Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196189
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
06.11.2008 19:02 - Антиамериканска рапсодия в до мажор за оркестър с пиано и тупан
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 456 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageМоето есе Какво за мен е Америка? предизвика изключително много коментари. Днес гледам че някой, анонимен, естествено, е публикувал нов коментар. Много е интересно да се изчете в контекста на левите надежди сега, че Барак Обама щял да направи не знам си какво: показва ясно какво точно искат да направи той нашите леви. Коментарът е изключително честен, човекът прямо си казва какво мисли, и по тази причина го публикувам и тук. Заглавието е от мен (в до мажор се изпълнява и новият-стар химн на СССР-Русия). Ето какво пише този правдолюбец, като си позволих да внеса само някои стилистични и граматично-правописни корекции:

Относно коментара. Не разбрах за какво точно е чакал вашия дядо американците, но те няма да правят неща, от които нямат изгода. В учебниците по световна история пише много добре от какво има нужда държавата зад океана и защо непрекъснато е във война след края на Втората Световна Война.

Но трябва да знаете също, че благодарение на комунизма по света техния строй т. нар. “демокрация” (която няма нищо общо с демокрацията, а е просто използване на тази дума с друг смисъл!) съществува. Без комунизма тяхната демокрация не може да съществува. И относно демокрацията, такава каквата е била в древна Атина и Спарта, вече няма. Оттогава на сам се използват само клишета на тази дума. Видоизменят значението на думата в тяхна полза за да могат да владеят и подтикват повече хора да работаят за тях. Както знаем робството в тази страна е съществувало, нищо че е е била демократична и тогава. Което е показателно каква точно “демокрация” искат да имат там.

imageА ако си мислите, че тези, които идват да освобождават от нещо, няма да заробват с друго - сте в грешка. Пак можете да погледнете в Световната история за да видите кои работят за американците, и какво правят американците за да накарат повече хора да работят за тях под една или друга форма. За да може те да кажат, че са ОК.

Но на вас ви е простено, живял сте във време, в което нямало как да надскочите своя праг на мислене и поради тази причина си мислите тези неща за Америка, които общо взето са детински. Убеден съм, че ако отидете и се запознаете с мисленето на хората там, ще се откажете от възгледите си. Тяхното господство не се крие от приказките, които изприкават, които са както знаем “за да вярват глупавите”, а от делата, които вършат.

Защото там дори и сега да са в т.нар. “криза”, всичко им е в пъти по-евтино отколкото в България. Може би заради робството там, за което те така съжаляват, че е цвършило, или зарди други фактори, които нямам време да описвам. Но Мартин Лутър Кинг заради това са го гръмнали, както и Кенеди преди това. Не защото са демокрация, и до ден днешен не знаят защо, кой е поръчал това, какви са мотивите и т.н., ами защото нямат желание да вървят по пътя, по който твърдят, че вървят.

Но младите в нашата държава, както знаем не ги е еня за това какво става с тяхната държава, та ка моли с някаква друга. Приказката за удавника я знаете, нали?! Не бъдете наивен в размислите и помислите си, за човек от вашето естество, би могло да има пагубно влияние за бъдещето на държавата, която любите - и към която изпитвате силна привързаност. Която ви е скъпа, защото е вашата и нашата държава. Това, с което се гордеем, и това, за което милеем.

imageЗа друг път когато решите да пишете неща, които не сте сигурен дали са верни или не, или сте убеден, че не са, не ги “блог”-вайте. Прави лошо впечатление. Предвид че сте завършили във втория по големина Университет в сегашна Русия. Което тогава и сега си остава втория и по значимост университет за Русия, след ГМУ.

Трябва да наблягате повече по изказа си и верността на изявленията си. Защото както сте го написали за вас може и да е миловидно, но за хората от друга генерация, не е. И така се снижава силата на перото, с което хора като вас трябва да бранят БГ пространството във всичките му измерения.

Нищо, че сте завършил там където споменах, и сигурно не са ви учили да защитавате Българското, където и да е. НО ако смятате, че имате нещо такова за защитаване, няма да правите подобни изяви с цел да сломите Българския дух към свобода и напредък. Нали така? Ще си помислите преди да “блог”-вате друг път подобни неща, и ще си направите труда да се поровите из различни исторически източници. За да извлечете поуката от казаното там по въпроса, по който мислите да пишете.

Предполагам бях ясен с коментара си. И други могат да се включат с допълнения към казаното от вас.

Това е изказването на човечеца. Крайно е миловидно, нали? Обяснява ми така старателна какво следва да мисля, че наистина се разчувствах. Не разбрал човекът защо толкова чакал американците моя дядо във всичките години на българския комунизъм - толкова е трогателно това! Прощавайте, ще ида да си порева малко...

(Забележка: снимките, с които илюстрирам мислите на автора на тия строки, съм ги турил с оглед на това да му донеса поне малко радост в този наш така пропаднал вече свят.)

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   оркестър,   мажор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!