Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196401
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.07.2009 07:11 - Каква е причината приятелството на Б.Борисов и Б.Димитров да се институционализира чрез нарочно създаден министерски пост?
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 807 Коментари: 2 Гласове:
1



   

 

imageКато коментар към публикацията Честито: реално погледнато, новият премиер ще се казва Божидар Димитров, не Бойко Борисов, а БСП и ДС в негово лице отново си имат министър! Boyanov пише един кратък, но съдържателен текст, изпълнен само с факти, който заслужава да бъде изведен на предно място, за да бъде прочетен и осмислен от повече хора:

Започва да ме притеснява сляпото доверие в непогрешимостта на Б.Борисов у мнозина, които към момента са му фенове. Затова ще посоча само факти:

Факт е, че ГЕРБ постави кампанията си върху идеята за сваляне на БСП и ДПС от власт.

Факт е, че Б.Димитров бе знакова и влиятелна фигура в БСП до 11 юни 2009 г. (два дни преди регистрацията на листите за изборите.

Факт е, че ГЕРБ се обяви срещу шуро-баджанащината и назначенията по родов, "кръгов" и друг признак.

Факт е, че Бойко Борисов заяви, че Б.Димитров му е личен приятел, стоял до него през последните 3 (три) години и като такъв "верен" приятел му гласува лично доверието си?! Тоест - прави приятеля си министър?!?!? Тук се замислям и как така през последните години едва ли не първия приятел на Бойко е бил висш функционер на БСП. Без да искам свързвам агентурното минало на Б.Димитров и толкова бързото сближаване с ББ - може и да не съм прав.

imageФакт е, че за СК министър-агент на ДС е неприемлив и Б.Борисов прекрасно знае това.

Факт е, че като мажоритарен кандидат назначаването на Б.Димитров за министър води до загубата на 1 депутатски глас.

Факт е, че ст.н.с. ІІ степен Божидар Димитров се оказа агент с мисия във Ватикана - влиятелен духовен център на цяла Западна Европа. Несъмнено Ватикана няма да бъде никак доволна, че агент ровил в архивите и е министър, отговарящ за българите зад граница. Надявам се никой няма да отрече факта, че Ватикана има своите лостове за политически натиск в ЕС.

Факт е, че Б.Димитров има силен интерес към темите за българите в Македония, Западните покрайнини. Избирането му за министър няма как да не напрегне нашите съседи, като се има предвид агресивния стил на Б.Димитров и първият му приятел Б.Борисов.

Факт е, че повечето български емигранти (особено тези от преди 1989 г.) са категорично против техните интереси да бъдат "защитавани" от представител на ДС, от която навремето са бягали или са се спасявали и на когото гледат като фигура на БСП/БКП.

Това са само факти, върху които заслужава да се помисли по-трезво, а не първосигнално от типа "Айде, наш"те".

Разбира се "мъжкарското" поведение на Борисов импонира на много хора, които от години чакат съществена промяна към добро в държавата ни. Но да си организираме нов култ към поредната личност - не си струва. Примерът със Симеон е твърде близо и еуфорията при избирането му много сходна като емоция с днешната.

imageВ моя пост не коментирам бъдещи събития в условно наклонение. Може да може, но може и да не може. Просто изброих една поредица от смущаващи за мен факти. Искрено се надявам, че в България има достатъчно хора, които милеят за българите в Бесарабия, Македония, Западните покрайнини и нямат негативине на Б.Димитров, за които говорим.

Освен това не виждам какво пречи Б.Димитров да... продължава да бъде личен приятел и съветник на Борисов, без да заема министерски пост? Каква е причината това приятелство да се институционализира? Не ми се ще да го мисля, но цялата тази работа ми намирисва на някакъв сценарий. Димитров ми прилича на пуснат в някаква интрижка, но рано или късно ще се разбере точно в каква.

(Автор: Boyanov)



Гласувай:
1



1. анонимен - KvEsOpYKljUHLD
24.05.2011 11:34
Glad I've finally found smoetihng I agree with!
цитирай
2. анонимен - CoyVxGzvMB
24.05.2011 15:34
sxBTpB <a href="http://bscpljysxmst.com/">bscpljysxmst</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!