Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196707
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
27.07.2009 20:38 - Скандалното назначение на Божо Димитров-Телериг изостри споровете около злокобната роля на комунистическата ДС в историята ни
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 935 Коментари: 2 Гласове:
0



   

 

imageПокрай назначаването от Б.Борисов на неговия така близък до сърцето приятел, агента от комунистическата ДС Божидар Димитров за министър в правителството на европейска България, се разгоряха крайно нажежени спорове между привържениците на двата лагера, на които отново се разцепи българското общество: привържениците на демокрацията и европейския манталитет, от една страна, и привържениците на комунизма, на ДС и на азиатско-руския манталитет, на който нашата ДС най-беззаветно е служила в цялата си история.

Тия спорове показват, че темата за злокобното присъствие на призраците на комунистическата ДС в нашия живот продължава да е актуална, понеже за тия 20 години най-мъчителни опити за еманципация на гражданското ни общество от нея се разбра, че тази структура има ресурса все още да трови живота ни. Защото се оказва, че ченгетата на ДС, окупирали най-възлови места в държавната йерархия, бизнеса, стопанско-финансовия живот, медиите, културата и пр., все още държат контрола над случващото се, мъчейки се да удържат исторически обрат в развитието на страната, да постигнат реванш и да обърнат геостратегическата ориентация на България - от Европа по посока на Средна Азия, Русия и Сибир. Ето защо тия спорове съвсем не са случайни или пък измислени от някой, а са израз на обезпокоеността на проевропейските и демократични сили в българското общество, които няма, разбира се, да допуснат да бъдат пропилени шансовете и постиженията на българския народ в тия 20 години европеизация на страната.

Моята публикация Честито: реално погледнато, новият премиер ще се казва Божидар Димитров, не Бойко Борисов, а БСП и ДС в негово лице отново си имат министър! предизвика доста коментари и спорове. В края на краищата се намери някой си Кесов, върл защитник не просто на агента на ДС Божо Димитров-Телериг, но и на самата комунистическа ДС, като структура, идеология и пр. Този човек се опита да опише ДС като "народополезна" и "най-градивна" сила на тогавашната българската държава, а пък нейните функционери ги представи като "героични патриоти", милеещи и работещи единствено за националния интерес на страната.

Явно някой вече се опитва да ни натрапва нов мит, т.е. поредица от лъжи, с които да бъде героизирана комунистическата ДС, занимавала се по цял свят с терористични акции, убийства, разпалването на конфликти, експорт на оръжие, на кървави братоубийствени войни и "революции" по цели континенти като Африка, Латинска Америка, Азия. Впрочем, прочетете пледоарията на този самозван (а пък може и да не е самозван, знае ли се?!) адвокат на ДС, а ето по-долу какво му се наложи да му отговоря; и понеже въпросът е важен и принципен, публикувам и тук коментара си, състоящ се главно от поредица от неизбежни и необходими въпроси:

imageГ-н (или таваришч) Кесов (както повече Ви харесва), информацията за структурата на ДС, която така любезно ми предоставяте, съвсем не е новост за мен; не става дума тук за "незнание" или невежество, а за съвсем друг тип интерпретация на тази информация. Вашата интерпретация, почиваща на теорията за "добрите" и "лошите" ченгета, отдавна съм я разобличил, опровергал и дори подложил на осмиване; например в моята книга "Българската душа и съдба" можете да прочетете доста по темата, ако искате да задълбочите разбирането си.

Ще Ви задам няколко въпроса, за да се позамислите малко:

1.) Известно ли Ви е, че българската ДС действа като филиал на съветското КГБ?

2.) Известно ли Ви е, че ДС е била "железният юмрук" на "Партията"?!

3.) Известно ли Ви е, че цялата тогавашна дейност на ДС е подчинена на предписанията на комунистическата идеология, една терористична по същество идеология, водеща кървава битка срещу свободния свят и неговите ценности; искали са да разрушат западния свят на свободата, за да възтържествува варварската система на комунизма, и то в целия свят, и то "по всички земни кълбета"?

4.) Давате ли си сметка, че терористичната дейност на ДС тогава е нямала нищо общо с националните интереси на българската държава, понеже ДС е обслужвала интересите на една друга държава, интересите на СССР?

5.) За каква в такъв случай "високопатриотична" дейност на агентите на ДС тогава благоволявате да говорите: нима Вие все още споделяте теорията, че нашите български интереси трябва да са изцяло подчинени на интересите на чужда сила, каквато е КГБ(СССР-Русия)?

6.) Известно ли Ви е, че България се раздели безвъзвратно с комунистическата идеология, че комунистическият режим у нас е осъден като престъпен с решение на българското Народно събрание (по времето на управлението на СДС и Костов), че България е член на НАТО и ЕС - междудържавни организации на страните от същия оня западен свят, срещу който толкова прославяната от Вас ДС работеше десетилетия наред, използвайки най-брутални и терористични методи?!

image7.) Давате ли си сметка, че прославяйки дейността на ДС Вие всъщност работите срещу държавния интерес на България, която е член на ЕС и НАТО, организации, които по ценностите си са абсолютно несъвместими с "ценностите" на толкова любимите Ви ДС и КГБ?

Вопросите от този род, който мога да Ви задам, могат да бъдат много повече. Надявам се, че ще се позамислите поне малко, и ще престанете да пеете все една и съща песен, но с най-различни гласове. Опитвайки се насаждате в съзнанието на младите някакъв фалшив патриотарско-героичен образ на мохиканите на комунистическата ДС, Вие показвате, че съвсем не сте се освободили от наркозата на комунистическата идеология. Поради което се един анахроничен човек, живеещ, подобно на агентите на ДС Гоце и Божо в един съвсем друг свят, света от 30-те години на ХХ век.

Лъжа е това, че най-много агенти е имало или има в СДС; това са глупости за идиоти. Ченгетата са най-много в ченгесарниците ДПС и някои други, още по-модерни, "Атака" и прочие. В СДС и в Синята коалиция няма нито един депутат, принадлежал в миналото на ДС. Точно поради което такива като Вас беснеят така неистово и злобно...

А пък едно Ваше твърдение оставих за накрая, понеже то е достатъчно смехотворно - за да се разведри малко настроението. Вие пишете така:

"... през тези 45 години съседи от юг достатъчно често са навлизали на наша територия, чрез свойте агенти - ако не знаете или поне не си даввате сметка - лошо за вас и жалко за упражнението по писане."

Значи според Вас някакви хора "от юг", т.е. от Гърция и Турция, са се опитвали да бягат в комунистическа България, за да се насладят на комунистическия рай, така ли? Стига бе, не се шегувайте?! Известно ли Ви е, таваришч, че през южната ни граница наистина се е бягало, но само еднопосочно: само българи са бягали от комунистическия концлагер и кошмар към свободния свят, а няма нито един случай грък, турчин или някакъв друг жител на свободния свят да е искал да бяга в комунистическа България?! Нима не го знаете това?! Недейте така бе, ще ме спукате от смях?! Да не се учили история по некой учебник, написан от ченгето Божо Димитров - нищо чудно само това да обяснява заблудите Ви...

imageА казаното за бягането през границите все в една посока е тенденция в световен мащаб: нито един германец от Западна Германия не е бягал към комунистическата част на Германия, докато хиляди източногерманци бягаха на Запад, а мнозина бяха и убити от ЩАЗИ и охраната на Берлинската стена. Няма нито един американец, избягал в СССР, впрочем, имаше, но само един, оказа се психично болен и идиот по рождение. И това ли не знаехте?! Недейте така бе, Вие сте много наивен бе?!

А знаете ли колко българи са били избити по южната ни граница от граничарите, намиращи се на фактическо подчинение на зловещата ДС, която Вие сега се мъчите да славите? Г-не, вярвате ли си изобщо на приказките, дето ги пишете? Или мислите, че някой може и да Ви се върже на лъжите?! В кой свят изобщо живеете, господин-таваришч Кесов?!



Гласувай:
0



1. анонимен - аршин
27.07.2009 20:54
Без да изразявам някакво несъгласие с принципната позиция на автора, все пак, бих искал да предложа: Нека да се опитаме да бъдем малко по-хладнокръвни и да мерим с различен аршин идеолозите, организаторите, доносниците от една страна, и хората, които за да направят нещо в своята област бяха принудени да членуват в терористичната мрежа БКП и в нейното бойно ядро ДС. Защото с ръка на сърцето е добре да признем, че амбициозни и можещи хора от всички области, особенно слързани с пътувания в чужбина по сллужба, бяха принуждавани да пишат отчети, в повечето случаи предназначени за службите.
цитирай
2. анонимен - м да
12.08.2009 16:55
явно автора е много обиден че просто не са се сетили да го поканят в народното събрание за политик. и сега се чуди какви глупости да пише. незнам на кого, какво е известно но на автора май всичко му е ясно пък само пише без да вземе да помогне като толкова много ги разбира нещата. а пък и добре че ги има блоговете та да има кой къде да си излива глупоста че то ако можеха всички идиоти да влезат в влстта щеше просто да стане прекрасно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!