Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174615
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
27.07.2009 20:41 - Операция на ДС "Телериг-2009": тикат Божо Димитров за министър само и само да предизвикат скарване между Б.Борисов и Синята коалиция!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
0



   

 

imageВие си спомняте колко усилия в предизборната битка положиха кукловодите от ДС за да бъде дискредитиран и направен невъзможен един следизборен съюз на ГЕРБ и Синята коалиция: то не бяха клипове със секири, то не бяха смразяващи кръвта заплахи "Ако гласуваш за Бойко, получаваш Костов!", то не бяха изхвърляния на Янета, Доганчовци и прочие оперативно активни работници. За зла участ вотът беше точно такъв, от какъвто най-много се страхуваха мохиканите от ДС: самостоятелно парламентарно мнозинство не на ГЕРБ, а на десницата, на партиите от ЕНП.

Разбира се, таваришчите от ДС нямаше как да скръстят ръце и да чакат неотвратимото: силно дясно-центристко и проевропейско правителство, което да развали досегашните им постижения по линия на превръщането на България в руски троянски кон, за блокиране на европейското членство и пр. И ето че още със съставянето на правителството сложиха под него мина или килограми тротил: натикването на агента на ДС Божидар Димитров (Телериг) в правителството на европейска България. Пък макар и без портфейл, пък макар и само ей-така, на инат. Много добре се е знаело как ще реагира на това Синята коалиция: то няма друг начин да се реагира освен отрицателно. Понеже налице е една съзнателна провокация, целяща тъкмо скарването на партньорите от ЕНП и взривяването на възможността за съставяне на стабилно дясно-центристко и проевропейско правителство.

Аз лично смятам, че в провокацията с натикването на агент Телериг в правителството роля е изиграл и неговия боен другар от ДС, именно президента Първанов. Неговото "Рапорт даден, рапорт приет!", което ни в клин, ни в ръкав изтърси когато Б.Борисов му даде списъка с министрите, според мен има този зловещ смисъл: явно така си говорят ченгетата, явно Гоце намекна, че е предоволен, че агента Божо Телеригов е турен за министър! И то тъкмо за да бъде ядосана Синята коалиция, и, дай Боже, да бъде развалена възможността за парламентарно мнозинство на партиите от ЕНП. А Б.Борисов - аз съм убеден в това, но не мога да го докажа, ала времето ще го докаже - по някакъв тайнствен начин изглежда е зависим от кукловодите от ДС, ето защо той нямаше начин да не изпълни нареждането, за което потвърждение са несериозните аргументи, които сам даде относно това защо е турил Божо Телериг за министър: "Ами той ми е приятел, що да не го направя министър?!". Явно за да е Б.Димитров министър е решено не от Бойко, а от бонзите от ДС, които, както се вижда, все още имат ресурса да дърпат конците, движещи политиката в България.

imageПечалбите за кукловодите в случая са поне две: да бъдат скарани бъдещите правителствени партньори от ЕНП (отчасти постигнато), и, второ, да бъде дискретитирано новото правителство в очите на европейските партньори на България. Понеже, както се видя, "Атака" с най-велико удоволствие заяви, че ще подкрепя правителството на ГЕРБ даже и ако то в един момент реши да забрани самата "Атака". Тази необяснима иначе готовност на Сидеров да стои твърдо зад Б.Борисов според мен също е оперативно-тактически и агентурно подплатена: което показва и доказва за сетен път, че конците на фюрера на "Атака" също се дърпат от кукловодите на ДС. Този вторият ефект - че новото българско правителство ще бъде изначално дискредитирано, понеже ще се крепи на мнозинство, включващо такава крайно лява, ксенофобска и национал-социалистическа формация като "Атака" - е всъщност най-желан от кукловодите от ДС, щото тяхната главна цел, разбира се, е в България никога да не проработят европейските правила, а пък България да си остане корумпирана и мафиотизирана държава, чието присъствие в ЕС е чиста аномалия.

Двата резултата, които ДС целеше с акцията или с операцията си, която с право може да се нарече "Операция "Телериг"", именно скарването на партньорите от ЕНП и дискредитирането на самото българско правителство заради подкрепата на "Атака", са дълбоко свързани и взаимно се предполагат. Ако правителството, което ще бъде избрано утре, бъде твърдо подкрепено от Синята коалиция, то това е предпоставка Европа да си затвори очите пред факта, че към мнозинството се е присламчила и неприемливата за ЕС "Атака". Едно е правителството да се крепи на мнозинство, в което се включва само "Атака" (за РЗС не говоря, щото те са второ копие на "Атака", т.е. са дренки от все същия дол като нея), съвсем друго е правителството да се подкрепя от Синята коалиция, т.е. мнозинството да е ясно дясно-центристко, на сестринските партии от ЕНП, а пък "Атака" (РЗС) само да се е самоволно присламчила - понеже, разбира се, може и без нея ако ГЕРБ и СK съставят парламентарно-правителственото мнозинство.

imageВъз основа на казаното, водени от държавнически подбуди, депутатите от Синята коалиция утре трябва базусловно да подкрепят правителството на Б.Борисов, с което ще развалят напълно замисъла на манипулаторите от "Операция Телериг". Аз все още имам усещането, че Б.Борисов, за да покаже, че не е зависим от кукловодите от ДС, ще свали в последния момент приятеля си Божо Телерига от списъка на министрите, който ще бъде представен за гласуване в Парламента. Ако не го извади, това ще засили подозренията, че е зависим от кукловодите, което не е добре дори за самите кукловоди: не е хубаво все пак да си показват картите още в самото начало на играта.

Тъй че, в крайна сметка, твърдо смятам, че утре депутатите от СК трябва да подкрепят безусловно кабинета. А пък Б.Димитров, дори и да стане министър, тепърва ще си има проблеми, щото явно не го приемат и сънардниците ни от чужбина. Защото за мнозина от тях е гавра, че министър, отговарящ за българите в чужбина, ще е бивше ченге от ДС, същата тази ДС, която прогони навремето толкова българи да се скитат немили-недраги по света.

Това е моя коментар по казуса, на който отделих толкова много място в блога си тия дни. Тъкмо благодарение на разгорещените дискусии по темата успях да стигна днес до разгадаването на замисъла на кукловодите, което показва, че винаги е плодотворно да се разговаря и спори. Настоящият ми коментар дава аргументация и на сините депутати утре за пренията в Парламента; какво им пречи да заявят примерно това: "Господа кукловоди, операция "Телериг" не успя! Ще подкрепим правителството със или без самия Божо Телерига, водени единствено от държавнически подбуди и за доброто на България. Пък Телерига и телериговците скоро ще си идат сами, след като им развалим окончателно плановете!".

Ето как един блог и резултатът от дискусиите, постигнат в него, може да помогне на една парламентарна сила в намирането на най-силните аргументи. Изводът е: господа политици, слушайте блогърите, т.е. слушайте гласа на народа! И то по-скоро не на целия народ, а само на мислещата част от него...



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!