Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173937
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
17.02.2009 22:12 - Най-точното разгадаване на необяснимата загадка: защо медиите така яростно наругаха довчерашния си любимец Бойко Борисов?
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1042 Коментари: 3 Гласове:
0



 

 

imageАз искам тук да обърна внимание на нещо, за което никой нищо не каза, независимо от вселенската шумотевица относно "скандалните чикагски изявления" на Б.Борисов. Стана, апропо, нещо невиждано: Бойко Борисов, всеобщ любимец на медиите, изведнъж беше яростно наруган от същите тия медии! Пита се обаче: а кои са същинските извори на тази иначе необяснима ярост? Ще ви кажа, имайте търпение.

Е, разбира се, ще каже някой, "дискриминационните - възрастови и етнически - моменти" в изказването му бяха първоизвора на туй яростно изригване по адрес на кумира на нацията Бойко Борисов. Излиза, оказва се, че у нас всички медии са толкова толерантни, свободолюбиви, хуманни и пр., че Б.Б. с изявлението си е докоснал "светая светих" на душите им - тъй ли си мислиш ти, многострадални ми български наивнико?

Аз пък ще ти кажа истинската причина за туй изригване на невиждан гняв по отношение на любимеца на цялата нация. Ще ви го обясня така, че да ме разбере и оня, който няма никакво намерение да разбира.

Най-силно изкрещяха, като ощипана мома-девственица, разбира се, БСП и ДПС. Нарекоха Б.Б. как ли не: "фашизоид", и пр., и т.н., и ала бала. Много чувствителни към човешките права били ченгенцата от БСП и ДПС бе, да се неначуди човек?! БСП, партията, която е дискриминирала в историята си всичко, което може да се движи, сега е особено ранима в туй отношение, както, впрочем, и курвите от магистралата са най-силно раними относно темата за моралните добродетели.

Аз пък ще ви кажа - дойде най-после този момент - кой е извора на така спонтанно бликналата и иначе съвсем необяснима ненавист към Бойко Борисов. За това обяснение никой не се осмели да каже, щото рискува и него да намразят. За такива неща не прощават. Но понеже аз съм единодушно мразен и не се опитвам да се докарам на наивния електоратец, та имам предимството да мога свободно да пиша и казвам туй, що мисля.

imageБойко Борисов беше така зверски наруган, щото той в Чикаго, усетил, че е сред публика, която е мислеща, ерго, мнозинството от нея подкрепят Иван Костов, е споменал, че "единствената партия, с която ГЕРБ води преговори, е ДСБ на Иван Костов", цитирам по памет, нещо такова е казал. Всичко може да се прости на всеки у нас, но ако някой каже добра дума за Иван Костов, нему съвсем няма да простят и непременно най-жестоко ще му отмъстят за своеволието, за свободомислието. Ето, и не кой да е, ами самият Бойко Борисов си изпати за тия свои лекомислени думи. Той похвали Сталин и Мао преди време, простиха му, сякаш неволно се е оригнал. И други неща е казвал, пак великодушно му прощават. Но за Костов като каза нещо добро, за това няма да му простят. За такова нещо ще го разкостят, както разкостват самия Костов вече толкова години. И му дадоха знак какво ще му се случи, ако пък - не дай си Боже! - Б.Б. има дързостта да състави следизборна управляваща коалиция с Иван Костов! Тогава най-вероятно Вселената с рев ще се разцепи и отломките й ще погребат и Б.Б., и Българията, и всичко живо на този свят.

Ето я моята версия на обяснение на иначе необяснимото. Знаете, че в един момент, като ругаеха бат ви Бойка, се разбра, че он не бил казал туй, дето му приписваха, че бил казал (лошите думи за пенсионерите, за циганите и за турците). Но слугинските медии вече бяха получили наредба да го ругаят и затова те изобщо не се сепнаха от това, че нямат повече повод да го ругаят чак пък толкова. И продължиха още по-войнствено да го ругаят, с което се призна, че съвсем друг е мотивът за тази така спонтанно бликнала омраза и ярост. Мотивът е възможността - опази Боже! - Б.Б. да се споразумее с Иван Костов, което се оказва най-злокобна възможност за нашата мутроченгесарска оригархия. От Бойко сам по себе си не ги е страх и го обичат всеотдайно, ала от комбинацията Б.Б. и Костов ги е най-неистово страх: за какво ви говори това, мили ми български умници?

За да разкрия тази непроста, но и не чак толкова трудна загадка, аз имам предимството, че на мен самия наскоро един солиден господин ми предложи в имейл следното: ще получиш достъп до всички медии и вестници, като условието е едно-единствено, именно да престанеш да пишеш и говориш добри неща за Костов! Каза ми го този благодетел точно така: умен си, хубаво пишеш, може да си каже, че си най-добрият, но защо си се хванал като слепец за тояга о този проклет Костов бе?! Ти сам по себе си имаш перспектива за страхотна кариера, но за това се иска: прокълни Костов, унищожи го с думи, както ти само умееш, и ще спечелиш много!

imageТова са дословно приведени думи от имейла, за който говоря. Той ми помогна, не крия, да разнищя загадката, за която стана дума по-горе: как стана така, че всеобщият любимец на нацията и на медиите за миг стана най-ненавистен? Отговорих ви как аз възприемам тази загадка.

И ето, сега остава само да разберем дали Б.Борисов е усвоил урока, който му дадоха. Ако почне в най-близко време да хули Костов, явно е разчел правилно знака, който му се даде. Ако обаче не похули моменталически Костов, да не чака добро. Да изчакаме да видим, това е добър тест за нравствеността на нашия бъдещ кандидат-премиер, на който ще простят всички изцепки, ала има само едно нещо, за което никога няма да му простят: съюз с Костов.

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!



Гласувай:
0



1. анонимен - Напълно си прав,Ангеле.
18.02.2009 19:20
Критерий на коя страна на барикадата стоиш е отношението към Костов.Този факт сам по себе си показва значението на този наш изтъкнат държавник.В днешна мутренска България,ако хулиш Костов ще си добре и обратното.Мисля,че затова сме свидетели на толкова много предателства срещу него.Последното ,едно от най-отвратителните беше това на Дачков.
цитирай
2. анонимен - WSXngmUgO
24.05.2011 05:34
Cool! That's a clever way of looinkg at it!
цитирай
3. анонимен - DamiXydRAXMX
24.05.2011 15:31
ocfjH1 <a href="http://dlzhxlyamfcc.com/">dlzhxlyamfcc</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!