Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174530
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
17.01.2010 13:10 - Точно доказателство за това защо цялата власт у нас, като се почне от Президента, произлиза и зависи не от народа, а от олигархичната мафия
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 797 Коментари: 0 Гласове:
0




imageНаистина, съдбовният проблем на туй, което наричаме "българска демокрация" (ако ми бъде позволено да употребя този в голяма степен неуместен в случая израз) е нейният нравствен дефицит, нейната нравствена недостатъчност. Сиреч, безусловна и очевидна е безнравствеността на т.н. ни елит, на т.н. ни родна официозна публичност; оттук идат всички други наши дефекти - като страна, нация, държава.

По просто казано: липсва съвест както на одиозни лица от ранга на Първанов (един доказан лъжльо, който няма капчица угризение на съвестта, че многократно е изобличен в лъжи), така и на подръчния журналистически слугинаж на същите, който е готов да се продаде, дето се казва, и за паница леща - нищо че се продава, предполагам, за доста по-солидни по стойността си нещица, изгоди и благинки.

Примерът със сегашната реакция (с липсата на реакция по-скоро; но старателното мълчание също, както и да го погледнем, е също реакция!) на олигархично-слугинските медии по повод на скандалния факт, че Гоце Първанов в качеството му на български президент е сядал на една маса с доказани бандити потвърждава верността на горната констатация. Медиите са под похлупак, олигарсите и кукловодите, на които слугува Гоце (а те са с руско-български комуногенезис), владеят тези медии; по тази причина никой главен редактор не смее да пусне информация за изнесения от г-н Инджев скандален факт, в който в нормалните държави би отвял в небитието всеки един политик - стига, разбира се, такова нещо да беше възможно в същите тия нормални държави; но то не е възможно изобщо да се случи там, поради което и тия държави заслужават да се наричат нормални. Така че по тази линия, че медиите, намиращи се под похлупака на среди, контролиращи и обслужващи президента, не ме озадачава; от тия и от такива медии друга реакция не може да се очаква.

imageМен обаче ме озадачава нещо съвсем друго: липсата на реакция от страна на властта у нас, другояче казано, липсата на реакция от страна на Б.Борисов. Явно в очите на премиера Борисов и обкръжението му български президент да е на банкет и да седи на една маса с бандити е съвсем нормално и обичайно нещо; щом няма тяхна реакция на скандалния факт за присъствието на президента на банкет заедно с бандити, то явно в техните очи това е обичайна и всекидневна практика. Понеже работата ми като философ е да правя най-различни плетеници от умозаключения, моето заключение в случая е следното: излиза, че цялата власт е нас, всичките нейни нива, включително и изпълнителната, т.е. самият премиер, понеже смятат, че няма нищо осъдително и лошо президент, а, предполагам, и министри, да ядат и пият на една и съща маса с мутри и бандити, та излиза значи, че цялата власт у нас е в най-топли дружески отношения с бандитите, с мафията!

Сиреч, това е доказателство, че у нас на власт е не друг, а самата мафия. Тъжно ми е и дори нещо повече, страшно е да направя този извод, но той е логически коректен, щом като премиера и властта изобщо, в това число и съдебната, и в това число и прокуратурата, не виждат нищо осъдително в това президент да седи, да яде и да пие на една и съща софра тъкмо с бандити. Липсата на реакция от тяхна страна говори и показва точно това. Ерго, и Премиерът, и съдиите у нас, и прокурорите, изглежда, сами правят същото, което прави Президентът, което е направо отчайващо. Власт и бандити у нас се оказват в най-дълбока симбиоза и в неделима връзка.

От което произтича само това, именно, че мога да възкликна само следното: Бог да пази България! Поне Бог да я пази щом ние не можахме да я опазим от тоталния бандитизъм! Т.е. щом допускаме бандити и приятели на бандити да са на власт, и то най-високата, като се почне от Президента, и се мине надолу през абсолютно всички нива! Това според мен е страшно, а за вас, драги ми дами и господа, какво е?!  


Тагове:   НАС,   власт,   доказателство,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!