Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2194493
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
17.02.2009 22:36 - Интересен и правдив коментар по повод на моето есе "От какво ни освободиха альошовците бе?!"
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1269 Коментари: 2 Гласове:
0



 

 

imageИнтересно е, че често стари мои публикации отново и отново пораждат спорове и дискусии, които припламват, затихват, и после отново припламват. Ето така се случва сега и с моето есе От какво ни освободиха Альошовците бе?!, публикувано преди много време в стария ми блог, сега трансформиран като ANGEL.G-tv: видеоблогът на Ангел Грънчаров. И там един посетител е написал интересен коментар, който заслужава да бъде публикуван отделно, та повече хора да могат да го прочетат. Ето го:

За паметниците на Червената армия. Червената армия никога никого не е освободила. Просто там където е влязла след Хитлер е замениола неговата окупация със своята. И където е могла е останала почти половин век. Където са я изкъшкали според договора, там може и да я тачат. Но в България ролята и не е за уважение.

На 9 септември Съветската армия не сваля фашизоидния режим на Филов, а демократичното правителство на Муравиев. И насажда в България жесток сталинистки режим. На всичко отгоре на българска територия не е загинал нито един съветски войник, тъй като немците са се били оттеглили няколко дни по-рано от българска територия. А българската армия въобще не е получавала заповед да оказва съпротива на окупацията.

imageОкупацията-а-а!!! Другарко Братанова-а-а! По време на която протежетата й под командването на тази сталинова мижитурка Георги Димитров убиват няколко десетки хиляди души без съд и присъда. И още няколко чрез съдебни убийства. В концлагерите само до края на 1944 г. по официални данни има около 40,000 души.

Ето на това са паметниците на Червената армия в България. А в центъра на София можеше благодарение на такива като тебе още да стърчи гнусния мавзолей и гробището около него. Затова паметниците на Царя Освободител Александър Втори и паметниците на Руските войни освободители трябва да бъдат обект на преклонение и признателност, независимо дивотиите на разни кретени като Каулбарс. Но на Червената армия не!

Защото сталинизма е по-отвратителен и от нацизма! С това не твърдя че Хитлер е бил готин. Или че такъв е бил българския режим по време на войната. Не - не е бил. И е имало гадини които е трябвало да бъдат съдени и осъдени включително и на смърт. Защото жандармерията е била съставена в мнозинството си от отрепки от българската армия, от които командирите им с радост са се отървали. И същия този правителствен башибозук, преследвайки изпратените безсъвестно на смърт заблудени от комунистическата пропаганда хора - повечето непълнолетни ремсисти, е вилнеела из селата и малките градчета с отвратителна жестокост и беззаконие.

Но това, което вършат комунистите в окупирана България, е десетократно по-лошо. Дори и ако го сравняваме само с голата статистика. За целия период от 1923г. - включително Деветоюнския преврат, Септемврийското въстание, Гражданската война 1925 г. и комунистическите чети, Въоръжената борба на БКП и партизанското движение, жертвите са около 5 000 души. Идвайки на власт със смотания си преврат на 9 септември без пушка да пукне, само за десетина дни, под ръководството на Трайчо Костов и по нареждане на Георги Димитров, главорезите на Югов убиват над 30 000 души “врагове”. И чак тогава започват подготовката си за т.н. Народен съд.

imageИ преродената сега в демократическа БСП, продължава да ги смята тия двамата за велики техни предтечи. Да твърди, че те били демократи, антисталинисти. Това го твърди Станишев дори на хартия в тъпото си книжле “Защото сме социалисти”. Което показва, че не само не се различава по нищо от окървавените приятелчета на татко си, но и че е абсолютно неграмотен олигофрен - иначе не би го написал.

И такива хора като него и Гоце - първенюто, което се чуди как да се кефи по родни и чуждестранни ловни сафарита, да се фотографира в скъпарски ловни одежди, да се прави на Цар, когато страната ни се рути отвсякъде - ни управляват. И то социално! И със социалната си министърка - тая тлъста идиотка с 33 гардероба бутикови парцали и обувки по за няколко хиляди лева чифта.

Господи! И има тъпаци, които продължават да гласуват за тази измет, въпреки че самите те не са в далаверите им. Е, стига толкова.

(Автор: filip)

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!


Тагове:   моето,   Какво,   Есе,   освободиха,


Гласувай:
0



1. rummi - освободиха ни
17.02.2009 23:18
- от имотите
- от свободата
- и т.н.

цитирай
2. анонимен - CARIST
18.02.2009 14:26
OSVOVODIHA NI OT KRIMINALNIQ PRESTAPNIK , CIGANINA KOPANA GEQ IVAN KOSTOV .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!