Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2173933
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
09.09.2008 12:41 - Брей, таралеж ли е туй в гащите ми - или е нещо още по-лошо и миризливо?!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 826 Коментари: 1 Гласове:
0



 

 

imageЕдин от малцината леви блогъри, известен с несъзнаваната си пристрастрастеност към паралогизмите и абсурдизмите, именно Илия Марков, пак е написал несмислена статийка, в която показва извънредната си загриженост за ситуацията в партията ДСБ. Прочетете текста, любопитен е, особено за ония, които си падат като мен по удоволствието, пораждано от изпъстрената с противоречия куриозно-претенциозна, но празна "мисъл". Като капак на всичко е нарекъл писанийцето си "Не му завиждам на Костя" (има предвид Иван Костов), вкарвайки си с този русизъм такъв превъзходен таралеж в гащите, че изобщо няма да се учудя ако промени заглавието веднага след като му показах какво точно е направил.

Е, няма как, не можах да си позволя да изпусна хубавата възможност да покажа на този ляв ентусиаст какво всъщност е казал. По тази причина написах в блога му следния коментар, който, за да го запазя за историята, го публикувам и тук - в случай че Илия Марков, ядосан ми отново, току-виж го изтрил:

Твърдението "ДСБ е заплашена от маргинализация и постепенно загиване, поради това, че партията вече не е способна да активизира мащабен електорат и дори не е сигурно дали ще участва в следващото Народно събрание" съвсем не се съгласува с особеното ти внимание към една "маргинализирана партия"; т.е. визираното противоречие обезсилва тезата ти; така че по-добре нищо да не беше казал. :-)

Гледам, че съвсем немотивирано си се загрижил за Иван Костов, докато в значително по-тежко положение е собственият ти лидер, съветският гражданин Серьога Дмитрич; не е зле нему да дадеш някой и друг съвет; Костов при това е доказал, че умее сам да взема най-тежки решения, докато вашият лидер пък доказа, че изобщо не го бива за тази работа. :-)

imageИ гледам също, че напоследък засилено си взел да даваш квалификации кой е "автентичен десен" и кой не е. Замисляш ли се обаче, че критерий за това кой какъв десен е не може да бъде крайно ограниченото от лява обремененост схващане на един левичар като теб самия?! :-)

Просто правиш "мечешки услуги" на някои десни като г-н Радан, щото твоят атестат че е "автентичен десен" се възприема крайно скептично в нелява аудитория. Същото стана с твоите суперлативи спрямо избирателя на ДСБ Николай Павлов, когото успя да вкараш в небрано лозе, провъзгласявайки го за "автентичен ляв блогър". Мисля, че пришиването на етикети на този и онзи не е благодарно и смислено занимание... освен ако "партията" не те е натоварила специално с тази мисия в блогосферата.

А относно съветско-руското име "Костя", с което този умен блогър е нарекъл Иван Костов, бивш премиер на България, и то при положение, че неговият собвствен, управляващ ни в момента лидер по документи е със съветско-руско презиме "Дмитрич" е тъкмо оня таралеж, за който споменах в началото. То да беше таралеж както и да е, ами изглежда е нещо още по-лошо и миризливо! Ето защо на мен не ми остана друг избор да констатирам следното, обръщайки се към читателите на оня блог: "А за това, че в заглавието има руското име "Костя" няма какво да се чудите: таварищите са си с автентична и съвсем ненакърнена руско-съветска закваска :-)

Пък дори и да се се дегизирали в най-луксозни костюми като своя идол Дмитрич, та да мязат на "модерни" и "европейски", то нищо чудно под костюмите им още да има по краката им непрани и твърде миризливи руски партенки. Това го добавям ето сега - като една подходяща метафора, не иначе, да не си помислите нещо лошо, няма такова нещо?!


Тагове:   още,   таралеж,   миризливо,


Гласувай:
0



1. dobrata - Радан Кънев,
11.09.2008 13:43
доколкото схващам, свежда кризата в ДСБ до следното:
<b>Но обезличаването на ДСБ не зависи от подписката. Нищо отличително няма в това да се спотаяваме и да си траем. Обезличаването зависи от способността на ръководствата на партията от общинско до национално ниво да предлагат отличителни и актуални политически послания. Да представят партията като единствена (или поне основна) реформистка сила в България.<b>

Причините, г-н Кънев, са много и най-малко в Иван Костов /националното ниво/. Това е дълга тема, досотйна за много по-задълбочено обсъждане и истински анализ, отколкото групичка "критикари" се опитват да ни пробутат.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!