Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196425
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.01.2010 12:47 - Мутрьошка - не "матрьошка", а тъкмо "мутрьошка"! - за Бойко Борисов
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 303 Коментари: 0 Гласове:
0




imageТази гениална думичка "мутрьошка" е измислена от г-н Иво Инджев - Мутрьошка, като тя, разбира се, иде от руската дума "матрьошка". Матрьошка пък, доколкото разбирам, иде от "мать", майка; оказва се, с пуснатата на произведена в Русия мутрьошка нашият сегашен вожд Бойко Борисов е произведен от бащица в майчица на народа; абе лудницата у нас, както подобава, е пълна.

Прочее, понеже в славянските благословии (псувни) думата "майка" играе основна роля, логично е да се запитаме: а дали тази матрьошка-мутрьошка не намеква за това, че отново прецаканият български народец съвсем скоро ще почне да псува своя спасител с най-пищни благословии?

В търбуха на мутрьошката Б. Борисов, твърдят, били скрити мутрьошки на Симеон, Дмитрич, бай Тодаря и, разбира се, на съветския гражданин Георги Димитров. Аз изцяло подкрепям твърдението на г-н Инджев в тази връзка; понеже по-добре едва ли може да се каже:

Някой незнаен гений, майстор на синтеза в мисленето, е обобщил диалектически на марксистки диалект целокупния преход като матрьошка. От този образ по-подходящ – (на)здраве му кажи... Все си мислех, че след като зрителите на БНТ короноваха чушкопека за царя на българския бит, никакъв битовизъм не може да засенчи това обобщение на нашата същност. Предавам се и без “горе ръцете”. Сбъркал съм. Прочитът на българската действителност чрез обвързването на Георги Димитров, Тодор Живков, Симеон Сакскобугготси, Сергей Станишев и Бойко Борисов, обединени в търбуха на руска кукла, е толкова гениален, че няма какво да добавя.

imageТуйто. Анализираната мутрьошка е правена някъде в Русия. Чудно е как руснаците сякаш по-добре от нас разбират най-интимната същина на най-новата българска история: преход от Димитров към Живков, от Живков към Симеон, от Симеон към съветския гражданин Дмитрич, а от него в крайна сметка всичко се увенчава с мощния лик на бат ви Бойка!

Дали пък това, че руснаците по-добре от нас разбират смисъла и тенденцията на случващото се у нас не издава тайната, че от Москва и Кремъл ни дърпат конците? И в резултат за политици и управници напоследък си имаме само кукли, матрьошки, мутрьошки и какви ли не други уроди, чудовища и изчадия.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!