Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2195051
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.10.2008 15:17 - Една показателна аналогия между два съдбовни периода в българската история
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 707 Коментари: 0 Гласове:
1



 

 

imageВ коментарите към предишната тема, именно Явно пак на Костов ще се налага да изважда страната от приближаващата разруха се получи дискусия, в която бяха изказани интересни тези. Публикувам в отделна тема двата смислени коментара, щото останалите са на едно анонимно лице, уж симпатизант на мадридския мошеник, на най-вече досадно като муха, което от месеци си повтаря все един и същи блудкав "антикостовистки" репортоар, на който вече никой не обръща внимание. Но във връзка с неговите провокации бяха изказани следните разсъждания, ето първото:

Тези антикостовистки памфлети, вдъхновени, а може би и заплатени (комунистите нищо не правят току-така само от „идейна” убеденост, както великолепно описва Игор Бунич в „Златото на партията“, а винаги гледат грубия материален интерес) от КГБ, са смешни и неубедителни. Ако това е пропагандният връх, на който са способни тиквите в Ясенево, Лубянка и „Аквариума”, то действително са за оплакване. Време е товарищите от българските отдели на СВР и ГРУ да бъдат наказани за непрофесионализъм и дебилност.

Въобще руснаците правят всичко прекалено грубо и със задействане на прекалено големи ресурси, без тънка мисъл – именно по руски (както се биха напр. във всички войни досега – с огромни човешки маси, без умисъл, стратегия и план). Така например особено от 2000 г. насам – след изгонването на Чорни – Кремъл поде толкова мащабна, примитивна и същевременно скъпоструваща кампания срещу Костов, каквато не е имало в историята на Европа срещу един политик. Можеше и по-фино, по-културно и по-прикрито, така че почеркът на Кремъл да не личи от пръв поглед, ама иди го обясни на руските дураки. Нищо че си въобразяват, че са ненадминати в тайните служби, конспирациите и дезинформацията.

imageЧесто се твърди, че историята не се повтаряла или пък се цитира кретенското изказване на Маркс, че историята се повтаряла, но като фарс. Нищо подобно! Абсолютни повторения, разбира се, няма, всъщност не само историческите факти, но и всяко друго събитие по света е уникално и неповторимо, ала често в историята се наблюдават големи аналогии. Ето защо политиците непременно трябва да познават историята и да се учат от нея. Това не е невъзможно и големите държавници са го демонстрирали на практика.

Ако Костов е агент на Москва, същото вероятно би трябвало да важи и за Стамболов, което е абсурдно. А иначе ако в следващия текст (от Википедия) заменим навсякъде „Стамболов” с „Костов”, той може безпроблемно да мине за описание на управлението на Костов. Което между другото показва, че историята определено СЕ ПОВТАРЯ, и то не като фарс, комедия или нещо друго, а почти 1:1:

За седем години Стамболов превръща България от турска провинция, застрашена да стане руска губерния, в модерна европейска държава. Държавната политика на Стамболов води до бурен икономически растеж и подем на българското образование и култура. Всичко това е постигнато въпреки непрестанните набези на терористични групи, заплатени от Русия. Чрез политиката си Стамболов налага един политически курс, който превръща България в първа регионална сила и гарантира нейното превръщане в европейски политически фактор. За съжаление след Стамболовото управление този курс се изоставя, България отново постепенно навлиза в зоната на руското влияние, което ще доведе до пагубни последици за българския народ и държава.

imageБезспорно е едно - във всички свои действия Стамболов е воден от идеята за независимостта и просперитета на България над всичко.


Най-важната задача днес в българската политика е да се прекъсне зависимостта между т.нар. политици (които в действителност не са такива) и сивата и черна икономика и организираната престъпност. Сегашните уж политици не са нищо друго освен марионетки на мафията, от своя страна зависима от руските олигархически кръгове. Целта трябва да бъде в България да се създаде елит от АВТЕНТИЧНИ политици, които да са АВТОНОМНИ ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА, а не кукли на конци без собствена воля. България трябва да има КАКТО ЛЕВИ, така и ДЕСНИ ПОЛИТИЦИ, неподвластни на мафията. Само така може да има истинска нормализация и модернизация на страната. Този процес беше започнат от Костов, но трагично прекъснат през 2001.

Да се надяваме – не окончателно. Историята не свършва тук и сега. Враговете на свободата и демокрацията в Кремъл, естествено, няма да се откажат от своите опити за вмешателство в България, ние, за тяхно сведение, също няма да се предадем и да се откажем да им противодействаме. Такава е, товарищи, във вашата терминология „диалектиката” на политическата борба. :-)

А ето и другото мнение, "контратеза" на горното, публикувам го, та да може да се сравнят двете различни принципни разбирания, провокиращи към по-нататъшна дискусия:

Извинявайте обаче пропускате да споменете че след това И. Костов също направи достатъчно поразии! Не напразно след това хората се хванаха за "Царя" като удавници за сламка. На Костов му беше лесно защото България вече беше ударила дъното и нямаше накъде да ходи освен на горе. Моето мнение е че няма кой да ни избави, а по-лошо от това са старите "лица" Костов и компания.

imageАз лично се съмнявам и в Б.Борисов и във В.Сидеров по-простата причина че са "българи". Но все пак си мисля че една комбина от Б.Борисов, В.Сидеров, Каракачанов и партия РЕД... (какво беше там не знам) ще е по-добре от И.Костов и компания. Особенно като се има в предвид лицата гравитиращи около него, например Х.Кирчев - бивш варненски кмет, който ни побратими с Маями (хахахаха), караше Трабант, а жена му Ягуар, а синът му учеше в ония смутни години в САЩ и от безобразията на който Варна още не може да се оправи!

Ето и моя кратък коментар, понеже разбирането ми е пределно ясно и известно. Искам само да отбележа, Христо Кирчев отдавна не "гравитира" около Костов, но както и да е. А пък ако някой свързва надежди с "комбина" (хубаво го е казал иначе човекът!) между най-верния руски човек у нас Сидеров и популиста и горещ симпатизант на агента ДС Георги Марков, именно прословутия Яни Янев, и ако на тия двамата "народът" им възложи да оправят страната, то тогава аз предлагам да се прекръстим и дружно да изревем ето това: Бог да прости нашата България!

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!


Тагове:   между,   аналогия,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!