Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196977
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
15.12.2008 07:24 - Българският гняв, българският бяс и българската глупост
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageИван Бедров (Как се изплаща орден) е забелязал пръв крайно арогантно и антиевропейско по дух антрефиле във в-к Стандарт, наречено Подрязваме крилата на чиновник от Брюксел. И други (Н.Огнянова: България ли прие ЕС за член?) също реагират срещу невероятно наглия текст. Ето и скандалната публикация в Стандарт, уверете се сами какво пише мутренския вестник:

СОФИЯ. Властта ще отреже утре крилата на редовия чиновник от Брюксел Майкъл Лий.

Шефът на отдел "Разширяване" към Еврокомисията, който еднолично и без знанието на Брюксел спря 220 милиона евро по ФАР, си позволява да се натрапи неканен в София. В столицата обаче той ще усети на гърба си какво е българският гняв. Обикновеният чиновник ще бъде приет от вицепремиера Меглена Плугчиева. Нашата желязна лейди ще го разпъне с въпроси, като ще иска обяснение за своеволието му. Чиновникът ще усети гнева от безочието си и на останалите си срещи в София. "Стореното от Майкъл Лий е еднолично негово решение, Брюксел не седи зад него", обясниха за "Стандарт" дипломатически източници. Според тях чиновникът Лий има предубедено лошо отношение към България. Той умишлено не е зачел напредъка на страната ни по изискванията на Брюксел и не ги е свел до знанието на Еврокомисията. В писмото си за спрените пари дори сам признава, че не е взел нарочно под внимание какво са свършили властите в София през лятото и признава, че е отчел напредъка ни само до юли 2008 г.

imageТакааа, и на какво ви мирише това, драги ми мирно похъркващи си български граждани?! Можете ли да го квалифицирате по някакъв що-годе разумен начин? Изпуснали са си, верно, нервите, изрекли са най-интимните си мисли, казали са си туй, дето им е на сърцето: бесни са, че не можаха да заблудят Европа, бесни са от това, че Европа не им вярва че ще се променят накога и ще престанат с кражбите! Мира не им дава това, че са разконспирирани, че номерът им не мина, и сега, дето се казва, удрят директно през просото.

Да не говорим за това, че ви мислят вас, скъпи ми и драги нашенски наивници, за малоумни, щом като си мислят, че ще се хванете на глупавото твърдение, че "някакъв си там чиновник своеволно и без знанието на ЕК бил спрял милиончетата", дето не можаха да паднат в широко зиналата паст на нашите управници-бандити! Виждате ли докъде ги докарахте с търпеливостта си, станали са нахални до крайна степен и май не без основание ви обиждат толкова!

Иво Инджев пък е написал статията Червените управници играят май за червен картон от Европа, която е с изцяло верни констатации и опасения, само да не беше това "май", което, признавам си, ме подразни. По тази причина написах там следната реплика:

Аз съм изцяло убеден - и то не от вчера - че настоящият управляващ отбор в България играе за това страната да получи червен картон от ЕС. Такава е директивата, спусната от Москва. Нима сме такива наивници, че да си въобразяваме, че такава команда може да води проевропейска политика?! Хайде де!

Може да изглежда крайна, но аз продължавам да поддържам позицията си, че подобно абнормно и ирационално поведение на нашите управници спрямо Брюксел може да се обясни по един-единствен начин: те съзнателно, от първата минута, се държат така, че да влудят европейците, да ги предизвикат на всякакви санкции и глоби, а пък когато почнат санкциите (ний сега се намираме точно в този период), да направят нужното да развъдят най-широки антиевропейски настроения сред най-благодушната част от българското природонаселение, то да възопие срещу "лошата и коварна Европа", която нищо не ни дава, и в един момент бандитската хайка, която ни управлява, в "отговор на народните въжделения" да ни извади от Европа, като, разбира се, моментално ни хвърли в широко отворените обятия, в лапите на "братската" руска мечка.

imageСмятам, че е непростима илюзия да си мислим, че неадекватното държане на управниците ни има друга цел, друг смисъл, друга идея: не, точно в гореизказаната кратка формулировка е скрит истинския им стратегически замисъл. И те работят най-последователно за реализацията му. Предполагам, че вече Русия им е дала съответните комисионни за провеждането на такъв изгоден само на нея антиевропески курс на официална София. От радост, че става точно това, че се изпълват най-заветните му въжделения, нашият президент Гоце хвръкна чак до Узбекистан, където утрепа един рядък козел, който именно е нещо като хекатомба че най-сетне планът за откъсването на България от Еврапа дава първите си плодове.

Това е моето тълкуване, пък вий си мислете каквото искате. Сметките, разбира се, ще ги платим всички ние. Сега ще почнат да ви обещават евтин руски петрол, газ и бензин. И руски сапаги ако требе ще ви обещаят, колко му е?! А Европа какво ни даде бре, скъпи таварищи и другари: нищо, нищичко, само санкции, само ни наказва, само глоби! Аман от тая гадна Европа бе, защо ни е като толкова ни мрази и наказва?! А пък виж братушките как ни обичат само и дават ли, дават, ех, как дават руснаците! Айде да си идем при историческия си корен бре, таварищи, стига сме блудствали с тая развратна Европа! Тъй ами: ех, народе, народеее...

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

(Забележка: Използваният фотоколаж е взет от заглавната страница на последния брой на в-к СЕДЕМ.)


Тагове:   гняв,   бяс,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!