Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2009 16:55 - Президентът Гоце Първанов се побърка окончателно: българино, глупчо, разбра ли това най-после?!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 389 Коментари: 0 Гласове:
0 

 

imageСлед дълго търсене успях да намеря два (тук и тук) сравнително пълни преразказа (с доста цитати) от "лекцията" на любимия ни Президент, произнесена на 16 януари. Не мога да намеря точен и пълен запис, и ми се струва, че това не е случайно: някой се грижи да не стигнат до всички нас ония най-сюблимни и изразителни моменти в нея, които, предполагам, още по-категорично ще потвърдят тезата, изразена в горното заглавие. Много коментари ще се пишат, уверен съм, по казаното в тази "историческа лекция" на Първанов, но ми се иска сега, когато още почти нищо не е писано, да кажа какво е моето възприятие на неговите, по установил се добър обичай, забележителни изцепки.

Той напоследък само и да кихне, в кихавицата му ще се съдържа някакъв невиждан абсурд: Първанов от доста време е съвсем неадекватен. Той не живее в този свят, той обитава един по-добър, строго съответстващ на комунистическите му убеждения, свят на ловеца Т.Живков, на Брежнев, на Сталин и дори на Ленин. Ето сега нашият "европейски президент" е счел за нужно да изтъкне нижеследующото забележително твърдение, потвърждаващо кой в неговото размътено съзнание е най-добрият свят:

... Ние нямаме една нова гайка, завита във времето след Тодор Живков...

Да, светът на Живков е най-добрият в съзнанието на селянина от Сирищник, но поради неговата липса като заместител се представя поне света на таварищ Путин. Ето сега по актуалния газов проблем - понеже любимата му матушка Русия врътна кранчето и остави на студено цяла България и половин Европа! - погледнете какви еквилибристики му се налага да ни извърти болният от сериозно увреждане на мисълта наш Президент:

Перефразирайки лозунга на Бил Клинтън - „Икономиката, глупчо", Първанов се обърна с „Енергетиката, глупчо" към противниците на отваряне на блоковете на АЕЦ и критиците на големите наши енергийни проекти. Първанов обърна внимание върху кризата с газа, заявявайки, че не приема тезата за икономическите измерения на конфликта. Сблъсъкът е около политиката на нови стратегически интереси и измерения. В същото време той остро възрази срещу правенето на тази политика за сметката на милиони хора. Независимо къде става това - в политиката трябва да има морал, обърна се Първанов към Москва, Киев, САЩ и Брюксел.

България остро възразява срещу това да бъдем заложници, независимо от това на каква политика - дали на Москва или Киев, дали на Вашингтон или Брюксел.(!!!)

Но именно кризата показа друго, че за всичките тези години не е направено почти нищо за алтернатива на доставките от Русия.


imageИ все в този дух, и т.н., и прочие, и тра-ля-ля. Но зад това неврастенично бърборене без никаква логика и смисъл прозира нещо крайно опасно: защото лудите и неадекватните на власт, както е известно, могат да донесат на нациите ужасни по последиците си катастрофи (справка: Сталин и Хитлер). Искате ли да ви изтълкувам какъв все пак смисъл има в горната абракадабра, която е успяло да формулира тежко болното съзнание на чудото Гоце, което, кой знае защо, още търпим за Президент, та да ни резили както му скимне?

Да, ама няма да го направя, прочетете речта му, та да се убедите сами: не ми се рови в такива отвратителни словесни изпражнения. Изобилстващи при това с такива лъжи, че на човек му става гадно и ако има все пак някакъв усет към истината, неизбежно ще бяга към нужника, та да се изповръща на воля. Дали пък този, който е изобразил в онази композиция България като смърдящ нужник не е имал предвид точно това: че след всяко изявление на държавния глава на ония от нас, които все пак не сме така извратени, че да приемаме лъжата за истина и истината за лъжа, непременно ни се налага да търчим да повръщаме най-обилно из нужниците?! Гнусният лъжец Гоце като символ на нацията и неотделимата от него тоалетна за повръщане за ония, на които им е гадно от лъжите му: каква изразителна и дълбока метафора! Само че, за жалост, тази тоалетна мнозинството от нацията я използва по прякото и предназначение, именно за отделяне на екскременти (да го кажа така та да е по-културно щото иначе ще си изкарам червата от повръщане тази сутрин!).

Лъжльото, дето се похвали през януари миналата година (нали помните знаменитата му приказка за "големия член"?!), когато, за да угоди на господаря си от Кремъл, предаде националния интерес на България, сега говори съвсем наопаки! Той, представете си, съвсем друго искал, искал не засилване на енергийния диктат на Русия над България и Европа, ами искал точно обратното!!! Вервате ли му на тоя отвратителен лъжльо, който сам вече даже не вярва на лъжите си?! Той вече е стигнал крайна степен в изкуството на лъженето: лъже без да се усеща, несъзнателно, ей-така, просто от някаква вродена и развита до съвършенство душевна опороченост.

imageЛуд умора не знае, ето сега вижте какво е казал Гоце по екстравагантната му идея за отваряне на спрените реактори на АЕЦ "Козлодуй", която, очевидно, предлага неслучайно, а с оглед на това да скара страната ни с ЕС, та да стори нов реверанс на господаря си от Кремъл. И също се мъчи да настрои малоумното природонаселение на страната против "лошия ЕС" и в угода на "хубавата Русия"! Разбира се, че е така: не го гледайте, че нискочелият Гоце е толкова прост, за сметка на това обаче е безкрайно подъл! Та ето какво казва Гоцето, изразявайки най-съкровени струни в антиевропейски подлата си душица:

По повод своето предложение за процедура за рестартиране на трети блок на АЕЦ "Козлодуй" каза, че това е постижимо от техническа гледна точка. Той припомни, че предложението му е обосновано с чл. 36 от Договора за присъединяване на България към ЕС. "Всички знаем, че малките реактори бяха затворени необосновано, несправедливо и под натиск. ЕК в нито един момент не се вслуша в гласа на експертите от всички възможни институции, имащи отношение към ядрената енергетика". Той посочи също, че преговарящите от българска страна са допуснали съществени грешки - от обвързването на членството ни в ЕС със затварянето на малките реактори до съзнателното прибързано затваряне на глава "Енергетика", което е могло да стане в края на преговорния процес при по-благоприятни за страната условия. Президентът попита колко тежка трябва да стане кризата, за да се пристъпи към подготовката и пускането в експлоатация на замразените блокове и дали е по-тежка кризата в автомобилната промишленост на Запад. Какъв е критерият за криза и не е ли достатъчен фактът, че затваряме училища, детски градини, а отделни производства са на ръба на оцеляването, а някои вече го прескочиха, каза Първанов. Ние не искаме "ядрен конфликт", а мярка предприета в диалог с аргументи и отстояване на позиции, която би била животоспасяваща не само за българската икономика, защото няма съмнение, че затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй" породи постоянен електроенергиен дефицит в Югоизточна Европа. Може да не е това мярката, но искам да видя от нашите партньори коректно предложена мярка, която да ни позволи не просто да сме на ръба на оцеляването, а да развием енергетика, от което би могло да има полза за целия регион, каза още президентът. Президентът не изключи възможността през юни да възникне идеята за референдум по 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй".

Туйто, аз ви казах, луд умора не знае. Като едното нищо не само ще ни скара с ЕС, за да угоди на матушката си Русия тоя предател, ами току-виж и война на ЕС отворил, колко му е: ще вдигне командосите на БСП, ВМРО и "Атака", ще ги въоръжи с руски "Калашници", и ще ги изпрати с президентския самолет да щурмуват омразния Брюксел. Помнете ми думата, че някоя сутрин световните агенции ще ни сервират точно тази новина: не се съмнявам, че в болното му съзнание се върти точно тази идея. Горкият Гоце, съвсем е полудял вече! Горките и ние, че го търпим още! Вместо да го натикаме за лечение в някаква психиатрична клиника, та да миряса най-после, пък и ние да се отървем - и да почнем малко по малко да прокопсваме!

imageКак Гоце си представя да се лекува нашата политическа система не ми се занимава да разказвам, щото имам чувството, че ако го направя, аз самият ще се разболея тежко: понеже толкова се гнуся от политическия цинизъм, че нищо чудно горкичкото ми сърце да не издържи. Същото се отнася и за неговата "концепция" за национална сигурност. Преди време писах по тия негови тези, които не са нищо друго освен нелепи еквилибристики, явяващи се гротесков опит за представяне в по-съвременен дух на знаменитите сталинови концепции за "всенародното циментово единство" и пр.

Това е, нямам думи вече. Че е луд, това си личи от всяка негова дума, от всяко негово действие също. Я отърчи до Узбекистан, за да убие некой и друг защитен от закона рядък козел или овен. Я пък после хвръкне чак в далечната Патагония, та да си покрещи на воля, щото там, знайно е, е краят на света, и там, предполагам, може донасита и на глас да си изкрещи онуй, дето е в сърчицето му. Имам чувството, че там сигур говори наизуст томовете на Ленин и на Сталин, кланя им се в пустинята, пее им химни, козирува им и марширува пред светлите им сенки.

А като е у нас и когато стане напечено, мълчи като кютюк: туй изкуство го научи от "величеството" Симеон. Когато отвори уста да рече нещо, из устата му се разнася гнилостен дъх, навяващ смрад на руски партенки и гробищен мирис на разлагащи се трупове, нахвърляни в масов гроб и разстреляни от неговите любими чекисти. И така нататък, казах, опасно е луди и съвсем неадекватни да се държат на власт. Те трябва да се държат на спокойствие дето им е мястото, да им се бият там силни инжекции и да си пият най-редовно лекарствата, та да си танцуват и маршируват на спокойствие и донасита.

Ако не го направим, и то в най-скоро време, тогава и цяла България ще заприлича на лудница или на психиатрия. Ако не е заприличала вече...

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!Гласувай:
0
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!