Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195551
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.02.2009 22:14 - Как се бие, подобно на "маче в дирек", един разпален - и с нежна, ранима душа - учен фен на премиера "Сергейчо с моторчето"
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 640 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageНякакъв странен, доста чудат тип, подписващ се с пълните си имена (ако са истински де), но и незабравящ да тури след името си и своята научна титла, именно едно безлико "дфн", който от известно време се подвизава в блога на И.Инджев, днес (в коментарите към статията Извинителна болежка), както обичайно, пак е попресолил манджата, демек, изхвърлил се е. Пише той, човечецът, против мотористът-ватман Дмитрич (нарича го любовно "Сергейчо с моторчето"!), оти он, представете си, взел бил дал пожизнени депутатски заплати на... академиците! И то, както сам казва, на фона на "окаяното положение на пенсионерите и бедните", представете си.

Туй именно "бедните", изпуснато от разпалилия се критикар, именуващ се с безликото "дфн", ме накара да си помисля, че неговото "дфн" може да значи, че човечецът е "доктор" по някогашните "марксическо-комунистическо-идеологически науки". Щото така написано, неговото "дфн" може да значи две неща, именно, че е "д-р" на филологическите науки (сиреч е колега не на кой да е, ами на баш прочутия ви таварищ бай Вучкова!). Тия "дфн-та" се познават по това, че плямпат без изобщо да мислят, зер, они неслучайно са любители, както показва наминованието им, само на думите, но не и на мисленето. Другият вариант е, че "дфн-то" на този човечец означава, че е "доктор" на философските науки, под чиято широка и дрипава завеса са се скрили всички ония, които навремето пишеха прочувствени дисертации за "великите и капитални идеи на таварищите Ленин, Сталин, Брежнев и Тодор Живков", разбира се.

image И понеже този разпален "дфн", увличайки се, както казах, крайно чрезвичайно, с една реплика комай хептен се издава, аз като психолог на българската и особено на нашенската комуноидна душа, трепнах радостно и реших да проверя подозренията си. Та човечецът е написал прочувствени, идещи сякаш от дълбините на сърцето му, думи, жалвайки се, че никой не бил подкрепил неговия отчаян вопъл срещу прекалено големите заплати на другарите му академици:

Ще си позволя да подчертая, че аз съм единственият в тая така наречена държава, който незабавно би камбаната за това умопомрачително по своята наглост деяние на така нареченото правителство и в частност на Сергейчо с моторчето, но камбаната не беше чута почти от никого. Изобщо не беше чута от доцент Иван Костов, специалист по политикономия на социализма, а днес лидер на “дясна партия”, както и от всичките останали така наречени антикомунисти, демократи, радетели за правова държава и т.н.

Две нещица правят впечатление в тази ни в клин, ни в ръкав бликнала от най-съкровените кътчета на душицата на таварищ "дфн"-то реплика. Първо, че той продължава да нарича премиера Дмитрич най-любовно "Сергейчо с моторчето", което никак не се връзва с демонстрираната уж крайна ненавист срещу съветския другар, дето ни управлява (временно, но за наш срам доста дългичко!). И на второ място в горната реплика бие на очи крайно любезната нападка срещу Иван Йорданов, имаща характера на доста тлъста храчка, по която се познават ония, в сърцата на които блика вечна любов към социализъма, спрямо който Костов бил "доцент". Забележете как баламски се издават: срещу самите науки около социализъма немат нищо напротив, ала най-ги боли, че навремето Партията е допуснала крайно лош човек като Костов, дето развали обичния им социализъм, да е работил в "тая сфера", именно в "политикономията" на самия социализъм!

imageТа по тия причини аз, разбира се, скокнах, и рекох да реагирам, щото открай време недопускам разни доценти и дфн-та по комунизъм и социализъм да се разпищолват прекалено; не им прощавах и преди 1989 година, по която причина те намериха начин навеки да ме изритат от тяхната "академична трапеза", където, както виждате, допускат само все "наши" и проверени хора, а не такива като Костов и като мен. И по този повод се наложи да напиша там следните думи, с които заложих един крайно интересен психологически експеримент:

Драги дфн Кабакчиев, гледам пуцаш по всички посоки и всички политици слагаш все в един и същ кюп, по призива, пък и по най-модерния маниер, в който са обучени форумните служители на славната ДАНС по промиване на мозъците на благодушните наивници.

Това, че твоя милост има зъб на академиците, но наред с това най-много и на Костов, е показателно: да не си и ти дфн, чиято дисертация е на такава тема, че е срамотно да се каже на благодушния народец? Та затова се одързостявам да ви запитам: бихте ли имали, Ваша научна чест и милост, добрината да приведете точната тема на дисертацията, с която станахте дфн?

Аз съм в тази област от години, знам и познавам лично доста дфн-та, като чета думите ти, имам чувството, че ги пише един мой познайник, който защити дфн(кандидатска де!)-дисертация по априлската линия на партията, но това не му пречи да минава за голям “специалист по всичко” таман като тебе. И той като тебе мрази най-много… познайте кой? … ами, разбира се, мрази Иван Костов, естествено, кой друг да мрази, таварищ Гоце ли?! (Он е от "добрите", он е от "нашите", и требе да си го пазим!)

imageТова, че явно видимо се поуспокояваш, похулвайки Костов, е признак за нечиста съвест: у нас по Българско тия, дето са най-виновни, все търсят някой, у когото да си избършат мръсните или дори кървясалите си пръсти - и само така се успокояват. Та се надявам Ваша милост няма да забрави спешно да приведе точното наименование на дисертацията си, та любезната публика тук да се посмее малко…

Бъдете здрав, ваша научна светлост…

Ето такъв експеримент заложих в блога на Инджев спрямо тоя дфн. Крайно ми е любопитно как ще реагира. Имам даже предположения за типови варианти за реакции, ама де не ги пиша засега. Допускам, че този психологически тип, понеже де факто е фен на "Сергейчо с моторчето", зверски ще се ядоса на толкова любезния ми въпрос, което ще е доказателство, че темата на дисертацията му е барабар като сергейчовата: "За ролята на униформите в съветската милиция за повишаването на бойния дух на КГБ" (или на Червената армия, не помня точно!). Ако не знаете, ще ви кажа: нашият съветски премиер също е "доктор", но по милиционерско-униформените науки.

Другият вариант е да ме излъже, като съчини най-научна - фалишива, разбира се! - теза, та да ме прави за резил. Но и в този случай ще се наложи публиката да се посмее, понеже таварищите вече нямат и наука: всичко като плъхове охрускаха, опошлиха и изпоядоха, та науката ли ще оставят?! Та ще видим как ще реагира, а нищо чудно и царствено да замълчи, та да покаже, че стои в най-високи висоти, далеч от такива тъпи тревоги - и от такива крайно неудобни въпроси! - на плебса като моите. Да видим де, човечецът все нещо ще измисли, пък ний имаме за задача да го чуем и от сърце да му се посмеем...

Вижте и чуйте най-новото в първия български видеоблог: Angel.G-TV - видеоблогът на Ангел Грънчаров. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   как,   фен,   душа,   бие,   Моторчето,   нежна,   маче,   дирек,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!