Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192423
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.01.2009 14:51 - "Царят не е крал и не е мошеник": твърди в отговора си на моето "Открито писмо" депутатът от управляващата коалиция М.Спасов
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageПо повод на Отвореното писмо на гражданина Грънчаров до народния представител от управляващата коалиция г-н Минчо Спасов получих следния отговор, изпратен като коментар към същата публикация:

Здравейте, г-н Грънчаров,

Първо защо да ви се разсърдя - аз също мисля, че НДСВ, а и всяка друга партия трябва да стои в каквато и да е коалиция само до момента, когато това е полезно за България, а не за самата партия. Признавам, че като член на НДСВ аз съм много по-изкушен от вас към излизане от коалицията, защото това почти задължително ще вдигне рейтинга на партията. Личното ми мнение е, че в момента има съвпадение на този тясно-партиен интерес с националния интерес.

Въпросът е - а и вие го признавате в писмото си до мен - че десните сили поради височинна болест или друго много трудно се обединяват. Там ситуацията е "много вожд, малко индианец". Борисов пък е самотен ездач, с неясен политически проект и послания, който не се знае каква трайност ще има. Благодаря ви за поканата да се "отцепя" от НДСВ и да се присъединя към вас. Но аз не искам да ставам поредния политик, който да откъсва от и без това накъсаното тяло на нормално мислещите хора у нас. И без мен има достатъчно вождове. Може би подобна стъпка би гарантирала политическото ми бъдеще, но то не е достатъчно, за да потъпча лоялността и искрената си симпатия към Царя.

Бих го напуснал само когато преценя, че той не работи за България, че е мошеник. Факти в тази посока няма. 800-те дни бяха срок в който "прословутите български трудолюбие и предприемчивост ще променят живота ви" - не аз - каза Царят. Беше договорил с португалците магистрала Тракия за 3 млн. лв. на километър и го оплюха, че е грабеж. Преди седмица откриха участък от околовръстното, който струва 16 млн. на км. и никой нищо не казва и не помни.

imageМОШЕНИК ЛИ Е ЦАРЯТ?

От 3-4 години част от политиците и медиите ни обливат с подобни внушения. Реших да поразсъждавам, по-скоро да си задам няколко въпроса. Не натрапвам свои отговори, защото лесно мога да бъда набеден от л-то Яне (а и от други ДС креатури) за пристрастен, лакей, кочияш, царедворец и др. Напротив - с риск да разочаровам Царя, ще споделя, че дори не съм монархист. Но много хора - у нас и по света, харесват Симеон и без да са монархисти нали?

Та помислих върху три неща:

1.Сделката за магистрала Тракия. Колкото повече време минава, толкова по-убеден ставам, че тя бе най-добрия вариант за България и че бе провалена от интересите на родните ни пътни олигарси батко, братко и компания. Там километър бе договорен да струва 3 млн. Наскоро Станишев и Бойко откриха отсечката от околовръстното с цена 16 млн. на километър. И никой не си спомни, че в следствие на предумишления провал на сделката с португалците, предстои на Божков, Холдинг пътища и Биндер да платим за магистралата поне двойно от договореното през 2003.

2.Педиатричната болница. Нормалните хора не говорят за нероден Иванчо, но ако тя била построена, щяло да има големи комисионни. Не съм „гадач”, за да предскажа би ли се случило или не. Знам обаче със сигурност две неща - че хиляди деца гаснат и чакат за лечение в чужбина, а без деца угасва и нацията. Знам също, че лечението струва много пари. Когато е в чужбина - още по-много.

image3.Имотите на Царя. Като наследник на хора, също пострадали от национализациите, извършени от комунистическия режим (обявен със закон за престъпен), считам, че правилно бяха върнати наравно с имотите на всички други пострадали българи. Това, че е Цар не го лишава от качеството гражданин, равен на всеки от нас. Поне така се е произнесъл съдът за правата на човека в Страсбург по аналогичния казус с Гръцкия крал.

Но може би няма да ми повярвате. Ще кажете - той е в конфликт на интереси, понеже е депутат от НДСВ. Затова да потърсим някой, на когото вярвате.

Да почнем от първия по рейтинг - кмета Борисов. Но той не крие, че харесва Царя, пък и за него ще кажете, че си е негов генерал и няма да му повярвате.

Минаваме към втория - президента. Ама на него дори децата не му вярват след като 5 години отрича, че е Гоце, а се оказа, че е.

Да пробваме вестниците. Само че най-големите от тях ги коланят пак агенти от ДС с имена на горска флора, която комисията по досиетата щедро бълва напоследък. Аз на хората от двете букви не вярвам. И вас не съветвам.

imageДа минем към прокуратурата. Но вече 5 пъти я сезираха и тя вече се произнесе окончателно, че няма извършени от Симеон или правителството му престъпления. Ама кой ли вярва на нашата съдебна система - ще кажат критиците. Нали ако беше свястна нямаше от чужбина да арестуват Коце Маца и да ни посочват, че президентските спонсори Стойков и Николов са за затвора.

Тогава какво ни остава - да излезем от спарената ДС-арско комунистическа атмосфера у нас и да подишаме европейски въздух. Стигаме до ОЛАФ – единствената институция, която не се посвени да назовава нещата с истинските имена и да посочи мошениците всред нас. Хората са обективни и си вършат работата безстрашно, въпреки, че президента ги заплаши с ДАНС.

Излиза че ОЛАФ са - може би не идеални - но най-доброто, с което разполагаме. Да видим кому вярват те - до кого се допитват у нас. И ще видим, че единствения политик, който шефа на ОЛАФ посети „да си свери часовника” беше Симеон.

Ако ние българите не се движим в същия часови пояс, рискуваме да останем в орбитата на КГБ-ДС - поне два меридиана назад.

(Забележка: Съвсем скоро ще отговоря на това писмо на г-н Спасов, кате ще засегна няколко въпроса в отговора си, понеже установих доста спорни и провокиращи възражението ми моменти:

1.) Нима стоенето на НДСВ и лично на г-н Спасов към управляващото мнозинство е полезно за България?! Може ли да даде някакъв аргументец в тази насока?

2.) Аз лично никъде в своето писмо не съм твърдял, че Царят е крал или мошеничил, аз твърдя там, че неговите грехове пред страната и нацията са други. Г-н Спасов сам, по своя инициатива подема тази тема, което навява усещането, че го прави по маниера "гузен негонен бяга".

3.) Дали верността на г-н депутата към Царя стои по-високо от неговия ангажимент към избирателя? Щото г-н Спасов е в Парламента като представител на народа, а не на Царя! Какво тогава пречи да мине на страната на протестиращия народ, след като един депутат по презумпция трябва да е с народа си, а дори не с неговия Цар?!

4.) Кой според г-н Спасов е най-добрия вариант за развитие на събитията оттук-нататък, след като протестите срещу вредното за страната управление почват съвсем скоро? Защо да не се иде на предсрочни избори?! Кой е мотивът на НДСВ да стои във властта, след като г-н Спасов твърди, че не облагите, не благинките от властта са техен главен мотив да се държат като удавник за нея?

5.) Кой е най-добрият вариант за управление на България след изборите? За кой вариант ще работи лично г-н Спасов, след като НДСВ обеща да не се коалира с БСП, след това влезе в коалиция с нея по "временни и високопатриотични подбуди", именно влизането ни в ЕС, а пък след това властта им се услади дотолкова, че забравиха всички обещания?!

6.) И други такива любопитни въпроси ще задам на г-н Спасов в следващото си открито писмо до него, като няма да му спестя и своите оценки на поведението на участниците в една власт, която показа, че носи постоянни беди и щети на страната и народа.)

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!