Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196995
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
09.09.2009 22:05 - Защо пишманпатриотът Божо Димитров така усърдно работи срещу българския национален интерес?
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове:
0



   

 

imageВчерашната ми публикация Грозен гаф: министър Божо Димитров, накокошинен от важничене като герест петел, се нахвърли най-хашлашки връз Македония! предизвика доста отзиви - и тук, в блога, и в Свежо.нет. Разбира се, доста хора са дотолкова обработени от многогодишната пропаганда на официалните медии, че не дават и дума да се каже срещу една от иконите на олигархичния триумф у нас: Божо Димитров. Който е произведен и гордо носи титлата "примапатриот на республиката", единствен имащ правото да се изказва "най-меродавно" за Македония, за "българщината" и пр. Е, вярно е, че за тази титла жадно му завиждат и Сидеров, и Слави Трифонов, и бай Вучков, но да не връзваме сега дикиш за такива подробности.

Аз ще защитя тезата си, изразена в заглавието, по най-убедителен начин. Ще кажа неща, които се разбират от всеки що-годе мислещ човек, но които биват по най-грозен начин игнорирани от бабаити като упоменатият Божо Димитров (агент на ДС Телериг-Кардам-Тервел и пр.). И това игнориране според мен не се прави от патриотарска глупост, а съзнателно, с най-зъл умисъл. От години Божо Димитров се тупа по космясалите гърди и пердаши всякаки патриотарски недомислици спрямо Македония, с което съзнателно вреди на добрите ни отношения със съседната държава. Докато беше само "вечен приятел на управляващите", провокационните и зловредните му думи нямаха кой знае какъв ефект.

Но сега туй агентурно недоразумение вече е министър и продължава да пердаши през просото. Смятам, че провокациите на г-н "министъра без портфейл" не са плямпотене на разпищолил се пишманпатриот, а са изпълнение на пъклен замисъл от страна на неговите началници от ДС-КГБ. Разиграва се грозен сценарий за разваляне на добросъседските ни отношения с република Македония, което пряко вреди на българските национални интереси. И сега ще кажа какви са тия наши национални интереси в този исторически момент. Защото дори и това бива изопачавано и премълчавано от дирижиращите нашата "национална доктрина" руско-кагебистки мекерета като Гоце Първанов и неговия пръв помощник Божо Димитров.

Съвременният свят е коренно променен, да не говорим пък за Европа. Нациите се сближават, общуват най-свободно, падат всички граници, загърбват се, лекуват се старите рани от миналото, източници на недоверие и конфликти. В Европа днес тържествува принципа "Единство в многообразието"; това, че нациите са различни, не бива да бъде източник на неприязън, напротив, то е основа на взаимното им обогатяване. Обогатяване на отношенията на живот, на културите, на ценностите. В тази обстановка какъв е българският национален интерес по отношение на братска Македония?

imageАми много просто е. Има най-базисни принципи, които просто трябва да се спазват. Приеми другия какъвто е. Приеми го в неговата различност. Има свобода, на основата на коята всеки нека да се самоопределя както иска. Какви са македонците, дали са българи или не са, е вопрос, който изобщо не е актуален: това е въпрос от средата на ХХ век, а сега сме вече 21-я век, таварищ Димитров!

Всеки индивид има суверенното право сам да се самоопределя във всяко едно отношение. Ето, примерно, мен ме родеят много неща не със "сънародника" ми Божо Димитров, пръв пишманпатриот на республиката, а с европейските разбирания за етническа толерантност, разбиране и уважаване на самобитността на другия. Аз не ща да имам нищо общо с такива провокатори на тъпи националистически страсти и враждебност като Б.Димитров и Волен Сидеров, които се тупкат в гърдите, че били "образцови българи". И никога няма да се примиря с това, че бабаити като споменатите все още продължават да изпълняват предписанията на коминтерновската линия за изкопаване на огромна пропаст между българите и македонците.

Защото с провокациите, сеещи неприязън и недоверие между българи и македонци, Б.Димитров де факто работи за същата тази коминтерновска линия, като, естествено, фитилите за тази негова активност се палят от Москва. И то с много, много пари: никога руските, да не говорим пък за руско-кагебистките мекерета у нас, не са работи ей-така, "за тоа, дето дуа у гората"; работили са винаги и продължават да работят само срещу тлъсти пачки от банкноти. Така че изцепките на същия вече като министър съвсем не са безобидни - и ако не реагираме, ще понесем страшни щети. И като нация, и като държава. И ще спечели от разпалването на националистически страсти и конфликти само тяхната подстрекателка: имперско-путинска Русия.

А истината е, че с Македония и с македонците вече няма какво да делим, напротив, трябва да се чувстваме като най-близки партньори, братя и съседи в нашия общ европейски дом. И със сърбите вече няма какво да делим, и с гърците, и с турците, и с румънците също. Ако слушаме бабаити като агент Тервел требе да се дигнеме с копия, мечове и стрели и да тръгнеме тотчас да завоюваме Македония: тия ченгета сякаш наистина не са от нашия век! Те наистина живеят с представите на 50-те години на миналия век, а пък наш Божо е фръкнал чак в ханските времена; он, горкият, живее с представите на ония, чиито имена си е взел като свои агентурни псевдоними - Тервел, Телериг и кой беше още, не помня вече?! Смешник, жалък смешник и най-нагъл провокатор е новият ни министър-ченге.

imageЕто защо тия, които се обявихме и реагирахме най-твърдо срещу назначението му, сме били прави: такива са само подпалвачи на напрежение, на нетолерантност, на враждебност, на тъпи националистически страсти. Такива работят по заповед от Москва срещу общия европейски дом, работят за неговото рушене отвътре, чрез раздухване на стари конфликти на националистическа почва. Тази е същината на любимия ви примапатриот агент Тервел, драги заблудени и немислещи мои сънародници, които не забелязвате провокаторския умисъл на неговите най-последни националистически изцепки!

А на македонците, а на жителите на суверенната република Македония искам да кажа едно: моля, извинявайте! Моля, не го слушайте тоя провокатор Божо Димитров! Моля, прощавайте за изцепките му, моля, не му обръщайте никакво внимание: той си е най-обикновен комунист, а комунистите освен да сеят вражди, друго не умеят. Той си е примерен коминтерновец, изпълнител на заветите на Георги Димитров-Тарабата, на заветите на Сталин. Тоя ояден пишманпатриот е най-обикновен провокатор, чужд агент, агент на враждебна и на България, и на Македония, чужда сила. Той работи както срещу българските, така и срещу македонските интереси. Той работи за руските интереси, за интересите на работодателя му Путин. Българската ДС винаги е била филиал на руското КГБ. Изобщо не го свързвайте Божо с България, приемайте го като говорител на Путин. И така всичко ще си дойде на мястото!


Тагове:   национален,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!