Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2194736
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.12.2008 07:32 - Даже в Русия демократите започват тежка битка против държавния преврат, осъществяван от кагебистко-путинистката олигархия, а ние докога ще търпим?!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageВикове "Позор!" прекъснали Медведев, докато говорил за конституцията, съобщават медиите. Един от участниците започнал да скандира "Позор на поправките в конституцията, трябват ни свободни избори!" в знак на протест срещу измененията в основния закон, които удължиха мандатите на президента и Държавната дума. В тази връзка публикувам в мой превод Обръщение на Демократическия съюз към депутатите на законодателните събрания на субектите на федерацията, 7 дек. 2008 г.:

В руските региони започна спешно и необмислено гласуване на внесените изменения в Канституцията на Руската федерация. Конституцията на Русия, одобрена от народа на първия в историята на страната свободен референдум от 12 декември 1993 година, след въоръжените сблъсквания през 1991 и 1993 година, се явява единствената легитимна основа на съществуващия държавен строй. След болшевишкия преврат в 1917 г. в Русия няма други източници на легитимност.

Изменението на Конституцията по инициатива и за личните интереси на тясна група лица, временно намиращи се на власт, граничи с открит държавен преврат, с пореден ГКЧП (Държавен комитет за извънредните произшествия). Избраната от народа за определен срок власт няма правото да узурпира и игнорира неговата воля. Непредизвиканото от никакви обективни основания изменение на Конституцията означава излизане на властта извън пределите на правното поле, в дивото поле на произвола. Утре инициаторите на изменението на Конституцията ще поискат да станат морски царици и ще поискат да се опрости самият ред на нейното поправяне.

Когато поддръжниците на измененията на Основия закон отиваха при народа, искайки за мандат за власт, те не са поставяли в своите избирателни програми този въпрос. Наопаки, те всички нас ни уверяваха, че никакви изменения на Конституцията няма да има.

imageДнес историята възложи на вашите плещи отговорността за съхраняването на руската държавност, на законността и на демократическите ценности. Първият президент на русия Борис Елцин, излизайки в оставка, ни призова да пазим Росия. Последвайте неговия призив и спрете безумния опит да се подкопаят основите на съществуващия държавен строй. Кажете "не" на инициаторите, за които Основният закон стана прекалено тесен. Властта не може да съществува зад пределите на закона. Страната с такава власт е обречена на поредните "смутни времена". Народът, лишен от реална възможност да смени омръзналата му власт на свободни демократични избори в съответствие с Конституцията, ще бъде принуден да пребягва към силови варианти.

По времето на гласуването за изменение на Коституцията в съвета на Федерацията се намери един човек, който се осмели да каже "не". Неговото име ще бъде вписано в историята на демократичната държавност на Русия. Запише своите имена до неговото. Заради това е вашата воля и отговорност за съдбата на страната.

Валерия Новодворская, председател на Демократическия съюз

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!