Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2197254
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
08.11.2009 10:41 - Мощни талази на безсрамен популизъм ни заливат: Бойко и Божо се оляха яко, а сега требе да се овъргалят - като прасета в мръсна локва!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 382 Коментари: 0 Гласове:
0




imageСтава дума за историята - истерията! - около освобождението на Спаска Митрова, която се развива пред очите ни, и в която премиерът и неговият приятел Божо Димитров сякаш се надпреварват кой да обере най-хубавите плодове. Ето, погледнете за какво безсрамие става дума; не е нормално на неизвратен човек да не му стане гнусно само като прочете тия заглавия:

Бойко: През зъби сме мълчали за Спаска

Министър предложи работа на Спаска Митрова

Срамота направо, тия хора явно нямат капчица усет за мяра и такт. Имам предвид и "държавниците" ни от тая безсрамна популистична порода, които успяхме да си натресем начело на държавата, но и, разбира се, журналистите-подлизурковци, които пишат така най-вече с оглед да се харесат на властта, та белким някоя пръска слава олее и тях. Бенатова, разбира се, също е тук, мило спомняйки си блажените времена, в които години наред всекидневно ни заливаше с морална смрад и гнус около историята със сестрите-либийки. Ех, блажени времена бяха тогава, колко далавери се прикриха като пускаха на наивния народец тия либийски фитили! А он, горкият народец, седеше със зинала уста - и пропусна обирджиите, които го крадоха така, както само те могат. И затуй е нормално човек да се запита:

Абе тия, сегашните, новите управници де, като толкова надуват тия популистично-рекламни свирки, зурли, пищялки и тимпани около тая Митрова дали пък не ни правят отново на шарани, дали пък не ни пускат тая въдица, дали не палят тия кьор-фишеци, та белким не забележим някои нови безобразия "под масата", които нищо чудно вече и да са почнали? Щото и в тия съмнение няма де, да не ги подценяваме, щото а ги подценим, а нищо чудно съвсем да ни изненадат с най-големи подвизи и в оная така съкровена сфера - на гешефтите, на кражбите, на далаверите, на "присвояванията", на така усърдното лапане от държавната трапеза...

imageАз лично, бидейки философ, смятам, че няма нищо случайно на тоя свет, нищо не става ей-така, заради бистрите невинни очи на премиера Бойко или пък заради мръсно-приказливата и и така нахална охранена зурла на ченгето-министър Божо Димитров. Сигурен съм, че пак се мъчат да ни правят на шарани, понеже такива друго едва ли могат. Ако някой почне да ме увещава, че и премиеро, и Божо правят всичко туй, сиреч, дигат тая шумотевица около персоните само от едното чисто сърце и от едната непорочна техна чувствителност и човечност, ще му се изсмея на такъв право в очите; щото, признавам си, вече ми писна от наивници, додея ми от тая презряна овча психология, която тресе толкова много множества от нашта българска популация.

Като капак на всичко тия разгащили се до пълно безсрамие популисти без да се усетят, от едната простотия, или пък с някакъв неведом може би и тям зъл умисъл, правят всичко, за да развалят колкото се може повече отношенията ни с Република Македония. Как пък няма някой умен около тях, който да им рече малко да се въздържат, щото, ако искат да минат за що-годе смислени управници, требе поне известен такт, известна дипломатичност да проявяват. Но не би: и двамата се държат като лакоми прасета в претрупан с изобилие бостан! За каква дипломация говориш ти бе, дай да се овъргаляме, дай да се омаскарим колкото можем, и то заради едната слава! Този, изглежда, е единствения мотив на тия безсрамни "пичове" и космясали "мъжкари", що имахме непростителното неблагоразумие да турим начело на държавата си. И по тая причина, няма как, дълго ще им берем срама. Завиждам на тия мои сънародници, които сякаш имат биволска кожа, та сякаш хептен не усещат що става и накъде вървят работите.

Македонските управници, каквито и да са, в случая заемат по-достойна позиция. Щото все пак има на тоя свят някакво правосъдие и властта не може да се меша както й скимне в неговите работи - както си мислят нашите пишман-държавници от рода на Бойко и Божо. А пък за изхвърлянията на глигана Божо не мога да не се съглася с едно официално македонско лице, което било казало нещо много уместно, ето, четете:

imageМеждувремено в Скопие началникът на кабинета на македонския министър-председател Никола Груевски Мартин Протогер официално осъди поведението на българския министър Божидар Димитров в случая със Спаска Митрова. Според Протогер Димитров се държи несериозно, търси личен интерес в случая със Спаска Митрова за сметка на междудържавните отношения. Той категорично отрече да е имало натиск върху Груевски за освобождаването на Митрова. "Димитров принадлежи на миналото", каза още началникът на кабинета на Никола Груевски Мартин Протогер.

Да, Димитров принадлежи на миналото, това е крайно време да го разбере и премиера Бойко и да престане да му се връзва на игричките, щото на тоя Божо конците му ги дърпат отдалече, нищо чудно да му ги дърпа собственоръчно неговото началство от КГБ, директно от Москва. Така че работата става дебела, Божо си е най-активно и просперирало - е, Гоце го надмина и надцака де, да не го подценяваме наш Гоце, щото ще ни върже кусур! - ченге, специализирано по "македонските работи". А добре знаем, че заради рвението на тия ченгета от десетилетия насам стана това, което стана, т.е. доведохме "македонските работи" до плачевното положение, в което са от 65 години вече. И да чакаме тъкмо те, ченгетата от ДС, да ги оправят, е същото като да чакаме най-чисти и вълнуващи нравствени поучения и най-добродетелен живот не от кой да е, а тъкмо от най-работливите и всеотдайни многогодишни труженички на магистрално-сексуалния фронт...


Тагове:   локва,   мръсна,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!