Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2194508
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.01.2009 14:23 - Завидна и вдъхновяваща преданост към истината и свободата
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageБлогът на големия български журналист Иво Инджев отчита големи постижения в изминалата 2008 година, въпреки че е на по-малко от 8 месеца. Искрено се радвам, че той има толкова много приятели, които всеки ден четат, а мнозина и коментират: компанията около блога на г-н Инджев е изключително интелигентна, а разговорите там винаги предизвикват най-плодотворни размисли.

През последните месеци си позволих, воден от съвсем идеалистични подбуди, да партнирам на неговия блог, което показва, че такива, поставени на съвсем нравствени основания отношения между блогове, са напълно възможни и у нас. Много пъти публикации от неговия блог пораждаха моя отклик на съпричастност, като това ми даваше импулс да напиша и аз своето разбиране в специални статии. Чувствах неговия блог като партньор в битката за тържеството на една най-възвишена гражданска кауза на България, към която е важно да бъдат съпричастни колкото се може повече хора.

На каузата за модерна, европейска, демократична, свободна и силна България, за която съм готов да работя неуморно и всеотдайно. Защото зная, че България ще бъде силна и достойна само когато в тежка борба запазим нейната европейска, модерна, демократична и свободна ориентация - в семейството на свободолюбивите европейски нации. Този патос вдъхновяваше еднакво и мен, и колегата Инджев (колеги сме като блогъри!), което се дължи на пристрастеността ни към едни и същи ценности, към ценностите на хуманистичната западна цивилизация на свободата. Великите ценности на свободата и човечността, причастността си към които свободните хора не крият, напротив, смело я изявяват всеки ден. Защото тъкмо тези ценности са най-голямото богатство на свободните и достойни хора.

Та в тази връзка си позволих да напиша в блога на г-н Иво Инджев следния свой най-искрен коментар:

Поздравления за успеха, постигнат в 2008 година, който направи Вашия блог истинска територия на свободното слово! Желая на всички нас в 2009 година свободното слово у нас да не бъде в такава немилост както в 2008 г., а да завоюва нови и нови пространства, измествайки от българските медии разпищолилата се сега сервилна към управляващите, подкупна и аморална журналистика.

Авторът на този блог Иво Инджев успя да съхрани авторитета на свободната, достойна, гражданска и съвсем човечна, т.е. изпълнена с възвишен нравствен заряд журналистика, което според мен е неговото най-голямо постижение.

Желая Ви творчески сили да укрепите завоеванията си в 2009 година, бидейки все така предан на истината и свободата. Защото, знайно е, само истината ни прави свободни. Да вярваме в нейното тържество, защото Бог е с тия, които я обичат.

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!