Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: angeligdb
Категория: Политика
Прочетен: 2192828
Постинги: 2816
Коментари: 890
Гласове: 1120
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
03.03.2007 08:53 - “Руски троянски кон” ли сме, “Задунайская губерния” ли сме, що сме?!
Автор: angeligdb Категория: Политика   
Прочетен: 2731 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Искам да задам този въпрос към сега управляващите, към Гоце, към Серьожа Дмитриевич, към Симеон и към Доган - все яростни русофили, в това число и Доган, защото няма как да си агент Сава, пък да не си русофил. Струва ми се, че този въпрос е крайно важен - да разберем какви сме, какво искаме, каква е нашата геостратегическа ориентация към момента. Защото имам чувството, че сме свидетели на тих поврат към нашите “славянски корени”, който извършващите го все още нямат доблестта открито да прокламират.

Днешната дата е добър повод за такива нерадостни размисли: на днешния ден Русия ни била “подарила” свободата. Мало и голямо вярва в тази басня, поради което 3-ти март беше обявен за национален празник. Не мислят и не знаят, но вярват, щото… “така им било казано”, защото “в това са ни учили”. Става дума явно за някакъв доста коварен национален комплекс: да вярваме в приказката за “добрите освободители”, пък по този начин себе си да унизяваме. Защото оказва се, че щом повече от 100 години се оставяме да ни баламосват така, то явно ние самите съвсем не разбираме що е свобода: свободата не се “дава” и “подарява”, тя се взема! Ще се освободим истински едва когато преодолеем своята комплексираност спрямо “освободителите”: нашите “освободители”, впрочем, сами още не са се освободили и комай са по-зле и от нас що се касае до свободата и освободеността. Руснаците сега са я загазили повече от нас, в Русия няма даже мощна дясна партия, която да залага на ценността на индивида и тази на свободата - не че у нас има такава партия де. Десните днес в Русия даже не са парламентарно представени, парламентът им е пълен само с “путинисти”, комунисти и “жириновисти”, техните атакуващи. Май и у нас се гласят и ни обработват да си изберем такъв парламент, та и ние най-после да мирясаме и да разберем, че свободата, пък и демокрацията не са за нас…

Днес мнозина ще празнуват, дават ли си сметка тия хора какво празнуват?! Едва ли, защото ако си даваха сметка, щяха не да празнуват, а да се срамуват. Мнозина от тях са до такава степен объркани, че сега даже вярват в една друга бясня: че сега България била “слугиня” на новия “голям брат”, на САЩ и на Европейския съюз дори. Все сме били търсели “голям брат”, комуто да подарим свободата си - така е, няма как иначе, щом си мислим, че свободата ни била “подарена” от “освободителите”, то оттук следва, че нищо не пречи и ние самите собствената си свобода да подаряваме комуто сварим. Нещата са свързани, разбирате ли сего това, господа-”таварищи”?! Де да бяхме обаче наистина такива приятели на американците и на европейците, щяхме да сме на космически растояния от това, което сме сега: но, уви, на мнозинството от нас присърце им е по-скоро руско-азиатската изостаналост, а не величествения евро-американски жизнен космос. Затова си и патим толкова…

Абе да вземем най-после да се сравним с други народи, близки нам по съдба. Ето, да речем, поляците, са били много повече от нас “освобождавани” от руснаците. Цялата им история е низ от такива “освобождавания”, Варшава на няколко пъти си е била главен град на руска губерния - почти същото, каквото е била, да речем, София, и то веднага след “освобождението” ни на 3-ти март. Но поляците явно имат чувство за национално достойнство и нито едно от тези “освобождения” не го приемат за такова, ами направо считат руснаците за свои поробители. Считат ги за такива, за каквито ние считаме турците. Може ли някой да си представи, че някога в Полша някаква славна дата на поредно “руско освобождение” ще бъде обявена за… “национален празник”? Аз не мога, вие ако можете, аферим на вас…

Ние даже нямаме един-единствен, главен национален празник, а имаме много такива, или поне два. От години продължават дебатите не е ли наш истински национален празник 6-ти септември, Деня на Съединението, когато народът ни сам, даже и против “освободителката Русия” се изправя, за да защити свободата и единството си. Но ето, 6 септември си е “ден на съединението”, не на освобождението, въпреки че всъщност едва тогава ние сме показали и пред себе си, че сме достойни за свободата. 6-ти септември е началото на нашата българска свобода, не 3-ти март. “Подарената свобода” не е свобода, и тия, които си мислят, че това е свобода, съвсем не разбират що е това свобода. Същите тия преди почитаха като “ден на свободата”… 9-ти септември, когато пак нашите “освободители” посичат за 50 години българската свобода. Тия, които сега с ведри лица празнуват днес деня на “българската свобода”, дълбоко в сърцето си почитат именно 9-ти септеври, ама не смеят да го кажат. Като говорят за 3-ти март, си мислят за 9-ти септември. Ето, например, днес най-активни в празнуването ще бъдат нашите… “опозиционери”, именно “атакаджиите”, те ще си правят митинг. Големи симпатяги са тези наши “атакуващи”: каквото им е на сърцето, това им е и на устата, те не мълчат коварно като комунистите. Но атакуващите са по-отворени и си казват каквото им е на сърцето. Митинг ще си направят, за да покажат кому служат и чии интереси защищават. Руски, разбира се. За това те днес така яростно ще празнуват. Тях 9-ти септември ги вълнува, ама като не може него да празнуват, празнуват 3-ти март. Като не е кон, поне кокошка да е…

И нашите русофили както сред управляващите, така и сред отгледаната от тях “опозиция” успяха за пореден път да възтържествуват. От тях именно добро не сме видели, защото винаги са били руски мекерета. И преди 9-ти, и след 9-ти, все са си същите. Днес те даже ни управляват. Нищо че сме в Европейския съюз, на тях в сърцата им гори звездата на Москва и ги топли невероятно. Затова не се надявам, че ще ми отговорят на поставения в заглавието въпрос. Няма да ми отговорят, но това не пречи да им задаваме този въпрос, и то най-настойчиво.

Защото ако не го правим, ще се окаже, че не сме народ, а сме стадо…




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nakom - Много съм съгласен с теб
03.03.2007 11:41
Самия факт че не са ни освободили американците е ужасен - така и така сме чакали 5 века - трябваше да изчакаме още един да се роди Рамбо и да ни освободят правилните хора.
И съм съгласен че сме пълно стадо като народ.Хубаво е че има такива водачи на стадото - как ги казваха- тия с големите рога - такива като теб - да ни водят.Много се радвам.
цитирай
2. ssstto - Станишев русофил?
03.03.2007 12:36
Не беше ли това правителство което реши да даде българска земя за хамерикански бази в които ще се разпъват противоракетни чадъри да пазят не нас,а САЩ от големият злодей Русия?
цитирай
3. анонимен - ЗА МЕКЕРЕТАТА...
03.03.2007 18:25
...АМА ТИ ЧИЕ МЕКЕРЕ СИ бе БАЙНО.
Искаш да кажеш нещо,а не можеш.Разбира се,политиката не е евтина благотворителност.Руснаците са си правили техните си сметки(Босфора,проливите),ние-нашите.Загиват 200,000 руски момчета.И кой печели най-много? Ние-българите.А руснаците-нищо.По това време Бисмарк е казал,че за нашата свобода не би пожертвал живота,даже на един германски войник.А такива като теб доведохоха Фердинанд,а сега-сина му.Пришиха ни към немците,та воювахме с тех и за тех в 2 световни войни,които загубихме.Отнесохме контрата и БГ стана и остана,колкото човешка длан.
А СЕГА:
ставаме ракетна площадка за американски ракети насочени срещу Русия.
Американците се готвят да водят тяхна СИ война от и на наша територия.
Какво ще остане от тебе,мене,нашите деца,от БГ,ако руска ракета от100 мегатона се стовари над Бургас,
в отговор на изстреляна американска ракета по посока ня Русия.Едно голямо нищо.
Това е хипотеза.Но при не невъзможен обрат нещата,може да се окаже фатална реалност за БГ.
А Полша е делена много пъти между Германия,Русия и кой ли не.Много пъти...
И ти Първанов,Станишев и Коо ще правиш на русофили.
А ти какъв си? В едно съм абсолютно сигурен.
НЕ СИ БЪЛГАРОФИЛ!
цитирай
4. tsbotev - И все пак,
04.03.2007 22:46
Какво се е случило на 3 март? То има ли нещо общо с България? Свършила някаква война. И решили победителите какво парче да откъснат за себе си. Но после Великите сили не им дали. И правилно. Иначе сега щеше да ни управлява путиновщината.
Този ден не само, че не може и не трябва да бъде национален празник, но не трябва да бъде и официален празник. Той противопоставя българите помежду им, България със съседите и и България на великите сили. Какво искаме да покажем?
Всъщност България става независима чак на 22 септември 1908 г. И това е нашия национален празник. Другото е слугинаж.
цитирай
5. nakom - Еми да питаме македония кога ни е националния празник
05.03.2007 11:29
без трети март щяхме да имаме тяхната съдба.така че явно те са по-компетентни от нас да ни го кажат.или поне по-опитни.аман от русофоби в тоя живот.като не ви кефи русия та трябва да отречете и малкото полза която имаме от нея.сякаш от сащ имаме изобщо някаква.
цитирай
6. анонимен - Ех ,tsbotev
05.03.2007 18:46
от такива като тебе БГ е на това дереже.Някаква война?Ако не беше тя,тъзможен ли беше 22.09.1908г.
Аман от полугряматни полуинтелигенти.Такива докараха навремето Фердинанд,а сега,неговия изтърсак внук-наследник Симеон.
цитирай
7. tsbotev - Анонимния,
06.03.2007 17:43
Хайде, напиши какво точно се е случило на този ден. И какви са били намеренията на Русия.
Това го приеми като твой принос към моето ограмотяване
цитирай
8. nakom - това за трети март е пълна глупост
08.03.2007 19:57
какво по дяволите е 3 ти март на фона на 22.09.1908.г.НИщо и половина.Края на една война на бъдещите мръсни комунисти.Съвсем друго е обявяването на независимостта от фердо педала.Величествено зрелище ще а е било - финансирано с тази част от заема на българия който не е отишъл за курви по кафе шантаните на европа или за бъдещата аристокрация - армията.Малко е умирал стамболов.И бавно и не се е мъчил ама никак.Да имаш такава власт и да я подариш на първия педал със синя кръв намерен из конюшните на Европа.И то така да му я подариш че семето му още се мотае наоколо, а тъпите му грандомании избиват само за неговото царуване над половин милион българи.Да не говорим за царуването на син му и внук му.Стамболов е трябвало да се мъчи много повече.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Спечели и ти от своя блог!