Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2193173
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.12.2008 23:22 - Президентът и правителството упорито работят по задачата, поставена от Кремъл: България да бъде изгонена като мръсно куче от ЕС
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 452 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageВ Блога на Радо под текста под заглавие "Защо в България толкова много се краде" прочетох кратък коментар на В.Давидов, който ми хареса, и по повод на който направих свой коментар. Ето това, което ме провокира да се изкажа:

Има мрачен сценарий! Да бъдем изгонени като мръсни псета от най-доброто, което се случи в моя/нашия живот (ЕС). И с право, за назидание, на тези, които са вътре и заради тези, които се натискат да влязат. Вместо да постигнем заветната цел на всички българи – България на три морета (без войни), след влизането на Сърбия, Албания. Държава, в която кражбата се нарича отнемане, отклонение, източване и всякакви други тъпотии, освен КРАЖБА, ще стой отвъд оградата и ще гледа!

Трамвая на БСП ни отдалечава! В София е възможно да пътуваш и без билет в него и много го правят, но за къде? По-добре си плати, за да знаеш, че ще отидеш там, където искаш.


Та ето по този повод казах следното:

Давидов, това твое "Най-доброто, което се случи в моя/нашия живот: Европейският съюз" много ми хареса като израз, ще си позволя да го използвам в своя статия ако не възразяваш. Ще ти укажа името, разбира се.

А иначе съм съгласен и с констатацията ти за мрачен сценарий: да бъдем изгонени именно като мръсни псета от ЕС. Напълно си прав, така е. И аз мисля, че само по този начин може да се обясни поведението на сегашните управляващи: не че не могат да спазват европейските правила, а не искат да ги спазват. Явно работят за това ЕС, след като прекалено дълго време е провокиран от това брутално неспазване на всички правила, да започне да ни налага все по-тежки санкции, главно спиране на парите от субсидиите. В един момент ще станем донор на ЕС, което пък ще бъде използвано от властниците за разпалване на широки антиевропейски настроения на почвата на това: "каква, таварищи, ни е ползата от ЕС, та ний нищо не получаваме от него, той само ни наказва, мъмри и глобява?!". И като последен етап на сценария идва това: в отговор на народните копнежи България да излезе от ЕС правителството и мнозинството предприемат мерки за спешно напускане на България от толкова несправедливия спрямо нея Европейски съюз.

imageЕто че тия повсеместни кражби на пари от фондовете на ЕС не е заради някакъв рефлекс към краденето - не че такъв не съществува като основен вдъхновяващ битието на комунистите импулс на съществуването! - а и заради изпълнението на спуснатата от началството от Кремъл задача България да бъде колкото се може по-скоро извадена от ЕС. Пък и от НАТО, защо не. И като ни извадят от организациите на западния свят, където току-така не се краде, където има правила и законност, където крадците връщат откраднатото и стоят в затвора заради това, че са откраднали. Като излезем от ЕС, тогава аще могат да си крадат на воля, защото комунизмът се опира и съществува точно заради това: да краде (кой окраде цялата нация като национализира, а пък след това разпиля богатството й?!), да лъже, да мами, да развращава, да убива.

Значи идиот е оня, който можа да повярва, че комунисти могат да водят България към омразния им Запад, който си помисли, че те ще работят за интегрирането на страната ни към ЕС, ще че ще престанат да крадат, ще почнат сами да се въздържат от престъпления (кой направи всички тия неразкрити убийства и публични разстрели от последните години?!), че ще си променят нравите, че ще започнат да уважават демокрацията, свободата, човешките права. А точно така, за наш срам, мнозина си помислиха, щом ги допуснахме и търпяхме на власт толкова дълго време.

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!