Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2193045
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
01.02.2009 16:54 - Кратка емоционална реплика към седящата и кротко умуваща компания в блога на И.Бедров
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 230 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageВ блога на Иван Бедров при тазвечерната си разходка из блоговете констатирах един приятен, спокоен и умен разговор по темата След НЕДОВОЛСТВО 1.0 трябва ПОЛИТИКА 2.0. Ненадминати сме по този тип разговори, в които се състезаваме по проницателност и мъдрост. Прочетете тази дискусия, струва си, винаги е приятно да се разговаря с умни и мислещи събеседници.

Та ето там аз, по своя си обичай, понечих да ливна малко масълце, та огъня на дискусията да пламне малко по-силничко; ето какво написах там:

Ако сериозните десни опозиционни лидери като И.Костов и М.Димитров оглавят национални протести за сваляне на правителството и за обявяване на извънредни избори, много от тия протестиращи, които протестират с не много ясна визия какво точно искат, наистина може и да се отдръпнат.

Но при ясно политическо лидерство на едни сериозни граждански протестни действия с ясни искания много хора като мен, които с "едно наум" участваха в тия странни аморфни протести, тогава ще участват със съзнанието, че участват в нещо смислено, ефективно и разумно. Това го направихме в 1997 година, можем да го направим и сега.

imageВпрочем, дошло е вече времето да го направим. И имам надеждата че въпреки всичко ще го направим.

Не вярвайте на тия, които ви лъжат, че "няма смисъл да бързаме, 6 месеца можем още да ги изтърпим"; напротив, има смисъл, и то голям: тоталния крах на Виденов стана за един месец! Т.е. таварищите могат до юни да ни устроят поне 6 катастрофи! Имайте им доверие, те го умеят, ненадминати са даже в туй отношение!

Първата криза и катастрофа вече е налице: топлинната, енергийната, газовата. Ще чакаме ли, все едно сме обречени на гибел, и останалите пет?! На мен лично не ми се чака и не ми се стои ей-така, когато върху главата ми се стоварят една след друга най-различни катастрофи, предизвикани от тия управници.

След няколко дни ЕК ще наложи нови санкции спрямо опасната и вредна за България власт. Цяла Европа ни се чуди как е възможно още да ги търпим тия. И какво при това положение означава да чакаме още, да седим и да умуваме само?!

Иска се масово да излезем на улицата ако изобщо сме народ! Ще река туй и ще спра! Щото всичко е ясно вече и за гаргите... но не и за някои сред нас...

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!