Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2190503
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.02.2009 21:57 - Позор, скандал, жестока обида на достойнството ни: българският президент Г.Първанов говори на руски с руския президент Медведев!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 739 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageТоку-що видях по телевизията как президентът Гоце Първанов седи на един диван с руския съпрезидент Медведев и най-любезно разговаря с него без преводач. И ето че възниква въпросът на какъв, на кой език разговаря Гоце Първанов с руския президент? Разбира се, Гоце, който е учил руски, може без преводач да разбира какво му дума Медведев, но самият Медведев, който внимателно слушаше (без преводач) какво му говори Гоце, явно не може да схваща директно от български, понеже никога не го е учил: явно Гоце, без смущение, че нарушава междудържавния дипломатически протокол, разговаряше с руския президент на руски език!

Да, наистина, изобщо нямаше преводач, а пък Гоце, крайно поласкан, че българите и светът ще се удивят на учеността му, че знае руски почти колкото знае майчиния си узик, най-охотно си говореше с руснака на руски!

Аз много добре разбирам, че Гоце с удоволствие и без капчица смущение говори пред телевизионните камери на руски с руския съпрезидент, понеже руският хем му е в сърцето още от рождение, хем пък иска да се подмаже на руския си господар, като му говори на неговия собствен език. Ако Гоце беше просто Гоце, а не български президент, нека тогава да си говори на какъвто си иска език, но щом по едно недоразумение трябва да играе непосилната за него роля на български държавен глава, то тогава той е длъжен да спазва протокола, да пази националното ни достойнство и да говори на български език. Руският език не е втори официален език на България - това за сведение на Гоце и на ония, които за да угодят на Матушката си Русия, са готови и майка си да продадат. По тази причина аз като български гражданин съм крайно възмутен от факта, че българският президент разговаря с руския съпрезидент на руски език! Не вярвам Медведев и Гоце да разговарят на английски, щото много се съмнявам, че специално Гоце е имал време от учене на руски да научи някоя и друга дума на английски.

Смятам, че това не е малозначителен въпрос, напротив, крайно дразнещ и унизителен въпрос е. И трябва да се реагира за да си защитим достойнството като суверенна нация и държава. Крайно време е днешните продажни на путинска Русия български управници да разберат, че България не е Задунайская губерния на Матушката им, а е независима и суверенна държава - ерго, говоренето на руски от българския президент е накърняване на суверенитета и достойнството на България!

imageПо тази причина трябва да се реагира, за да си защитим достойството, самоуважението си. Това, че си е издал книгата първо на руски също е резил - от руски на български ли ще я превеждат, може би той директно я е писал на руски!? - но това не ме обижда толкова, защото нямам никакво намерение да чета някога книгата му. Но това, че българският президент си говореше на руски с руския съпрезидент, го намирам за крайно обидно и смятам, че сме длъжни да реагираме! Призовавам да се открие протестна подписка, аз веднага ще се подпиша. Надявам се, и други са забелязали този немаловажен детайл по тазвечерните новини на телевизиите.

Надявам се, че и други българи ще реагират на гоцевото нахалство, на най-новия фал на постоянно резилящия ни президент. Това, че в Узбекистан уби защитен от закона козел е много по-незначителна подробност от това, че не говори на български при официална визита в Русия. А пък щом толкова му се иска да говори на руски нека да сдава поста си и да си остане ако иска завинаги в Русия, та да си говори докато е жив все на руски! Аз лично тогава съвсем няма да плача за него, за вас не знам...

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   скандал,   обида,   медведев,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!