Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196331
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.11.2009 11:02 - Николай Бареков се побърка окончателно: "Бойко Борисов е политически и научен феномен от световна величина!"
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 826 Коментари: 1 Гласове:
0




imageЧовек не знае вече с коя ръка да се кръсти: Бареков сам по себе си, разбира се, също стана световен рекордьор, същински титан по подмазването, който един ден ще влезе в енциклопедиите като илюстрация за това, че моралното падение на журналистите при определени, субективни и обективни условия, може да бъде постоянно нарастваща и безкрайна, непостижима за изчисляване и регистрация, величина. Ето доказателството за тази моя "теорема за тоталната нравствена изроденост на медиите в епохата на пълното господство на най-разюздания популизъм", няма що аз да се мъча да я обосновавам, една проста илюстрация с пример е напълно достатъчна:

Протагонистът Борисов

октомври 21st, 2009

Николай Бареков

БОЙКО БОРИСОВ продължава да троши европейските рекорди в социологията. Неговият рейтинг отдавна надмина този на колегите му Берлускони и Обама и е сравним само с този на източните лидери като Путин и Туркменбаши. Това наистина е феномен в една демократична държава. Още повече, че Генерала не е от вчера в политиката, а от цели девет години и хората имаха време да се разочароват от него като кмет и шеф на МВР.

Да, ама не! Продължават да си го харесват, а рейтингът все така расте. Къде е обяснението? То е в самия Бойко. Вън от съмнение е, че рейтингите на неговите министри и неговата партия са само функция от този на боса. Бойко е политически и научен феномен от световна величина. Тепърва предстои да бъде открит и изследван от сериозни умове по света. Изключително реактивен спрямо нагласите на населението политик.

imageВеликолепен комуникатор на обществото. Бойко не говори от името на елита или само от името на народа. Борисов е връзката между двете части на обществото, той е посредник и същевременно делегиран посланик на масите пред тези „там горе“. Бойко не е популист, той е протагонист на социалната пиеса, която играем всеки ден в живота. С две думи, тази личност играе главната роля и явно на нас ни харесва много повече от всички досегашни „Първи“ в държавата. Ако се замислите, Бойко играе тази роля много преди да бъде официално назначен на нея като премиер.

И в това е силата и чарът му. Може би само Бай Тошо в миналото (и то без неудобствата на демокрацията) можеше така майсторски да управлява масите от всякакви позиции и роли – генерален секретар, председател на парламента, премиер и т.н. След ерата в МВР Бойко е нашият шериф, седнал отпред с револвер на колана и следящ мнително всеки новопристигнал в града изпод дълбоката периферия на шапката си.

Вчера с политолога Димитър Аврамов обяснявахме какво е Бойко Борисов пред нашите колеги и приятели от the daily beast и главния редактор на изданието Тина Браун, която е истински звяр или bullet в журналистиката и бивш главен редактор на елития Newyorker. Видяла е какво ли не, което я прави силно скептична спрямо разните му „феномени“. Какво да кажем за нашия??? Сравнявахме го с Берлускони, с Обама, със Саркози, с Уго Чавес, с Марлон Брандо от Кръстника.

Накрая Аврамов използва следното сравнение – той е нещо като вашия Джон Готи, само че в обратния смисъл. Смях!!! Това наше, ако щете, интелектуално безсилие само показва колко сложно е да опишеш нещо толкова просто и работещо като стилът „Борисов“.

imageСега обаче трябва да се внимава най-много. В САЩ феноменът Обама започна да издиша като балон. Американците бързо разбраха, че всекидневните обамови речи по телевизията няма да им напълнят обратно хладилниците и да изплатят ипотеките. Което означава само едно - телевизията и медиите колкото помагат, толкова и завличат после на дъното всеки политик, тръгнал да ги използва като оръжие.

(Забележка: Обърнете специално внимание на коментарите след "статията"-чудесия на Бареков. Те говорят и казват много, и то твърде важни за психологията на съвременния българин неща. Да, уважаеми дами и господа, живеем в същинска лудница или, още по-вярно казано, живеем в истинска кочина, но не каква да е, а в нравствения смисъл - нима не сте разбрали още това?! Смятам, че след тази своя знаменита статия премиерът Бойко Борисов ще назначи приятеля си Бареков за свой пръв министър на ласкателствата - впрочем, дали вече не го е назначил, ама тайно, та толкова е почнало да се старае момчето Бареков?!)


Тагове:   феномен,   николай,   научен,


Гласувай:
0



1. tera - Мили боже,
17.02.2010 09:39
добре че попаднах на този шедьовър.
Толкава елементарен изказ и скудоумие рядко се срещат в такива мащаби, спред мен и Бареков е феномен в тези отношения от световна величина! :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!