и ние ако искаме по-добро бъдеще трябва да го подкрепим.

Написа: fred.aster София, България

imageАбонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ > кн. II на сп. ИДЕИ



Тагове:   мислещите,   мислещия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!