Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2196132
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
29.07.2008 18:45 - ЕС съюз шибна на правителството шамар за стотици милиони
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 1018 Коментари: 1 Гласове:
0



 

 

imageВ най-новото интервю на Иван Костов са казани доста важни неща, на мен ми направи особено впечатление ето този фрагмент:

Въпрос: Г-н Костов, а как оценявате казаното от премиера, че държавата има готовност и възможност за компенсиране на спрените пари по програмите на ЕК със средства от бюджета. Сигналите от Европа са, че те не са склонни да приемат държавата да компенсира със свои средства спрените пари по европейските програми...

Иван Костов: Разбира се, защото парите са спрени не защото ЕС няма пари, предназначени за България, а защото има тежки нарушения и измами, има злоупотреби с тези пари. Това пише в доклада на ЕК, това казват европейските експерти. И да кажете: “Добре, вие не ни давате вашите пари, ние ще злоупотребим нашите”, т.е. парите на българския данъкоплатец, е ужасно. Как може да се каже, че ще се финансират смислени проекти? Те всички са смислени. Как може да се каже, че ще се финансират, без да са отстранени причините, поради които ЕС спира парите? Как е възможно? Това означава отговорът - не давате вашите, ще злоупотребяваме с нашите. Това казва Станишев и не му прави чест. И не само не му прави чест, а го прави истински министър-председател на клептокрацията, която ни управлява.

Въпрос: Как бихте отговорили на обвиненията за системна работа на опозицията срещу България и злепоставяне на страната?

Иван Костов: Единствената надежда в България нещо да се промени, да се свали от власт тази клептокрация, която ни управлява, е натискът от страна на ЕС и идващите избори. Нямаме други средства срещу тези, които ни управляват по този арогантен и нагъл начин и се опитват така да лъжат и да мамят, да отклоняват общественото внимание. Срещу тези хора, срещу тези измамници, както ги наричат, трябва да бъдат приложени драстични средства, срещу тези свързани с организираната престъпност лица трябва да бъдат се приложат многократно по-силни средства. Между ЕС и българските управляващи тези дни зейна пропаст. Те останаха от другата страна заедно със свързаната с тях организирана престъпност. Това им каза ЕС, удряйки им шамар за стотици милиони”.

Това е, вижда се, че оценките на Костов са най-рационални, адекватни и реалистични спрямо ситуацията, в която се намираме. Искам в тази връзка да заявя нещо, което всеки разбира, но никой не смее да произнесе гласно. Искам на висок глас да заявя това:

imageСтраната ни е в тежка криза, която може в развитието си да донесе ужасни беди за всички. За да се предоврати назряващата катастрофа трябва да се вземат екстрени мерки, началото на които са предсрочните избори. Но кой да изберем, кой може да извърши онова, което е потребно, та страната отново да излезе от тресавището, в което я натикаха сега управляващите? И ето сега стигнах до момента, който е особено важен и който трябва да се разбере от всички - колкото и да е неприятен за мнозина, чието съзнание е промито от тошотошевата олигархична пропаганда.

Бойко Борисов не може да извърши тази задача по много причини, нищо че олигархията ни го тика в очите като "единствена алтернатива". На бат ви Бойко му липсва капацитет и морал за изпълнението на такава историческа роля. За "Атака" мисля че не си заслужава да се говори: просто не стават. И ето че, оказва се, България отново е пред момент, в който трябва да осъзнае, че единствено Иван Костов е в състояние отново да я извади от катастрофата и да я постави върху здрав и сигурен път към бъдещето. Това той го направи веднъж, в тежките години от 1997-2001, показал е, че го може, оказва се, че няма кой друг и сега да свърши тази работа, а само Костов може.

Разбирам, че на мнозина им става много мъчно като четат тази констатация, но това е, друг изход нямаме: ако милеем за страната си, трябва пак да подкрепим Иван Костов. И не бива като глупави комарджии (хазартни играчи) да залагаме на несигурни и куриозни фигури от типа на бат ви Бойко; вярно, пробутват ни ги, тикат ни ги в носа, ама очебиен факт е, че тия - Бойко и овълчилата се за властчица негова компания - просто не стават. Не стават за нищо, а не само за тази работа: да изправят България на крака защото тя сега е в унизено положение, сега е на колене, а също се влачи и по корем. Така че слаба ракия е бат ви Бойко, това се вижда с просто око, издиша много, горкият, и то по всички линии. Не слушайте, че го хвалят толкова много подлизурковци като Бареков: погледнете какви са тия дето го хвалят, па се запитайте колко струва тогава той самият...

Това е, това исках да ви кажа, пък вие размишлявайте върху моите думи. До предсрочните избори имате още време да решавате. Разбира се, възможни са варианти, възможна е коалиция между ДСБ и ГЕРБ, обаче ние, разумните избиратели, трябва да направим така, че в тази коалиция Костов да има по-голяма тежест и той да поема отговорността. Бат ви Бойко може и да може да изпълнява, но не го бива да взима стратегически решения. А Костов може. Това е моето мнение. Приятни размисли ви желая...


Тагове:   милиони,   съюз,   шамар,


Гласувай:
0



1. анонимен - Напълно си прав,Ангале
30.07.2008 14:56
За хора като мен и теб това,че Костов е единствения доказал се политик и държавник,който може да спаси България е повече от очевидно.Но как да накараме народа да разбере кой му е истинския душманини и кой може да го изведе от блатото, в което за пореден път го вкараха комунистите.Как,като комунистическата мафия държи здраво всички възможни власти?Ето това е големия въпрос на който нямам отговор.
Петър
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!