Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174320
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
07.03.2009 16:04 - Наша евродепутатка-социалистка резили България с изказвания, издаващи крещящо, ала най-самонадеяно невежество
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 345 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageНапоследък евродепутатката от БСП доц. д-р Маруся Любчева все повече и по-смело се изявява в области, от които и бъкел не разбира - както подобава за всяка безбожница, понеже атеистичният социализъм, каквото е нейното "духовно верую", не е нищо друго, освен войнствено безбожие и най-вулгарен материализъм, непризнаващ нищо духовно, възвишено и свято (според "идеите" на техния "класик" Владимир Ленин). Газейки като слоница или като крава в стъкларски магазин из църковната проблематика, споменатата Любчева предизвиква гневните реакции на един български експерт по право (и също по-специално по църковно право) г-н Христо Беров, живеещ понастоящем в Берлин, Германия.

Ето какво пише в тази връзка нашият сънародник по този повод в Открито писмо до споменатата наша социалистическа евродепутатка, която без да й мигне окото ни резили пред цяла Европа - впрочем, нима правят нещо друго социалистите, след като се разбра вече от всинца ни, че техният манталитет е дълбоко чужд на европейските ценности, ерго, се синхронизира само с средно-азиатско-сибирския манталитет?!

Здравейте доц. Любчева,

Напоследък две Ваши неадекватни изказвания, касаещи българския юридически отрасъл Право на религиозните общности ме удивиха неимоверно! Разбира се, зачитам правото Ви на убеждение по чл. 38 от Конституцията, както и правото Ви на мнение по чл. 39 от същата, заедно с всички аналогични европейски разпоредби. Но не мога да не изразя становището си, че съм дълбоко възмутен от Вашето непознаване на елементарни постановки от въпроси, по които се изказвате, както в Брюксел, така и в родината.

imageИмайте предвид, че като български гражданин, живеещ в друга държава-членка вече съм потърсил евродепутат от избирателния ми район, в който живея, за да заявя възмущението си от Вашето невежество, което злепоставя както избирателите Ви, така и всички нас, които сме българи и сме напуснали по една или друга причина родината си, но и Вашите колеги от ЕП. Ако със същата симптоматична неподготвеност продължавате да се изказвате по проблеми на БПЦ (която напълно злепоставяте), но и на други религиозни общности, имам твърдото намерение да изразя мнението си за Вашите изказвания пред председателя на Европейския парламент г-н Пьотеринг понеже се чувствам достатъчно засегнат и като принадлежащ към община в Средно- и Западноевропейската епархия на БПЦ.

Двете Ви публични изявления по теми относно Църковното право и Правото на религиозните общности съм коментирал в интернет, можете да ги видите:

Едноминутни "църковноправни" изкушения на (BG) евродепутат...

(BG) Евродепутат и "чуждите" вероизповедания...

Умолявам Ви да проявявате разум, преди изобщо да си помисляте да се изказвате по проблеми на БПЦ. Тя принадлежи на Отца, Сина и Св. Дух, както и на хората, които вярват и участват в нейния живот. Горещо моля Бога, да Ви даде знак, че Тя - Църквата, въпреки нестихващите желания на Висишия клир и Правителствующия Синклит, в никой случай не е тяхна бащиния, още по-малко на политици като Вас, които да си позволяват да я превръщат в евтино оръдие на своите изяви! Оставете Я (Църквата) на мира и гледайте Своите партийни проблеми!

imageКато моля да ми простите острия тон, с който ме изкушихте, за да ме разберете по категоричен начин, Ви желая леко и спасително Богоотдаване през предстоящия Възкресенски пост!

Молитвени благопожелания, Христо П. Беров

Това е писмото до социалистката-евродепутатка на г-н Христо Беров, който, между другото, е приятел и виртуален член на Пловдивския Дискусионен клуб. Изразявам пълната си солидарност с неговата позиция няма да пропусна да вметна следното: за това, че подобни хора като тази евродепутатка, или като прочутия Димитър Стоянов от "Атака" и други такива одиози се подвизават из Европейския Парламент сме виновни ние, избирателите на България, след като допуснахме там да отидат политици, които винаги са се борили СРЕЩУ европейската идея, срещу европейско-християнската ценностност, на които, следователно, тези последните им са изцяло чужди.

И в същото време не изпратихме там политици от партиите, които направиха възможен този български триумф, именно влизането ни в Европейския съюз - имам предвид неизбирането на представители на реформаторските десни демократични партии СДС и ДСБ. Така че нека да имаме достойнството да им берем сега резила на тия наши евродепутати, които са се разпасали така, че сякаш не са в и дори от Европа; но какво да се дивим, те наистина не са от културна Европа, показват го с това, че се държат така варварски и антикултурно. Тяхната истинска родина е друга, но да не споменавам за момента коя е родината им щото ме е гнус...

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!