Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195744
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.08.2009 18:52 - Какви анализи, какви статии, какви идеи, какви ценности бе: кебапчета требват на българина - и студена биричка, естествено!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 422 Коментари: 0 Гласове:
0



   

 

imageМиналият петък, 31 юли, Алек Томанов в своя блог обяви конкурс с награда спечелване на една рядка, недостъпна вече книга, която може да се намери в някои библиотеки само. Става дума за книгата УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА (с подзаглавие "Източниците на достойнството, успеха и богатството"). Условието да получиш книгата като подарък беше да напишеш смислен коментар към моята публикация в колонката, която той ми направи в блога си; статийката там беше под заглавие Какви сме ние, българите? [12 характеристики].

Измина една седмица и... няма нито един коментар! Нищо чудно де, това можеше да се очаква. Летен сезон, какво искаш, всичко живо се е юрнало да си натопи задника в някое море, само аз съм останал далеч от морето и пиша ли, пиша. Е, малко е обидно, щото темата е тъкмо за това какви сме ние, българите.

Но най-интересното е, че тъкмо обстоятелството, че няма нито един коментар под статия, която предизвикателно обявява 12 твърде неприятни характеристики на българската популация, та тъкмо това обстоятелство, казвам, по обиколен път, но все пак изцяло доказва правдивостта на приписаните на нашенеца характеристики. Което и се търсеше от самото упражнение; често обичам да си устройвам някакви експерименти, ето, и сега сторих така.

А ето какъв кратък, но изразителен все пак диалог проведохме там, като коментари към самата статия, ние двамата, собственика на блога Томанов и моя милост:

imageAlek Tomanov: Мисля си сега колко ли хора ще се направят на обидени или засегнати от това, което е написал Ангел по-горе? Но всяко едно от тези неща са верни, разбира се, не за всеки един българин, но за почти всички.

Ангел Грънчаров: Интересно е, наистина, дали ще се намерят хора, които ще сметнат горните характеристики за "обидни", и то не толкова просто за тях самите, ами дори и за "цялата" и "целокупната" българска нация. Който се обиди или вземе да протестира, че тия характеристики лично него го били обиждали, с това само ще покаже, че те са твърде верни. Разбира се, те не важат за всички нас, а само за повечето; за жалост, валидни са обаче за огромната част от представителите на българската популация...

Впрочем, сега се сещам за нещо, което и предлагам веднага: оня читател на блога или пък блогър, който напише смислен коментар на изложената в моя текст теза, ще получи като награда екземпляр от книгата, от която е взет текста, именно книгата "Универсумът на на свободата". Тази книга е излязла през 2000-та година, останали са съвсем малко екземпляри у мен, в книжарниците изобщо вече не може да се намери, един вид е станала библиографска рядкост, по тази причина съм готов да се разделя с няколко от притежаваните от мен ценни екземпляри, като ги подаря на тия, които напишат смислени коментари по моята теза. Мисля, че това е добър начин да се стимулира дискусията, като на г-н Томанов предоставям възможността да популяризира този стимул :-)

imageАнгел Грънчаров, 03 Август, 2009 22:50: Няма реакции... естествено... кога ли ще мирясам - и ще престана да продавам кожуси на екватора?!

Alek Tomanov: Не трябва да спирате да продавате кожуси. Може би трябва да сменим екватора с някое друго местоположение?!?

Ангел Грънчаров - 07 Август, 2009 20:14:

А може би трябва да почна да продавам кебапчета?! Леле, какъв наплив от клиенти тогава ще има! Какви книги, какви статии, какви идеи, какви ценности - кебапчета требат да българина, и ракийца, и салатка от домати и краставички, м-м-м-м, и шкембе чорбица, и биричка, ох, живоооот! Пей, Гергано, кучко силиконова!!!!


Тагове:   духовност,   книги,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!