Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196476
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
24.05.2009 17:38 - България е традиционно-атеистична държава с историческо-православни елементи, мутирали в магесническо суеверие
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 354 Коментари: 0 Гласове:
0



   

 

imageDйjа-vu: Матури в НЕДЕЛЯ...

През 2008 г. зрелостни изпити се проведоха в НЕДЕЛЕН ДЕН. На този проблем не се обърна почти никакво внимание.

През тази година, Министерството на образованието и науката също е организирало провеждане на изпитите в НЕДЕЛЕН ДЕН.

Тези факти, а и фактът, че нито един християнин, а и нито една християнска деноминация не реагира, може да се тълкува в много и различни посоки.

Една от тях е, че правовата държавност в България съвсем не е факт. Другата е, че във България няма християни сред матуриентите и учителите им, които да държат на неделното богослужение. А няма и църкви, които също да държат на присъствие. Няма и държавни омбудсманстващи правозащитници, които да се самосезират и да поставят граница на това явление.

Интересно какво ли ще кажат „борците за православието” от Европейския парламент, ако ги попитаме, дали във Брюксел или в Страсбург провеждането на абитура е възможно в неделя. В някои страни подобни изпити и конкурси не се провеждат в ПЕТЪК (заради мюсюлманите), в СЪБОТА (заради юдеите) и в НЕДЕЛЯ (заради християните).

imageНяма как да не се направи изводът, че България е традиционно-атеистична държава с историческо-православни елементи, мутирали в магесническо суеверие, перфектно употребявано за политически цели. Така че, не е тайна как чл. 13 от Конституцията и чл. 10 от Закона за вероизповеданията са просто измишльотини с елементи на политическо размишление.

Бих се радвал на контрааргументи в посока, че България е християнска страна. Очаквам ги както с фактическа подплънка, така и с голямо удоволствие. С действия на християнски деноминации (независимо от степента на традиционност).

За министерските правонарушения във връзка с провеждането на матури в НЕДЕЛЯ може да се направи справка тук.

(Автор: Хр. Беров; Препечатка от неговия блог. Нямам какво да добавя. Споделям изцяло възмущението му. Даже се питам дали да не устроя скандал утре като откажа участие, понеже съм определен за квестор в едно училище? Най-много да ме уволнят. Но ще се консултирам и с други хора, които са възмутени, и да направим нещо на дело, а не само на думи. Ако и други хора, ангажирани с матурата утре, прочетат това, ми е интересно какво ще кажат, какво мислят.)


Тагове:   духовност,   книги,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!