Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196608
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.01.2010 13:13 - Абе компетентно ли е "нашто Румянче" за комисар на Европата, или защо Бойко Борисов продължава да се инати?
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 431 Коментари: 0 Гласове:
0




imageСкандалът с Румяна Желева навлиза в екстрена фаза, след която щетите за имиджа на България ще станат хептен непоправими. Щото имаше (и до понеделник все още има) надеждица нещичко да се поправи след паметното представяне на Желева "у Европарламенто", ала тази възможност не бе използвана. Позицията на Премиера Бойко Борисов по въпроса може да се сравни с поведението на човек, който, след като в градинката до блока е нагазил огромен кучешки екскремент, вместо да иде да се очисти в тревата, продължава да гази на същото място, надявайки се лайното да бъде изчистено с лайно (простете за натурализма!).

Просто няма как иначе да стане тая работа и затуй очаквам, след като се е оцапал яката, днес-утре на нашия мъдър Премиер да му просветне що става и да оттегли Желева; ако си спомняте, по същия начин Станишев навремето оттегли сгазилия в лука Румен Петков (за него тогава пък, в качеството му на полицейски министър, се доказа, че се бил срещал в кръчма с бандити!). Тогава след като яката се беше оцапал в негова защита, след дълги размисли и ясни знаци от Брюксел що се очаква да стори, Дмитрич най-накрая кандиса и му поиска оставката.

Впрочем, да вметна: то наскоро се доказа, че самият Президент на Республиката Гоце Първанов е бил сътрапезник на бандити, ама ефект нямаше никакъв; медиите мълчат здраво, а и самият Премиер, властта като цяло, съдебната особено и прокуратурата най-вече, изобщо не се впечатлиха от изнесената скандална информация, от което пък ний съдим, че за тях няма нищо необичайно и скандално в това държавни люде и бандити да ядат и да разпиват на една маса. От туй се впечатляваме, явно, само хора със съвсем безнадеждно остарели представи за приличие и морал...

Щото има един тънък момент тука, а именно компетентна ли е Желева за поста, на който Бойко стоически се мъчи да я натика. Смятам, че вече и децата по детските градинки забелязаха, че нашто Румянче не става за тая работа, ала Премиерот продължава да се инати. От Европа му дадоха достатъчно ясни сигнали, че скандалната ситуация с предлагането на толкова неудачна кандидатура за български еврокомисар трябва да се поправи, ала он продължава да се инати. Ето, примерно, как фино се изразява Барозу в писмото си до Председателя на Парламента на Европа Йежи Бузек:

image"... тя притежава необходимото ниво на компетентност, за да изпълнява функциите на комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи... щом българското правителство смята, че Желева има общата компетентност, международния опит и показва необходимите нива на ангажираност с европейския проект, то най-вероятно е така."

Е те тъкмо тия думи да не схванеш що казват требе да си непоправим тапигьоз - или пък инатът ти се дължи на съвсем други причини. Бидейки психолог, искам да дам едно свое обяснение за иначе необяснимия инат на Г-н Премиера, като дебело подчертавам, че става дума за догадка, за хипотеза и за логически извод, т.е. че не мога да твърдя това, което твърдя, със 100%-ова сигурност. Ето за що иде реч:

Изхождам от общата българска нравствена ситуация, на която нашиот Премиер е не само рожба, ами и нещо като баща; знаем добре, че за него невъзможни неща нема, така че да е едновременно и невръстна рожбица, и баща на самия себе си, сметам е казус, който изобщо не може да го затрудни. Но да продължа по същество и да не се отклонявам.

Та тази наша обща плачевна нравствена ситуация ме кара да се запитам за мотивацията на г-н Премиера по толкова очебийно ясния случай Желева, или "нашто Румянче". Смятам, че Б.Борисов има достатъчно акъл да е разбрал, че Румянчето требе да бъде оттеглено - и че кандидатурата й няма как да бъде удържана, особено след изгъзиците й у Парламенто на цела Европа. Самият он, нашият Премиер, рече, че имало и по-трагични случаи от Желева, което означава, че се изпусна сам да определи държането й там като трагично. Питам се: защо въпреки съзнанието за трагичността на Румянка продължава да упорства за нея?

Та моето обяснение, рекох, и ще потретя, се базира на общата нравствена ситуация в българската публичност и политика. Ето един изразителен щрих от нея: примерно Слави Бинев преди време даде хубави пари, предполагам, на Сидеров, и си купи не що да е, ами место у Парламенто на цела Европа; сега там си имаме и истинска мутра, та да знаят тия мухльовци у Европата кой е истинский господар на цяла България. С оглед на това аз правя следното допускане: нищо чудно, щом Бинев си купи место у Европарламенто, нравственият прогрес у нас е довел до това, че или самата Желева (злите езици говорят, че била мутреса, нищо че изглежда доста кьопаво за една същинска мутреса, ала знай ли се?!), или мъжът й, или пък дори варненските бандити от ТИМ да са рекли да си платят "там, където требе", та да си имат и свой собствен еврокомисар! Изобщо няма да се зачудя ако апетитите на мутро-бандитите са довели до такива сияйни висоти на нравствения прогрес у нас!

imageНе твърдя, че лично Бойко е получил парите, с които някои бандитски среди са платили за това щото Желева да стане техен еврокомисар, но не изключвам възможността тия бандити да са дали такива хубави пари за изборната кампания на ГЕРБ, че сега Б.Борисов изобщо да не може да им откаже за Желева, оти он, знаем, държи на обещанията си. Туй съображение, смятам, съвсем логично обяснява защо Бойко се държи така необяснимо и неадекватно в създалата се плачевна за имиджа на България ситуация, вече имаща европейски и световни измерения.

Туй е моето допускане, което обяснява всичко. Подчертавам: не искам да кажа, че лично Премиерът Б.Борисов се занимава с продаване на държавни постове и че сам прибира парите. Но знаем, че у нас който плаща, он поръчва музиката; а пък оня, който зема парите, ке се върти и ке рипа такъв кючек, какъвто поръчва чорбаджията, дал парите. Ето затуй Бойко рипа по начина, по който рипа. Мутро-бандитите у нас до такава степен са с нараснало влияние, че нищо не пречи да са си поставили за цел да си имат свой собствен еврокомисар; е, согрешили са, че точно Желева са нарочили за тая мисия безнадеждна, ала нищо не пречи да си поставят и такива задачи-максимум, щом като успяха да овладеят България изцяло и тотално. Сега иде ред на Европата. Ала европейците ряпа не ядат и се опъват, явно са надушили нещо нечисто. Майната им тогава: ке съжаляват много и яко ке се драпат по главата щом допуснаха не друг, а самият Булгари-бандитостан да влезе у Европейскиот союз!  



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!