Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2174037
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1119
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
15.08.2008 23:31 - Русия е най-големия душманин на България
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1671 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 15.08.2008 23:32


imageВ един от моите блогове (тук и тук) някакъв човек, нарекъл се "Петър", е написал изключително верни, бих казал мъдри, също така смели и много проницателни коментари, които според мен си заслужава да се прочетат от повече хора. Поради тази причина ги публикувам отделно, именно като отделен пост и отделна тема. Заглавието също не е мое, за заглавие турих едно изречение от самия коментар. Българската история е пълна с митове. Един от митовете е Русия, представена като "освободителка" и "благодетелка" на българите. Истината, разбира се, е обратната на това, което се внушава чрез паметници, наименования, образование, празници, медийни публикации и предавания. То поражда русофилството като уникално българско явление, при което се обича и уважава една чужда деспотична империя повече от собствената страна. Русия е най-големия душманин на България. Това за мислещите е елементарна истина, която се доказва с хиляди примери от историята. Но тряба истински историци като Пламен Цветков да напишат истинската история на България - без митове и погрешни интерпретации. Трябва основна ревизия на оценката за т.н. "освободителна" война. Една деспотична и агресивна империя, каквато е била Русия тогава (за съжаление и досега) не може да "освобождава" по принцип; тя може само да превзема, завладява и поробва. Тази война е опит не да се освобожават, а да се поробят българските земи от Русия. Ако това не е станало то е благодарение на западните велики сили и на великия Стамболов. Честването на 3 март като национален празник е кощунство и подигравка със здравия разум. За да се освободим от русофилството, което е изключително вредно, направо самоубийствено за България, трябва революция в мисленето. Възможно ли е да стане това? imageРусофилството е тежък психологически синдром на българска национална недостатъчност, обхванал не малка част от населението по нашите земи. Русофилите обичат и уважават чужда деспотична държава повече от своята. Русофилството издава робски манталитет, чувство за непълноценност, ниско самочувствие, готовност да се обслужват чужди интереси във вреда на българските. Сигурен съм, че ако сега Русия нападне България за да защити някакви измислени от нея интереси, подобно на сегашната агресия в Грузия, много "българи" ще ги посрещнат с хляб и сол. Русофилите са хора с изкривено мислене и съзнание. Те биха били достойни за съжаление ако не бяха толкова опасни. Русофилството е изключително вредно за България. Трябва да намерим начин да се освободим от него защото иначе ще се обезличим. (Автор: Петър, а илюстрацията в началото е взета от блога на Иван Бедров.)


Тагове:   България,   най,


Гласувай:
0



1. dobrata - Русия?
18.08.2008 10:19
По времето на така наречения "тоталитаризъм" ми беше втръснало от съветската агресия в България навсякъде. Агресия в смисъл непрекъснато натрапване на мисълта, че е невъзможно да живеем, дишаме и съществуваме без "вечната дружба". Това отврати много хора и нормалната им реакция след падането на Берлинската стена бе да се хвърлят възторжено в обратната посока. Във всеки случай нищо добро не видяхме от този "по-голям брат". Всичкото му добро е било насочено винаги в полза на собствените му интереси. Обичаха ни, но покровителствено и със съзнанието, че сме им подчинени и послушни. Това не е обич, а вид презрение. Не виждам за какво трябва аз да ги обичам, след като страната ни достигна до дъното изключително благодарение на тяхното господство.
цитирай
2. jesusbg - Забравил си нещо много важно - Русия ...
18.08.2008 16:11
Забравил си нещо много важно - Русия е от главните идеолози на македонизма и терора над българите в тази област.
цитирай
3. анонимен - нека да съм европеец....
05.09.2008 12:22
Абе дрисливи селяни, вие ли коментирате Русия? България по-малка от една Москва, неможете да управлявате, та се захванахте с Русия която винаги ще я има, а вие винаги ще носите потури,фесове и цървули! Аман от Киряк стефчовци!Сега нали сме в ЕС и какво от това? Живеете по-добре ли? Забравихте си майчиния език и наляво онадясно говорите английски напомняйки ми за "Криворазбраната цивилизация"като боклука Петър Стоянов който продаде "История славянобългарска" и искаше българите да пишат на латиница! Пиша тези редове защото прочитайки вашите анализи досущ сте като П.Стоянов антибългарин... както и много сегашни управници !България трябва да се освободи от пишман псевдодемократите които искаха свобода на словото и какво от това? ...Празни джобове е стотици вестници за отпадъци!
цитирай
4. анонимен - YUoIeVTvFHqkBgCjktJ
24.05.2011 03:47
Walking in the presence of gniats here. Cool thinking all around!
цитирай
5. анонимен - akasOJrxkpsRmJ
24.05.2011 10:24
Thanks for sharing. What a plaeusre to read!
цитирай
6. анонимен - glLhKnWqBOJm
24.05.2011 14:50
4iQTW6 <a href="http://rksmgwcusanp.com/">rksmgwcusanp</a>
цитирай
7. анонимен - HCPCflXIuciFs
24.05.2011 15:41
FuXQ31 <a href="http://qosvpblxxobb.com/">qosvpblxxobb</a>
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!