Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174561
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
18.01.2009 14:40 - Ей, ако се възцари ле-ле-леяното от любимия ни президент "съгласие" каква хубава благодатна тишина щеше да има!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageВ блога на Иван Бедров, където той е написал постинг на тема Да живее конфронтацията! - да, пак в светлината на всенародното недоумение от най-новите тезиси на толкова любимия ни и така хрисим наш президент-бракониер от неговото историческо новогодишно обръщение към нацията! - се започна крайно интересна дискусия.

Особено след като се намери някакъв СъПерник (съгражданин на умния мислител Гоце Първанов от Перник, от Сирищник де!), който, овладян от най-възвишен местен патриотизъм, наля масло в огъня на дискусията - а дискусиите винаги се основават на толкова немодерното от гледната точка на президента несъгласие и конфронттиране! - като изрече ето тия знаменателни думи:

Sapernik.com каза: Всъщност съгласието е в основата на всяко благоденствие, що се отнася до успеха на една нация!

"Силната държава е единната държава", и това е написано в древните китайски управленски теории (Абе то не само в древните китайски "управленски теории" е написано, ами и в съвременните китайски такива теории е написано, и то с най-дебели букви; впрочем, и в севернокорейските такива е написано с още по-тлъсти букви!, бел. моя, А.Г.). И въобще, не само там, в много други книги за лидерство и управление, а и теорията го е доказала.

Този въпрос е неоспорим, а цялата ти теза се осланя на факта, че Първанов го е казал, ето защо и го отричаш... Което е убийствено плоско... Ами ако беше казал, че земята е кръгла, и това ли ще отричеш?

На управляващите е нужна градивна критика (Абе туй умно момче все с лозунги говори бре, бравос! Ето, тоя знаменит израз "градивна критика" момчето го е взело директно от книгата "Въпросите на ленинизма" на великия либерал Сталин! Повярвайте ми, аз съм спец по тия неща, учил съм ги навремето, и то не къде да е, ами в Меката на комунизма, в самия "Ленинград"!, бел. моя, А.Г.). Това не е градивна критика, а отричане на една идея, само защото е изречена от президента.

imageТака както си позволиха някои да охулят "Българската Коледа" отново защото е инициатива на президента. Това разделение до никъде не води народа. Трябва да се научиме да критикуваме, но не сляпо, да оценяваме добрите неща. (Мале мила! Запомнете тия думи, шедьоври са, немам думи!, бел. моя, А.Г.) А щом и журналистика не се е научила...

Разделението е основен стълб на комунистите и тяхната идея (бел. ред. Карел Чапек - "Защо не съм комунист"), което ти напълно защитаваш в момента, докато диалога е приоритет на либерализма. (Апропо, не мога да се въздържа пак: как ли пък е възможен изобщо прословутият "либерален диалог" ако няма различие, несъгласие в мненията - какво говори това умно момче, чува ли се изобщо?! Леле, Гоце, хептен си я загазил с тия фенове?! бел. моя, А.Г.)

Повече мисъл, по-малко емоция следващия път! (Това момче далеч ще отиде, помнете ми думата! Нищо чудно и таварищ Путин да го забележи и да го тури за свой съветник. Дано стане така, но да е по-скоро. И да си вземе и вдъхновителя Гоце като заминава при Путин, щото иначе Гоце зле ще свърши тука: България все пак е Европа и май скоро народът ще замеря тоя северноазиатец от Сирищник Гоце с камъни - както я е подкарал до това ще стигне! бел. моя, А.Г.)

Разбира се, читателите на блога на Бедров ряпа не ядат и веднага реагираха съвсем достойно, ето как:

Павел Борисов Николов каза: На управляващите не им е нужна градивна критика, както чета по-горе. На тях им е необходимо политическо ТКЗС, в което, като във всяко ТКЗС - куче влачи, диря няма!!! Но няма да им се сбъдне мечтата, Дядо Коледа си отиде - край на подаръците!

bsskg каза: Знаеш ли, сетих се за мотото на парламента ни "Съединението прави силата". Дали Аспарух би победил византийците без помощта на славяните? А и дали България днес щеше да е свободна, ако имаше конфронтация с политическите интереси на Русия по него време? Иначе интересно увъртане на нещо невярно, почти както прави Президента във всяка своя реч.

imagemartinangelov каза: Правете разлика между съгласие със управляващите и съгласие между хората в обществото. Сега всички са съгласни, че червената банда вече трябва да си ходи и дано не се върне никога :)

И други се обадиха, днес този форум ще заври, предполагам. Та затова и аз трябваше, няма как, да доналея малко масълце в огъня на дискусията - ах, тия пусти дискусии, как горят само, а ако се възцари духа и атмосферата на така ле-ле-леяното от любимия ни Президент съгласие каква хубава благодатна тишина щеше да има?!

Ангел Грънчаров каза: Sapernik, вий с таварищ Гоце смятате, че "Силната държава е единната държава", така мислят и Сталин, и Ленин, и Хитлер, и Мусолини, и Мао, и много други все най-изтъкнати "прогресивни дейци-либерали". Впрочем, казваш нещо съвсем оригинално: че в "съвременното" разбиране либерализмът се свежда до потискане на различията, т.е. до задушаване на свободата! Това твое умствено постижение трябва да бъде записано със златни букви до онзи знаменит девиз на света на Оруел, нали се сещаш, а именно: "Свободата е робство".

Вярно е, че такива като теб и Гоце (откога и Гоце стана "либерал"? май е толкова "либерал", колкото е и агент Сава Доганов, и Симеон СаксКобургКрадски?!) живеят тъкмо в "прекрасния единен и хармоничен свят" на Оруел. Но просто няма как да мине номера ви да се откажем ей-така, само заради туй че ви се искало, и от свободата, и от правото си да мислим! И то само и само за да могат такива като теб и тартора ти Гоце да ни се радват като ни виждат толкова "съгласни", т.е. бездушни, унизени, потиснати, насилвани и пр.

Айде марш вий с Гоцето си заминавайте да си живеете във вашия свят на Оруел и Сталин, пък нас ни оставете да живеем както си искаме, т.е. човешки, достойно, свободно, истински. И именно като спорим, като търсим, като искаме, като не сме единни, т.е. като сме живи, понеже знаем, че вашето единство е на смъртта подобно!

imageДа, добре знаем, че сте достатъчно нагли, за да не си тръгнете сами, но за това ще се погрижим ние, възмутените от безочието ви български граждани, като, започвайки от от 14 януари, за най-кратко време ви изритаме от властта! Та да се отървем най-после завинаги от тая комунистическа напаст, която още ни души. И да тръгне най-после нашата България към нормализация, към същинска европеизация и демокрация.

Лозунгът сега пак е: ЗА ДА ИМА МИР, БСП В СИБИР! Заедно, разбира се с ченгетата-"либерали" Гоце, Доган, Симеон Карточников и пр.

Като написах това, се сетих да ида в блога на туй пернишко мислителче, и ето какво установих там, с което всимко си отива на мястото. Ето го, доста е любопитно:

Ангел Грънчаров каза: Хей, извинявам се, че вземам думата за втори път, но този "СъПерник" освен че е от Перник (значи от най-възвишен местен патриотизъм подкрепя Гоцето от Сирищник!), бил и степендиант на Станишев, получил наскоро стипендия, ето, вижте, сам се хвали за това. Виждате ли как се уреждат хитрите хора от типа на Гоце и тоя СъПерник. А пък ний нека да лапаме мухи и да си говорим за някаква демокрация, свобода, достойнство, морал и пр.?!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   каква,   съгласие,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!