Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2193371
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
18.01.2009 14:59 - Антикостовизмът като най-банална квазиполитическа перверзия
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1157 Коментари: 1 Гласове:
0



 

 

imageЧенгета от ДС като Кеворк Кеворкян (агент "Димитър"), Тошо Тошев (агент "Бор"), Божидар Димитров и пр., а също и усърдни шоумени като Слави Учиндолски и пр. доста години обучаваха, срещу заплащане, разбира се, целокупния простодушен наш народ и в края на краищата той поверва в грандиозната теза, а именно в тезата че:

ИВАН КОСТОВ Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО!

И сега берем плодовете на тази общонародна теория, култивирана в резултат, казах, на усилията на беззаветно преданите на ДС ченгета: днес вече и децата верват, че Костов е виновен за всичко, което е направил, а пък най-виновен е особено за онова, което... не е направил!

Тия дни в един блог ми попадна един бисер в това отношение, и ще ви цитирам цялата му гневна антикостовистка тирада, та ако си падате по такива антикостовистки перверзии, стигащи до абсолютен разврат, да й се насладите донасита. Ето, четете, и се радвайте; пишещият долните редове е надминал самия себе си, понеже успява да облече антикостовизма си в пищна антикомунистическа плюшена и тъмночервена мантия; чат-пат го репликирвам, но само колкото да долея още масълце в буйно пламтящия огън на неговия неудържим и на моменти направо буйстващ антикостовистки плам:

Stanislav казва: СДС имаше 4 години пълен мандат, всичко беше у тях. Само конституционно мнозинство нямаха. Но ако бяха отворили досиетата, щяха да лъснат половината съдии от КС като доносници - тогава щяха да ги сменят като свързани с ДС/БКП и щяха да успеят да прокарат нужните промени!!! Как така за 4 години не могли да се занимават и с реформите в икономиката, и с конституционните реформи едновременно?? Те да не са в детската градина? Половината ще работят за ЕС и икономиката да върви нагоре, другата половина ще работят по Конституцията. Малко ли специалисти имаха? Целият държавен апарат беше техен. Можеха просто да напишат един лустрационен закон, ама истински, да качат досиетата в интернет и всеки доносник/офицер да няма право да заема държавна/общинска или обществена длъжност за 20 години напред! Даже нямаше нужда да пишат собствен закон - такива има в Германия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария!! Просто да бяха превели един от тях. Нищо сложно… Пък нека тогава комунягите да бяха скочили - щяхме да ги изметем веднъж завинаги. Обаче не, Костов се мислеше за гений и царчето му скрои шапката… Хайде със здраве

Ангел Грънчаров казва: Станислав, хубаво разсъждаваш, но пропускаш един факт, който изцяло събаря построението ти: отварянето на досиета, започнало по време на управлението на СДС, беше блокирано от същия този Конституционен съд, в който наистина имаше доста ченгета. От този правен казус можеше да се излезе само с промяна на Конституцията, за което, както сам отбелязваш, СДС нямаше нужните гласове. Следователно приписваш на тогавашното управление вини и отговорности, които то не може да носи по изтъкната причина…

imageДоста емоционално подхождаш, обаче в решаването на тия въпроси се иска разум и знания, а не голи емоции или “революционен плам”…

Stanislav казва: Ангеле, кое пречеше на Костов и СДС като цяло да отворят първо досиетата на доносниците и офицерите от КС??? Как в Унгария, Германия, Чехия, Полша и другите пост-комунистически страни успяха да неутрализират повече или по-малко тези червени изроди, а само ние, понеже сме кухи лейки, не можахме? Как там Конституционните им съдилища не бяха пробити? Как техните конституционни съдии не премахнаха лустрационните текстове? Не забравяй, че Конституционният съд като институт е въведен в кръга от германските държави (Австрия, Германия)! Напротив, немския КС нищо подобно не направи! Даже преди 2-3 години в Германия удължиха действието на лустрационните текстове за нови 10 или 20 години! Или в Германия няма демокрация?

Да не би съдиите от Конституционния съд да преградиха с телата си входа на сградата, където се държаха досиетата? Ти чуваш ли се какво говориш въобще?

“Отварянето на досиета, започнало по време на управлението на СДС, беше блокирано от същия този Конституционен съд, в който наистина имаше доста ченгета.”

И какво от това, че КС се произнесе против отварянето на голяма част от досиетата? Значи червената сган може да избие 100-тина хиляди българи (болшинството от тях абсолютно невинни), обаче демократичният Костов не може да отвори 12 досиета предварително, още преди произнасянето на КС, след като има пълен достъп до тях и пълната власт затова? Да бяха отворили досиетата на 12-те съдии и всеки, който е бил доносник от тях, щеше да си даде оставката. Такива плазмодии като Георги Марков и другия гьонсурат Димитър Гочев нямаше носа да си показват по улиците! Знаеш ли какъв силен сигнал щеше да е това, както срещу червената измет, така и към нормалните българи, чакащи промяна? Нали съзнаваш, че тъкмо доносниците сред съдиите от КС ще трябваше да отговарят пред цялото общество, а още по-малко щяха да имат право да гласуват във връзка с решение, с което са лично обвързани?

Моля те, само не ни учи по правните казуси как да се решават! Правото е силен инструмент, който се прилага отлично в уредена демократична система, с ясни правила и установени демократични традиции. Въведи най-добрата правна система в някоя диктаторска държава с корумпирано правителство и гледай сеир! Ако ти си прав обаче, то това означава единствено, че българите сме най-простия, задръстен, закостенял и вмирисан народ в цялата история на човешката цивилизация! И съвсем естествено е да бъдем претопени и асимилирани…..

imageТи на практика оправдаваш Костов и СДС, че са спазили буквата на закона! КС казал, че не може да отварят тези и тези досиета, и нашите празноглавци се съгласили. Все едно са на футболен мач в махалата. Може, само не в онази ситуация. Хората нямаха какво да ядат и му вярваха на Костов. Той каза на всеослушание: “Няма да ви излъжа!” (или нещо подобно). Защо не приеха в Закона за конституционния съд лустрационен текст за всички членове на КС - “Който е бил доносник, агент, офицер и т.н. в ДС или дори член на БКП, няма право да бъде избиран за член на КС!! Просто и ясно. Хайде да видим тогава как КС ще обяви подобен текст за противоконституционен. Като преди да се произнесе КС, да им се отворят досиетата на всичките действащи съдии! С този елементарен пример искам да ти покажа, че варианти за заобикаляне не на КС, а на ДОНОСНИЦИТЕ ОТ КС е имало!! Ако погледнеш решението на КС за ограничаване на отварянето на досиетата и видиш кой как е гласувал и с какви мотиви, веднага ще разбереш очевадното - че 3ма доносници да бяха сменени и лустрационните текстове щяха да минат!

Я да те питам нещо - знаеш ли защо Костов е подавал молба за членство в БКП? И защо жена му е била първична партийна секретарка? Смяташ ли, че Костов е човекът, който следва да води демократичните сили при подобна автобиография? Преподавател по политикономия, лягащ си всяка вечер до една недостойна жена и т.н. и т.н. Съвсем умишлено се съсредоточавам върху Костов, защото той имаше цялата власт в държавата. Всички него слушаха. И той вместо да ги изобличи, започна да ги изнудва и използва. ДС беше притиснато в ъгъла, като някои от неговите слуги просто преминаха на служба в полза на СДС. Така СДС се превърна в Съюза на държавна сигурност. А другата част от ДС, която беше в ъгъла просто повика нищожеството Симеон, даде му земи за 200 млн. лева (или евро), а всички българи псувахме късмета си…

Тази горната тирада се е видяла слаба на толкова страстно-патетичния антикостовист, та той счита за нужно да добави още една, не по-малко патетична, а направо сърцераздирателна:

Stanislav казва: Г-н Ангел Грънчаров, чакам вашия отговор по поставените от мен изречения. Нека всеки друг, който пожелае, да се включи. Може пък аз да съм в грешка нещо...

А колкото до емоциите, които влагам - да, сигурно е така. И това е защото не мога да си представя, че животът ми ще продължи да бъде под диктовката на някой комуняга, защото баща му или дядо му навремето е бил главорез или терорист. Вие така ли искате да живеете, а и вашите деца и внуци?

imageВие, г-н Грънчаров, предлагате да използваме разума и знанията си, а не “революционен плам”. Чудесно! Съгласен съм, но къде бяха лидерите на СДС, когато трябваше да използват разума и знанията си? Малко ли юристи и икономисти имаха? Петър Стоянов (освен, че е бил бракоразводен адвокат в Пловдив) е юрист! Той все пак е интелигентен, начетен и т.н. Абстрахирайки се от съпругата му, която също е юрист по образование (изпратена със стипендия да учи в Лайпциг по онова време!), Петър Стоянов трябваше просто да отвори досиетата. Да подкрепи правителството в това му начинание. Нямаше и да струва много пари - няколко ксерокса и 30-40 служителя и можеха денонощно да четат и копират. И тогава нямаше да има, нито "Всяка неделя", нито "Панорама", нито агент Алберт. 80% от доносниците щяха да излязат. И тогава щяха тези 80% да изпеят останалите 20%!

Само че аз помня как П.Стоянов се оправда по въпроса за досиетата. Той каза нещо от сорта: “Е, да, така е, трябваше да отворим досиетата. Обаче аз реших, хайде, да махнем с ръка, компромис да направим…” Нещо подобно избръщолеви. Всякакви други компромиси можеха да правят лидерите на СДС (и те правиха, давайки икономическа власт на комунягите!), но два компромиса не биваше да правят: лустрацията на доносници, офицери и т.н. от ДС, както и другото - съдене на всички червени терористи!! Да бяха изменили Наказателния кодекс ex tunc - с т.нар. ревизионна сила промените относно давността, участието в терористични банди преди, по време и след 1945 г. Да бяха разписали ясно разпоредбите за комунистическите престъпления. Имаха и нужната база - просто да бяха превели и пригодили немските закони за денацификацията! Да ви звучи познато? Обаче нашите хрантутници мислеха, че комунягите са вече в кьошето и няма кой да ги бутне от власт. Полакомиха се, защото половината от тях са били членове на БКП навремето, или в БЗНС (като Бакърджиев), или в ОФ и т.н. и т.н.

И вместо ние да станем като Словакия примерно днес (като Чехия и Словения никога не можем да станем), всяка година ще се вайкаме, че сме най-бедни, най-корумпирани, най-застаряваща нация, с най-много необразовани хора - абе изобщо най-, най-, както се казва. Дано се събудят някои хора, които още сънуват за великия командир Костов. Накрая ще влезе в парламента с 4.28% подкрепа и още 4 години тайничко ще се подиграва на своите гласоподаватели…

Рекох да се обадя, ето какво счетох за нужно да кажа на туй мислещо момче:

Станиславе, преди да почнеш да пишеш за нещо се информирай поне малко по въпроса. Например като те вълнува нещо относно КС, провери в Конституцията какъв е неговия статут, пълномощия, роля и пр. И тогава сам щеше да откриеш как стоят нещата и нямаше да се излагаш, като пишеш за някакви хептен фантастични варианти КС има правомощия да спира действието на закони, които противоречат, по негова преценка, на Конституцията, ето това ако ти беше известно нямаше да се отдаваш на фантасмагориите, на които си се отдал.

imageРазбира се, тезата, че Костов е виновен за всичко намира в твое лице един патетичен защитник, изпадащ на момента даже във фарцет. Но тази теза е доста поизтъркана напоследък, особено след като се разбра и доказа документално, че ония, които я натрапиха, до един са ченгета на ДС, примерно такива като Тошо Тошев или Кеворк Кеворкян. Така че малко нещо си се пообъркал хем да вярваш на такива, хем уж да ратуваш, и то със закъснение, за отварянето на досиетата… при това досиетата при Костов бяха отворени…

Но за да не ми се обиди, че съм прекалено лаконичен, добавих още нещичко, ливнах още масълце, та да пламне още по-буен пламък в отговора му:

Ех, Станиславе, “Закон за Конституционния съд” няма, той съществува по предписание на самата Конституция! И другите ти аргументи са от този род; звучат ми подобни аргументи като твърдението на един “учен”, който писал, че Луната не пада на Земята, понеже била… закована с медни пирони за небето. Добре се посмях на твърденията ти, които са все от този род.

А това, че СДС и Костов тогава са спазили законността, че не са си позволили волунтаристични изцепки и пр., показва, че са държавници от най-висок ранг. В управлението на държавата върховенство има закона, и дори законът да не ни харесва, той трябва да се спазва от всички. Тия неща се учат в 9 клас на средното училище, ама изглежда си отсъствал когато сте имали този урок…

Сега ще видим какво ще ми отвърне. Обещавам да ви информирам. Дано отговорът му да не заема пет декара початно пространство, ако е по-малко, мога и да го препечатам и тук за ваше удобство.

imageАбонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!


Тагове:   най,


Гласувай:
0



1. demograph - Ангеле,
08.05.2010 22:18
Когато някой скочи срещу Костов, той обикновено се оказва ченге, мутра, комунист или обикновен глупак. Не си губи времето, не си хаби силите. С тези чертири типа кютуци няма смисъл да се спори. Те ще умрат от глад заради Партията си, защото когато Партията им бе на власт, чрез глада на останалите се тъпчеха те.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!