Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2197353
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.03.2009 19:47 - Избирателят на десните "кандидати за славата" не прощава политическото въжеиграчество
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageПокрай спора ни с Радан Кънев (виж: Политическото въжеиграчество и шикалкавене е твърде вредно за практикуващите го... ) се получи крайно показателна дискусия, която ми се струва, че е добре да бъде проследена, понеже е доста поучителна. Ето какви реплики си обмениха спорещите до тоя момент:

Радан Кънев каза: Ангел, когато давах интервю за "Гласове" (ранна есен на 2008) поне аз знаех чудесно "коя линия" ще надделее, и също така - дали Иван Костов "ще се запази". Знаех си и позициите, и си ги казах.

komitata каза: Тежка е професията на политика, защото в основата и стои управлението на лични отношения, докато при други професии можеш да си оставиш личните отношения вкъщи, а на работното място да си градиш служебни отношения.

Какво искате от Радан точно? Да отговаря за цялото ДСБ, да защитава хора, с които не е съгласен или пък да скъса отношенията си с хора, с които го свързват дългогодишни отношения, защото не споделят политическите си възгледи? Политиката си е политика, не е лесно, а той се справя.

Ужас или не ужас, по един начин изглежда ДСБ отвътре, а съвсем друг е популярният имидж на партията в българското общество. Политиката е борба на имиджи и на идеи.

Между другото горното го казвам като външен човек за ДСБ и далеч не голям фен на Костов.

Политиката не е игра. Газовата криза не беше игра. Студените радиатори са далечно но сигурно следствие от пускането на грешни бюлетини или непускането на бюлетини през 2005-та година.

templar каза: Седесарската болест... егати темата, егати разговора.

Между другото Радане, веднъж един твой съсед, член на ОФ ти каза наздраве като кихна и ти му отговори с "Благодаря!" Кога бяхте искрен г-н Кънев? Когато заклеймявате народната власт, или когато благодарите на нейните апологети? :))

imageИ не е ли време да имаме свой десен вестник или телевизия. Защото Анти, Седем, Гласове, Прелом, Пролом, Зелено земеделско знаме, ББТ, РеТВ, Дарик, Дойче веле, и РФИ не достигат до достатъчно голям брой наши привърженици... :))))

Радан Кънев каза: Темплар, моля те не ме вкарвай в шикалкавене с таквизи неудобни въпроси. :-) Щото докато изясним дали аз ще ставам депутатин, БСП изпълни всичко, което обеща.

Ангел Грънчаров каза: Темата е за нравствения компонент на политиканстването :-) Интересно е, че някои хора съвсем не зацепват за какво става дума...

Политиканстване у нас се знае прекрасно що е, но политика, водена по нравствени подбуди, им се вижда "нонсенс". За хора, претендиращи да са десни, това е непростимо... така мисля аз де, пък аз мисля различно от "правилно мислещите"...

МИЛА каза: Комита ли си, хъш ли си един Бог знай, но моля Ви се не се маскирвай на адвокат на Радан, защото по този начин го обиждате. Кънев има достатъчно дар слово и най-вече си е адвокат и може достатъчно и сам да се защитава. Очаквам и И.МАРКОВ да се намеси и да развие бодри мисли за ДСБ. Но най-добре е да го пуснете в "Пристрастно": ГАДНИТЕ ДЕСЕБАРИ НАПАДНАХА НАШЕТО ДРУГАРЧЕ. А сега сериозно, проява на много лош вкус е да се намесваш в чужд спор, който не те касае, Комита. НЕЗАВИСИМО, ЧЕ НЕ ХАРЕСВАМ МЪНКАНЕТО В МОМЕНТА НА РАДАН, ЧУВСТВАТА МИ СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРОНАМЕРЕНИ И ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ОГРОМНИЯ СИ ОПИТ С РАБОТА С МНОГО ХОРА ПРОСТО ЛЕКО ГО ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, БЕЗ ДА МУ НАЛАГАМ С КОГО ДА Е ПРИЯТЕЛ ИЛИ НЕ.

Ангел Грънчаров каза: Г-н Кънев, ще се изразя пределно понятно, за да не стават повече недоразумения:

Вашето интервю във вестника на Явор Дачков у мен специално, а, предполагам, и у други хора, създаде впечатлението, че Вие шикалкавите. Вие специално може да нямате такова усещане, но отстрани то се забелязва. Ние, човешките същества, сме различни, и няма как по един и същ начин да възприемаме и оценяваме нещата. По тази причина Вашата субективна преценка не може да е меродавна и задължителна за останалите хора. Не е зле да си питате: а какво впечатление оставя в душите на хората тази или онази моя дума, действие проява? И винаги помнете, че (като изключим Комитата и Марков) няма как други хора да възприемат нещата точно като вас...

Мисля, че се изразих ясно...

imagePeter Petrov каза: Ангел Грънчаров, Вие също не правите това, което съветвате Кънев. Гледам Ви писанията и се чудя. Вижте само как менторски завършвате последния си постинг. А от къде знаете, че Комитата мисли точно като Радан? Благодарете на Радан, че си е направил труда да Ви отговори. Вие почвате да го въртите след това на шиш. На всички е ясно, че проблемът в партията Радан Кънев се казва "Костов". Той също го знае, но къде да отиде?

Ангел Грънчаров каза: Господин Петров, много е вероятно да сте съвсем прав, ала това съвсем не е сигурно. :-)

Вземете обаче предвид, че аз не съм политик, аз съм съвсем обикновен гражданин и избирател като Вас самия. По тази причина имам правото да бъда по-взискателен към тия, които имат претенцията да ме представляват във властта. Това е наш дълг, дълг на нас, гражданите, включително и "да въртим на шиш" политиците си: ако бяхме точно такива, политиците ни щяха да бъдат съвсем други, щяха отдавна да са привикнали да се вслушват в гласа на демоса. Аз сега изпълнявам гражданския си дълг, разпитвайки за туй-онуй политика Р.Кънев, а пък Вие, също гражданин като мен, ми се сърдите за това; абе странно племе сме ний, българите де, спор няма; а големия ни проблем според мен е че прекалено много щадим политиците си, т.е. нашите "кандидати за славата"...

А що се отнася до "проблема на ДСБ", който се бил наричал според Вас - забележете, според Вас лично, а не според всички! - "Костов", то аз например мисля, че не е така. Това, че Костов е лидер, изобщо не е проблем за ДСБ, напротив, това е огромното предимство на тази партия: нейн лидер е премиерът-реформатор, който проведе най-тежките реформи на прехода, който промени геостратегическата ориентация на България и я направи достойна да бъде част от западната цивилизация на свободата.

Аз обаче смятам, че истинският проблем на ДСБ, но не само на ДСБ, а и на всички български партии е един порочен манталитет на нашите "кандидати на славата", според който властта се възприема не като най-тежка отговорност, каквато тя е според своето понятие, а като низ от благинки, като непрестанно перчене по медиите, като плямпотене на нищо незначещи общи фрази и баналности пред сервилните на властта журналисти, като нескончаем празник, състоящ се от вечни пътувания на държавна сметка по пустата му чужбина, като несвършващи приеми, коктейли, партита и пр., където човек може донасита да се наяде с деликатеси и пасти, и не само да се наяде, ами и джобовете си с пасти примерно да си напълни, та да има и за домочадието (туй е алегория!).

Ето този вреден манталитет ни е проблемът, драги ми г-н Петров, а не Костов, който, впрочем, е от малцината български държавници, показали, че умеят да носят най-тежки отговорности, т.е. които са доказали, че са автентични политици и държавници.

А по разисквания случай с младия политик Радан Кънев искам да кажа това, че с туй "въртене на шиша" пред погледа на неговите избиратели аз му сторвам голяма услуга; ама се съмнявам, че той, пък и приятелите му, схващат това. Ако г-н Радан Кънев си представя заниманията с политика като безкраен празник и като нескончаемо хвалене и потупкване по рамото, да има да взема; изобщо не е така, трябва да чака всякакви удари, и то по най-неприятни места.

imageАз му заострям вниманието върху нещо, за което той може да ми бъде вечно благодарен, стига да го спази: а именно, че десният избирател не ще да го баламосват, а иска пределна честност и вярност спрямо истината. По причина на това, че много политически избраници на десницата в предишни години си позволиха да шикалкавят, да се преструват, да ни баламосват, да лъжат, да си позволяват други крайно аморални и орезиляващи действия и пр. се стигна дотам избирателния корпус на десните партии да се свие и да намалее кажи-речи десет пъти!

Избирателят на десните не прощава политическото въжеиграчество, той е крайно чувствителен спрямо нравствения компонент - ето върху това заострям вниманието на г-н Кънев. А Вие, г-н Петров, наричате това "въртене на шиш", ей-Богу, не Ви разбирам! Признавам си, не схващам що искате и как може да се угоди на представители на нашия многострадален електоратец като Вас, които до такава степен са объркани, че даже не си правят труда да схванат що е от техен интерес и що не е...

Ангел Грънчаров каза: Г-н Кънев, а за това какво и как сте го казали във визираното интервю във вестника на Явор Дачков просто няма какво да спорим: дайте линк към него и тогава всеки човек ще може сам да се убеди какво впечатление ще породи в съзнанието му Вашето говорене там...


imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!


Тагове:   опозиция,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!