Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195741
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
14.11.2008 21:53 - Същински кошмар, Кремъл вече няма да може да казва: а вие в Америка защо биете негрите?!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1053 Коментари: 0 Гласове:
-2



 

 

imageНаистина, в Москва са в пълно объркване: най-солидният аргумент на СССР и на наследилата го путинска Русия, а именно знаменитото "А вие, американците, защо биете негрите?!", вече тотално загуби сила откакто президент на Америка е чернокожият Барак Обама! Представям си как сега на мозъчните тръстове е спусната задача да изобретят нов, също толкова тежък и въздействащ аргумент, както знаменитото изречение за биенето на негрите в САЩ, което толкова години обслужва така успешно съветско-руската дипломация.

За тия, които не знаят как се е появило това знаменито изречение, ми се налага да припомня. То е анекдотичен случай, добил измеренията на държавна дипломатическа стратегия. Случаят е следният.

Отива някакъв американец в СССР по времето на разцвета на постсталинския ренесанс, някъде трябва да е било по времето на Хрущов или в първите години на наследилия го Брежнев. В Москва как точно станало не си спомням, но този американец се разговорил с някакви руснаци. Американецът с гордост казал, че в САЩ има свобода, свободни медии, че там човек може да каже каквото мисли и няма да си има никакви проблеми; все в този дух хвалел родината си американецът. А пък в един момент си позволил да попита: а у вас защо и как така няма свобода? Тогава руснаците се изчервили, почесали се по врата, и в един момент най-съобразителният изстрелял като картечница ето тия знаменити думи, които ще си останат записани със златни букви в пантеона на комунистическото скудоумие:

А вие в Америка защо биете негрите?!

Това е историята, нищо чудно да е била и съвсем истинска. Тя наподобява и онова другото, също не по-малко знаменито "А у нас секса нет!", което също заема видно място в споменатия пантеон. Или още едно изречение, появило се когато американец се похвалил: "У нас има демокрация, аз мога да застана пред Белия дом и да изкрещя: "Долу Рейгън!"", тогава руснакът веднага твърдо отвърнал: "И у нас има демокрация, и аз мога да застана пред Мавзолея и да изкрещя: "Долу Рейгън!"!

Но както и да е, ето, след произнасянето на историческата фраза за биенето на негрите в Америка, именно от този велик момент, съветската дипломация взела тази непреходна находка на свое въоръжение: винаги когато американската страна си позволявала да отправи някакви критични забележки срещу СССР, съветската страна отвръщала ето така:

imageА вие в Америка защо биете негрите?!

С което запушвала устата на най-гадните западни империалисти, именно на империалистите на САЩ. Защото какво повече могат да кажат те когато съветско-руската страна толкова справедливо възразявала на каквато и да е критика по този безапелационно твърд и несъкрушим в правотата си начин:

А вие в Америка защо биете негрите?!

Когато се разпадна СССР се разбра, че по време на неговата история хуманността на "най-демократичния строй на планетата", именно на съветския режим, се е свеждала до това, че вместо да бият разните там невярващи в победата на комунизма, направо са ги убивали, тогава именно сякаш малко отслабна силата на така силно аргументиращата историческа фраза. Но за щастие в един момент се появи таварищ Путин, който не само върна химна на СССР, не само запази така приятно звучащото обръщение "таварищ", вярно само за армията, но и постепенно въведе в дипломацията си отново онзи несъкрушим в правотата си аргумент, а именно, на руските дипломати отново им беше наредено да отвръщат на всяка критика от страна на САЩ ето така:

А вие в Америка защо биете негрите?!

И американците срамежливо млъкваха. Свеждаха глави, покрусени в дълбоко разкаяние. Ето, например най-пресния случай, този с Грузия. Когато путинска Русия удари малкия народ с авиацията си за да го накаже за свободолюбието му, когато бомбардира грузински градове, тогава САЩ възразиха и се опитаха да защитят грузинците. Ала бдителната путинската пропаганда знаеше вече какво да каже и тогава пак неистово и безапелационно заяви:

Не, пожалуйста, моля ви се, а вие в Америка защо биете негрите?!

imageИ Буш, няма как, трябваше да отстъпи: руската логика винаги е била желязна! Да, ама ето го сега коварството на историята: чернокож взе, че стана президент на Америка! Леле, мале, а как тепърва путинистите ще могат да възразяват на Щатите?! Вече не върви да казват:

А вие в Америка защо биете негрите?!

понеже президент на Америка вече е чернокож, е негър. Ето защо, уплашен от тази злокобна възможност руската пропаганда и дипломация да се почувства веднъж-завинаги със запушена уста, заместник-президентът Медведев още в деня преди избирането на Обама заяви тържествено, че Америка не бива да се мисли за суперсила, че не знам какво си още, и тра-ля-ля, и прочие. Т.е. пак изрече все най-справедливи думи, които се свеждаха пак до вдъхновено повторение на свръхсправедливия, историческия, непреходния до вчера аргумент:

А вие в Америка защо биете негрите?!

Обаче Обама за зла кремълска участ беше избран. Сякаш даже Белият дом изведнъж почерня. Нещо се пречупи в сърцата на кремълските самодържци: оттук-нататък вече путинска Русия няма да има думи да се защити. Горките путинисти, нема вече какво да кажат против Америка! Нема как да запушват гадните уста на американците, дето си позволяват да говорят някакви си там басни за "човешките права", за "демокрацията", за някаква си там буржоазна "свобода"! Сега вече гадната Америка запуши веднъж завинаги устата на славната руско-съветска дипломация, изпаднала изведнъж в най-ужасен ценностен и идеен вакуум. Да беше, мама му стара, победил Маккейн, та руснаците да си бяха запази своето вечно справедливо:

А вие в Америка защо биете негрите?!

ама не би, за зла участ победи Обама. Не върви вече да се казва, че в Америка бият негрите: кой ще ги бие вече, няма как да ги бие?! Властта мина в чернокожите, в така гадно усмихнатия Обама, империалистът му с империалист! Леле, колко нагли били тия американци бе, не чувствате ли, бре, таварищи?! Но ний ще им отмъстим, сега пък ще викаме - ура!!!! - ще им отвръщаме вече така:

А вие в Америка защо биете... белите?!!!!

Ето как Москва отново ще вземе надмощие над коварния враг. Слава, слава, слава, трижди слава, мили наш таварищ Путин!!!



Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!