Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192580
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.01.2010 12:49 - Орденораздавачът-бракониер Георги Първанов
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 431 Коментари: 1 Гласове:
0




imageТоку-що научавам, че за времето, в което е президент, Г.Първанов бил раздал числом и словом 592 (петстотин деветдесет и два) ордена, т.е., оказва се, в раздаването на ордени нашият президент е нещо като стахановец. Той и в ловджийството ни е стахановец, знаем подвизите му в убиването на узбегски и таджикски козли-овни и също на български лисици, вълци и гарги. Освен че навреди на страната колкото можа заедно с бойния си другар по ДС Ахмед Доган, лъжльото-президент се прочу и с това, че изцяло възпроизведе селския битов манталитет на правешкия простак. Хак да ни е щом немислещото мнозинство се остави да бъде прецакано така тъпо от кукловодите - и избра тоя куриоз да е начело на държавицата ни за цели десет години!

Пиша тия неща не от злорадство, а заради срама, че това лице е български президент. Ако някой каже, че така не се пише за държавен глава, ще му отвърна: а този държавен глава що не е ползвал главата си когато е давал по орден на седмица?! И то кажи-речи и на Сульо и на Пульо даваше най-висшия орден на държавата, орден "Стара планина", стига този Сульо и Пульо да са били, разбира се, поне ченгета от ДС. На кой ли не даде орден, то не бяха оръжейни търговци, то не бяха интимни приятели на госин Президента, то не бяха дружки по партия и бойни другари по оръжие. Гоце Първанов раздаваше тия ордени сякаш са нещо като лимонадени капачки или капачки за буркани.

С което навреди толкова, че тепърва ако някой наистина заслужаващ ордена биде награден, такъв човек непременно ще се чувства неудобно в странната и пъстро-червена компания от орденоносци, всеки от които гордо крачи, окичен със своята лимонадена капачка. По начина, по който действаше и действа Първанов държавата, на която лице с подобен манталитет е държавен глава неминуемо става трафаретна, смешна държава от бананово-узбегски и средноазиатско-руски тип.

Само за първите 2 г. на първия си мандат президент Първанов бил дал почти толкова ордени "Стара планина" (142), колкото бившите държавни глави Петър Стоянов и Желю Желев, взети заедно (168). Представям си какви чудесии щеше да направи Гоце Първанов ако проклетата демокрация не беше премахнала купищата ордени, медали и звезди от байтодорово време; тогава направо щеше да ги раздава с кофи или още по-добре - с багери! Ето как се доказва, че едно лице не е достойно за поста, по който по някакво чудо се е оказало: ами сам се омаскарява колкото се може благодарение на простотиите, които неуморно прави. Аман от селяния от най-долна проба най-после. Някой требваше да го каже и това, то не може да се мълчи вече...

Остават две годинки, в които Гоце ще даде може би още повече ордени, щото знае, че после, като падне от поста си, ще пресекне тая златоносна жилка. Като му знам акъла дори мога да предскажа на кой ще даде орден, на кой без да се замисли, ще даде орден, а на някои, чини ми се, ще даде по два. Примерно, требе да даде орден на Велислава Дърева, ако не го е направил вече; тя му е партийна дружка, тя е стара комунистка, заслужила пред партията-столетница, и не може да ходи без орден. Ще даде орден и на Маджо, щом даде на Батков. Няма начин да не даде орден и на Черепа.

imageТребе, естествено, да даде орден "Стара планина" на певеца Устата, на Азиса, на Ивана и на оная, на любимата си певица де, забравих й името, Чакърдъкова май се казваше. Впрочем, нея вече може и да я е наградил. И на Йосиф Кобзон требе орден да даде, нема начин. Ще даде орден и на село Сирищник че е родило такъв гений като него самия. Орден требе да даде и на пушката си, струваща 50 000 долара, за която не се сети, щом толкова обича дечицата-сирачета, че требе да я продаде, пък да даде парите на горките дечица - щом нас неуморно призовава да дадем по едно левче, той нека с пушката си да се раздели; баща му и дедо му все с такава пушка са се разхождали из Сирищник и село Косача, нема начин да е било иначе.

Речено е: "Пази, Боже, сляпо да прогледа!", и е истина. Ето, "прогледа", ама се оказа, че не само е сляпо, ами е и червено отвътре - като рубинените звезди на Кремъл е червено...

Требе и на самия себе си орден да даде или да даде орден поне на жена си и уйко си, та да се сетят най-сетне тия от психиатрията, че е време да се намесят и спешно да предотвратят по-нататъшния резил. Щото тия, гласоподавателите у нас де, няма да се сетят да рипнат и сами да предотвратят резила; щото народът у нас дълбоко спи и блажено си похърква даже...  



Гласувай:
0



1. zaw12929 - Постингът Ви е гаден, или Вие искате да раздавате ордените, а няма как
17.01.2010 12:56
Вашата позиция е криворазбраната демокрацдия на комуниста- защото само те не могат да понасят другопартийци. Не се гордейте с този постинг!
Пожелавам Ви по приятни дни. Всеки мандат свършва, даже и когато са два...Успех
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!