Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2197144
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.10.2008 15:16 - Пак на Костов ще се налага да изважда страната от приближаващата разруха
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 837 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

imageИскам да ви запитам нещо в началото: вие вервате ли на Дмитрич Станишев, когато той многословно и уж "компетентно", с празни фрази и клишета, прочетени от вестниците, ви увещава, че у нас криза нямало да има? В целия свят ще има и вече има криза, ала само у нас няма да има - това как ви звучи?! Приказно, нали?! Брей, колко умни и мъдри управници сме имали бре, да му се неначудиш? И от думите на Дмитриевчето лъха такава арогантност, че като го слушах, веднага в съзнанието ми се появи печалния образ на друг един такъв арогантен комунистически управник - Жан Виденов.

Да, с почти същите думи в есента на 1996 година Виденов громеше аналитичните предупреждения на Иван Костов, тогава лидер на СДС и на опозицията, и ни увещаваше,че криза щяло да има само в "болното съзнание на Костов". След два месеца разрухата дойде: тотална, ужасна, сякаш вселенска. Хората нямаше даже и какво да ядат, изчезна хлябът, доларът стана 3000 лева. И когато ножът съвсем опря до кокала, тогава нашенецът скокна като опарен и тръгна на демонстрации да протестира, та да изрита комунистите, тази напаст, от властта.

imageЗнайно е, че от тогавашната разруха ни изведе СДС и Иван Костов. Казвам тия неща, защото е напълно възможно по-младите изубщо да не ги знаят, а пък голяма част от старите е възможно дори да са ги позабравили: ний като народ се славим с късата си памет. А пък ако чете човек в-к "Труд" може да и помисли, че по-скоро Далай Лама или папата Йоан Павел Втори са ни извадили от кризата, но само не Иван Костов.

Та оня ден по време на дебатите слушах дискусията и направо, признавам си, настръхнах: има всичките признаци, които ги имаше и тогава, преди жанвиденовия крах. И абсолютно същия тип арогантни и нахакани невежи, с ярко изявени престъпни наклонности при това, ни управляваха и тогава, и сега. Само дето Румен Гечев го няма, но сега пък неговия пост се заема от карикатурния образ Димитров, министъра на икономиката. А нему драги ми българе, вервате ли му? Ако е нему вервате, сполай ви! На такъв обаче и децата не вярват. А на Гоце вервате ли? Недейте така бе, не се майтапете със сериозни неща!

А моята теза че явно пак Иван Костов ще ни извежда от разрухата е съвсем основателна: в неговите единствено изказвания съзирам логика, яснота, разбиране, загриженост, дълбоки експертни познания, липса на пропагандни клишета. Докато управляващите сега вече говорят само с кухи фрази и клишета, което издава пълното им неразбиране на случващото се: те и самите не си вярват на това, което казват. Ето защо е странно нормален човек да верва точно на такива. А пък на Костов, както твърди олигархичната преса, никой кажи-речи не вярвал! Ето, ако това не е лудница, сполай му кажи! Още Ботев е забелязал, че у нас винаги свестните смятат за луди. Сега пък Костов бил не само луд, ами и "враг", както де факто искат да ни внушат управниците и верната им преса! А пък партията на Костов била щяла да получи ни повече, ни по-малко от 0.00003 % подкрепа на едни избори - вервайте им, вервайте им, щом си нямате друга работа...

imageЕто две доказателства на моята теза, че комай само Костов от политиците ни разбира сериозността на ситуацията, и само той изглежда знае какво трябва спешно да се направи, та да се предотврати най-лошото. Първото е статия на Костов във в-к "24 часа", наречена КАК ДА ПРЕДОТВРАТИМ ФИНАНСОВИТЕ КРИЗИ - Иван Костов. А второто е самото изказване на Костов в парламентарните дебати, именно ИЗКАЗВАНЕ на Иван Костов в НС при изслушването на премиера по повод реакцията на правителството за финансовата криза. Много съжалявам, че не мога да намеря текста на патетичното комсомолско слово в стил "а-ла Жан Виденов" на премиера Дмитрич, с което той отвърна на аргументираното изложение на Костов. Ако ги турим едно до друго тогава може би, току-виж, мнозина, които все още верват на тия управници, ще се ужасят с пълно право. Доверили сме властта на специалист по червеноармейските униформи в съветската армия (такава е темата на "дисертацията" Дмитриевич Станишев!) - абе ние съзнаваме ли изобщо каква глупост правим като ги търпим там тия още?!

Е, посъветваха ме наскоро да не споменавам името на Костов и тогава щяла да потече на талази народната любов към моя блог. Аз обаче не мога да си кривя душата, чета и се ровя навсякъде из интернет, и за жалост не виждам нищо, което да може да се сравни с точните анализи на Иван Костов и на хора от неговата партия. И въпреки това отвсякъде ме увещават - не само мен, но и вас, нали така?! - че Костов бил "лошият", а пък те били "добрите" - става дума за управниците ни сега, става дума за господстващия ченгесариат във властта и в медиите. По тази причина, както заявих преди време, аз пък предпочитам това: щом те са "добрите", аз предпочитам да съм с "лошия" Костов!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   налага,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!