Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196297
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
25.11.2008 21:49 - Достоен отговор на тъпоумието на комуноидно-социалистическите ни лидери
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 770 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageАко ви звучи иронично заглавието, вината не е моя, а ефектът не е съзнателно избиран. Факт е обаче, че съм силно впечатлен от опита за духовитост, който кметът Б.Борисов демонстрира с това съобщение. Мисля, че то е напредък в търсенето на по-високо културно ниво на политическия дискурс и дебат. Вярно е, че други хора (виж примерно: Място за паника няма, ватманите от градския транспорт са квалифицирани, а трамваите имат маршрут и посока) не мислят така, но това е съвсем естествено: ние като личности сме различни, затова и имаме различни представи за духовитост, интелект, остроумие и пр.

Аз си позволих там да напиша една реплика, която привеждам и тук:

Аз лично оценявам това съобщение като духовито, остроумно и адекватно на клипа, който върви по всички телевизии: Б.Б. трябваше да реагира по някакъв начин, направили са го учудващо добре. Естествено, ляво ориентирани симпатизанти на Станишев са леко зарадвани, имайки желанието да представят тази реакция за гаф, обаче това не им се удава. Т.е. опитите им да извратят смисъла на посланието на Столична община са доста смехотворни. Самият факт, че твърде много са харесали тъпото "остроумие" на Дмитрич за "циркаджиите" показва, че техните понятия за духовитост крайно много се различават от естетическия и художествен стандарт. :-)

(Тук лекичко редактирах репликата си, но това не е грях, щото тя е моя.)

А ето сега и оригиналното съобщение на Столична община, което наистина ми се вижда учудващо добре написано и съвсем уместно казано, като се има предвид отчайващо тъпия предконгресен клип на БСП, явяващ се невероятен гаф:

Във връзка с получени сигнали от обезпокоени граждани, че неквалифицирани водачи управляват трамваи Столична община апелира софиянци да запазят спокойствие. Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да попаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев. Ватманите в градския транспорт са квалифицирани, преминали са 3-месечен курс на обучение и всички те имат положен изпит и свидетелство за управление. Още преди курса кандидат-водачите полагат психо-тест и представят медицинско свидетелство за здравословно състояние.

imageСтолична община призовава гражданите при слизане и качване от превозните средства да използват спирките на градския транспорт. Предупреждаваме, че предложеният в клипа на БСП начин е опасен и крие рискове за тяхното здраве. Напомняме на гражданите, че комунистическите идеи не са превозен документ и столичният електротранспорт разполага с модерна работеща тикет-система.

По повод получените сигнали Столична община изпрати запитване до КАТ дали лицето Сергей Димитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса.

Това е съобщението на Общината по повод на куриозния факт, заснет документално, че разни носталгици по комунизма взеха да карат (незаконно) разни архивни трамваи. Съвсем резонна реакция. Приветствам! Ако Бойко Борисов удържи на този растеж към по-високо ниво, аз като едното нищо ще си променя отношението към него. Стига да е малко по-устойчив, да продължава една и съща линия, да се опита да не е такъв явен позьор, и в един момент мога да го подкрепя дори като бъдещ министър-председател.

Знаете ли защо? Защото ний, дето изтърпяхме за премиер херсонския плъх Дмитрич и за президент - героя от Сирищник, трябва с две ръце да гласуваме за всеки друг, щото тази напаст вече не се търпи. Затова съм готов да подкрепя и Бойко Борисов - наистина по-голямо падение от преживяното просто не е възможно. На всичкото отгоре Б.Б. поне е мъж...

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!



Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!